hits
 • 11.12.2012
 • 22:06
 • overtid på livsstid

  Det er ikke alltid like lett å få blogget bra og kreativt hver dag, desverre. Jeg vet mange av dere syns det høres kvalmt ut for oss bloggere å si at det faktisk er et slit - for det er jo jobben vår. Og når man tenker sånn på det er det jo sant, å skrive om livet sitt og leve på blogging er jo et drømmeyrke.

  Jeg regner med mange av dere har jobb? På cafè, klesbutikk, utested, matbutikk, musikkforetning? Når dere går på jobb gjør dere mest sannsynlig noe spesielt, noe dere er betalt for å gjøre. Så går dere hjem, er ferdig på jobb, og lever ditt andre liv - ikke jobbelivet. Det er sånn blogging er utmattende. Du er aldri ferdig på jobb. Uansett hvor du befinner deg, uansett når på døgnet er du på jobb. Du er din egen jobb, jobben din er å eksponere deg selv, du er et produkt.

  Så det er ikke sånn at jeg blir sliten av å skrive, at jeg må ha bandasje på fingertuppene etter en lang jobbdag, liksom. Og for all del jeg har jo valgt dette selv, og når sant skal sies er jeg jo utrolig heldig som har denne bloggen, og dere må ikke tro jeg er på kanten til å slutte å blogge eller noe! 

  Jeg bare kom på her om dagen hvorfor jeg tok en bloggpause for et år siden, jeg tror ikke så mange skjønte helt hvorfor jeg sluttet. Det var rett og slett fordi jeg ble helt utslitt av at blogglesere skulle ringe meg døgnet rundt med skjult ID, fortelle meg alt mulig om meg selv og rett og slett at alle skulle vite hvem jeg var og hva jeg gjorde til en hver tid. Det som var bra med den lille pausen jeg hadde var at jeg fikk litt "fred", og fikk også lagt en "plan" på hvordan jeg skulle starte bloggingen når jeg startet igjen slik at jeg fikk balansert litt mer mellom bloggjobblivet og mitt liv. En slik pause var veldig lurt for meg, for da fikk jeg sett litt på det fra en annen side, man blir jo veldig oppi det hele tiden.

  Dere må bare vite at jeg elsker denne bloggen og jeg elsker dere, og jeg skjønner godt at det er vanskelig å skjønne for mange at blogging kan være slitsomt. Men håper dere skjønner litt mer nå? Når en blogger sier at man ikke har hatt tid, er utslitt, er syk og ikke klarer å blogge er det ikke for å spre kvalme, være overfladisk ekkel og selvgod. Det er mest sannsynlig bare sannheten :-)

  35 kommentarer

  Marte - 11.12.2012 22:14
  God nok grunn til å ikke ønske seg topplisteplassering :D
  - 11.12.2012 22:15
  Jeg skjønner deg godt, det er ikke lett når man føler at man ikke blir ferdig...
  Maria - 11.12.2012 22:17
  bra innlegg :) sjønner godt at dere toppbloggere blir lei :)
  Mia - 11.12.2012 22:30
  kloke ord!
  Heidi - 11.12.2012 22:30
  SUPERT innlegg, Anna. Du virker reflektert til å være så ung :-)
  Marte - 11.12.2012 22:43
  Du har et GODT poeng! Selv tenker jeg på dere, og hvilket slit det må være døgnet rundt. Jeg mener, sove, stå opp, blogge, gjøre det du å gjøre, og mellom det og det neste, blogge. Blogge bra krever jo mye energi og idéer. Går tom for idéer hele tiden og sliter med inspo, motivasjon osv. Stå på! Du er en veldig flink blogger! :)

  Klem
  Sofia - 11.12.2012 22:43
  Bare ett enkelt spørsmål; bruker du selvbruningskrem/spray, i så fall hvilken?
  annais - 11.12.2012 22:52
  Sofia: bruker krem fra XEN TAK:)
  ingvild - 11.12.2012 22:53
  så bra innlegg! stå på anna:-)
  Victoria - 11.12.2012 22:53
  Bra innlegg, Anna! Du skriver veldig godt :-)
  Ida - 11.12.2012 23:06
  du har et veldig godt poeng, skjønner godt at dere bloggere blir lei!

