12.08.2014 - 22:46

SVAR PÅ SPØRSMÅL: IOS


Hvordan hotell