  likte godt at du skrev et litt mer personlig innlegg, stå på!
  Vivian Skarsten - 11.12.2012 23:09
  merker selv at når bloggen ikke bare blir for meg selv, da øker maset og lysten forsvinner..
  Mari - 11.12.2012 23:13
  Kan godt skjønne at det er en stor jobb i seg selv ja. Og når det er noe som henger over skuldrene døgnet rundt, blir en jo såklart sliten. Så skjønner deg godt :)

  Spørsmål som ikke har NOE med saken å gjøre: Bruker du noe skrubb eller noe på leppene noen ganger? jeg sliter sånn med tørre lepper, selv om jeg bruker mye lypsyl og andre produkter. Og hvilke leppestifter bruker du mest? :) Syns alltid du ser så bra ut :)
  Miriam - 12.12.2012 01:20
  Du virker veldig reflektert og eldre enn mange på din alder når du skriver dette. Bra at du tok den pausen, og at du fikk starte på nytt med (litt) blanke ark! Stå på Anna, du er en av de få jeg titter innom daglig på topplista! :-) you go girl!
  Trine - 12.12.2012 02:37
  Åh Anna jeg digger deg! Du var den aller første bloggen jeg begynnte å lese, og det er vel et par år siden :) Jeg blir så glad av å lese bloggen, du virker bare så herlig rett og slett, og det gjør hverdagen et par hakk bedre! Du er så jordnær, hvis man kan si det slik, og har beholdt mye av deg selv helt siden starten, der tror jeg du har vunnet mye :) Jeg har tro på at du kommer til å lykkes veldig i fremtiden, uansett hva du velger å gjøre!
  Helen Johnsen - 12.12.2012 07:44
  Veldig bra skrevet!!
  tirilabra.blogg.no - 12.12.2012 14:24
  Det skjønner jeg virkelig! Jeg elsker bloggen din, og den er en inspirasjon for meg! Du er sinnsykt pen og elsker stilen din! Gleder meg hver dag til å gå inn på blogen og se om du har nye innlegg! Elsker videoene med deg og Otto! Stå på videre!
  Emma - 12.12.2012 14:27
  Du har mange ganger "klaget" litt på at du ikke får kommentarer, og det skjønner jeg. Omkring 20 000 mennesker titter innom bloggen din hver dag (ifølge blogg.no hvertfall), og du har noe sånt som et gjennonmsnitt på 20-25 kommentarer på hvert innlegg. Selv er jeg alt for dårlig til å kommentere, enda jeg er innom bloggen din flere ganger daglig. Vet ikke med de andre leserne dine, men jeg vet hvertfall ikke alltid akkurat hva det er å kommentere, og det er vel egentlig bakgrunnen for at jeg ikke legger igjen spor så ofte. Har bestemt meg for å bli flinkere, for du fortjener det virkelig! Har ikke ønske om at du skal miste bloggmotivasjon, og slutte å blogge igjen. Det var hvertfall krise for min del sist du gjorde det. Kan ikke si at jeg elsker hele deg som person, for vi kjenner deg jo ikke, men jeg elsker virkelig den delen av deg som du utleverer på bloggen! Håper det tar laaaang tid før du tenker på å avslutte bloggkarrieren din, for du er helt fantastisk! :)
  Benedicte - 12.12.2012 14:47
  Noen ganger kunne jeg ønske at du blogget for meg, og bare meg. Aldri har jeg lagt igjen en stygg kommentar. Er ikke den flinkeste til å kommentere innleggene dine, men har gjort det litt her og der gjennom årene. Jeg føler jeg forstår deg så innmari godt som person. Hvertfall den delen du utleverer deg som på bloggen. Spinnvilt som det høres ut som så er tanken på at du skal slutte å blogge igjen utrolig trist. Jeg er en av de som har lest bloggen din siden vi begge gikk i 8. klasse og har ikke sluttet siden det. Helt ærlig så digger jeg deg med hele mitt hjerte.
  ny leser!! - 12.12.2012 15:15
  Hvor lenge varte bloggpausen du adde i fjor? :)

  dager/uker/måneder..?
  vidaandrea - 12.12.2012 15:23
  Veldig godt innlegg. Jeg skjønner så godt at det er utmattende å være produktet for sitt eget arbeidsliv, og aldri ha muligheten til skille mellom jobb og fritid fordi du og ditt liv er selve jobben. Prøv det du kan å gi deg selv pusterom innimellom, spesielt nå i julen - du fortjener det så inderlig. Og husk at vi fortsatt er glad i deg, om du trenger et lite avbrekk innimellom.
  lol - 12.12.2012 15:37
  Stakkars deg altså, du må virkelig ha det fælt! Alle pengene du får er bortkastet penger, disse pengene kunne heller gått til fattige mennesker osv. Men istedenfor går pengene til småjenter som kan shoppe dagen lang for de pengene. Verden ER syk.

  Jeg blogger minst like mye som deg, om ikke mer. Jeg får ikke betalt, men herrejesus jeg sitter ikke å griner fordet. Dere toppbloggere blogger jo bare for å få penger, what else.... Kom igjen, kall meg sjalu som dere alltid kaller ''sinte'' lesere. Plz.
  guro - 12.12.2012 15:39
  åh, jeg skjønner så godt va du mener. i motsetning til andre så ser jeg ikke bare på innleggene på bloggen, jeg tenker ofte bak innleggene. hvor mye slit, tid og stress sjuler egentlig disse inleggene?

  derfor har jeg en ganske god aning på hva du mener når du sier du er utslitt osvosv<3 STÅ PÅ ANNA, digger deg til tusen!
  Marie H - 12.12.2012 16:00
  Skjønner deg godt jeg! :) Du står på og er flink, blir nok litt smågal av å tenke på bloggen sin døgnet rundt.

  Jeg bare lurte på et spørsmål jeg håper du kan svare på, hva slags foundation bruker du? :)

  Evt. har du noen tips til en som er god, evt. et bra pudder? Er på leting!
  Hanne - latter forlenger livet? - 12.12.2012 16:49
  såå sant!
  Jennyy - 12.12.2012 20:22
  hvordan får du til å lage sånne trekanter på headeren?
  - 12.12.2012 21:38
  Anna du er en kjempe bra blogger :-)du er et forbilde for meg og mange andre!Vi elsker deg Anna! <3
  Borghild - 12.12.2012 22:21
  Jeg liker bloggen din veldig godt, og synes du er dritmorsom og virker veldig kewwwl og sånn MEN herregud du kan ikke skrive et innlegg der du skriver mellom linjene at du egentlig synes det er sykt stress å blogge... Det får være grenser. Du er driiiitheldig som får penger for å sminke deg og skrive om det og livet ditt. Greit, sykt kjipt når folk driver og ringer deg og ikke respekterer privatlivet ditt, men allikevel. Du er helt sykt heldig. Kom tilbake når du har jobbet 2 år i pleie og omsorg, med å bytte bleier og stelle sengeliggende personer. Da kan du klage på at du har en slitsom jobb. Å blogge er egentlig ikke en jobb, det er en godt betalt hobby.
  Tina - 12.12.2012 23:30
  Jeg elsker bloggen din, Anna! <3 håper virkelig ikke du noen gang skal slutte!
  Kristianne - 13.12.2012 07:44
  Er helt eng med hun som skriver at blogging er en godt betalt hobby, og som du sa selv har du valgt det selv. Men andre ungdommer jobber mange timer om dagen, og får mest sannsynlig mindre enn deg i lønn. Det er som du sier, vi er drittlei av å høre toppbloggere klage på at de må blogge. For ingen må blogge, hvem som helst kan slutte på dagen om de vil det. Men jeg syntes bloggen din er veldig god, og du innrømmer at du er sliten på en god måte. Men vanlige ungdom kan ikke nedprioritere sin jobb, det skriver ofte toppbloggere at de gjør. Men alle som jobber selger et produkt, og alle som blogger blottlegger livet sitt for verden. Om det er en god ting, er ikke så godt å si.
  Helena - 15.12.2012 23:54
  Skjønner deg veldig godt! Alle jobber er jo slitsomme og krevende på hver sin måte. Likevel tror jeg du, på noen områder, har det mye lettere enn andre som jobber i butikker og lignende. Du slipper iallefall fysisk å sitte på jobb hver fredag og annenhver lørdag til klokken 23:30 liksom, i tillegg til noen faste dager i uka. Du kan ta fri og pauser til å være med venninner, blir gjerne ikke like fysisk utslitt som de som jobber i butikk (blir helt sykt sliten av å forlate huset klokken 7:30, være på skolen i 7 timer, prøve å presse inn noen spisepauser innimellom, jobbe i 7,5 timer, for så å være i seng klokka ett igjen) og så videre. Er jo nesten fysisk umulig å gå på skole, ha en butikkjobb med kanskje 50-55% stilling og i tillegg skulle ha tid til å få 5'ere og 6'ere i alle fag når man har 1-3 prøver i uken. Man må jo så klart få tid til sosialt samvær og, noe som blir en stor utfordring. Kjenner jeg gruer meg til juleferien (noe jeg egentlig burde vært utrolig glad for og feiret, slik som deg!) hvor det blir jobbing fire dager før julaften, må stå opp 5:30 på julaften for å rekke jobb kl 7 på julaften, og tre jobbedager i romjula. Og for alt dette slitet tjener jeg antakeligvis bare en liten brøkdel av det du tjener.. Du burde være relativt fornøyd, mener da jeg.
  Ingrid - 16.12.2012 15:09
  Da foreslår jeg at du rett og slett slutter i "jobben"? Hvem vil vel ha en jobb de egentlig ikke syns noe om? Eller som de blir sliten av FORDI det er så synd på dere bloggere som får sitte foran en PC-skjerm og skrive litt om livet deres forså å TJENE PENGER på det. Off ja, stakkars dere, det er jo SÅÅÅ synd på dere.... Herregud meg i rævva. Slutt å klag, for fy faen så provosert jeg blir Anna. Du tjener flere tusenlapper hver måned I TILLEGG til sponsing av dyre produkter. Jeg vasker, jeg, for typ 1000-2000 I MÅNEDEN. Serr, slutt å klag. Og hvis det er så ille: hvorfor gidder du i det hele tatt å blogge da, hæ?
  Lulus - 17.12.2012 23:21
  Kan skjønne deg utrolig godt! Du er heldig, og det vet du. Men som alle andre blir du jo også utslitt og trenger fred og pause.. Håper du tar ting i ditt tempo, og lar bloggen komme i andre rekke om det er mulig! Jeg elsker å lese bloggen din, var virkelig noe som manglet den gangen du sluttet. Det høres kanskje rart ut, men sånn er det faktisk for oss lesere. Forever annais
  Lise - 22.12.2012 16:20
  Hei Anna. Dette er en sak jeg synes er kvalm - fra lesernes side. Jeg skjønner ikke hvorfor de får seg selv til å skrive disse fæle kommentarene. Det så få skjønner er at blogging ikke er et fysisk hardt arbeid - men psykisk. Om det er så jævlig lett-tjente penger å jobbe, hvorfor gjør de det ikke selv? Det kreves mye for å ha en god blogg, og du har alt! Leserne kan ikke klage på overfladiske innlegg med outfits og sminke, da det faktisk er det de er interissert i selv, kommenterer mest på, osv! Jeg synes du er en kjempeflink blogger! :)

  Og dette her fra "lol":

  "Stakkars deg altså, du må virkelig ha det fælt! Alle pengene du får er bortkastet penger, disse pengene kunne heller gått til fattige mennesker osv. Men istedenfor går pengene til småjenter som kan shoppe dagen lang for de pengene. Verden ER syk."

  Ok, HVOR klager Anna i dette innlegget? Hun prøver å forklare at det faktisk er slitsomt til tider - men at hun selv har valgt det, og hun innrømmer at det er en drømmejobb. Du klager helt sikkert over at jobben din er slitsom du også, så hvorfor kan ikke Anna gjøre det en gang i blandt? Gi deg!

  "Jeg blogger minst like mye som deg, om ikke mer. Jeg får ikke betalt, men herrejesus jeg sitter ikke å griner fordet. Dere toppbloggere blogger jo bare for å få penger, what else.... Kom igjen, kall meg sjalu som dere alltid kaller ''sinte'' lesere. Plz."

  Ok, du blogger mer enn en toppblogger, gratulerer med det. Føler du at du har oppnådd noe i livet eller? Og har du hørt om kvalitet framfor kvantitet? Det handler ikke om å blogge mest, det handler om å blogge best. Desverre er folk mer interissert i Anna enn deg. Du har heller ikke noe press på deg til å blogge, det blir automatisk mindre gøy da. Fint for deg at du ikke sitter å griner, men for meg virker det faktisk som at det eneste du er nå er SJALU. Du skulle vel tenkt deg å jobbet mindre å tjent penger på å blogge du også? Verden er et sykt sted fordi det finnes SYKE mennesker som deg!
  annais - 22.12.2012 18:07
  Lise: åh ENDELIG noen som skjønner litt:)

  Skriv en kommentar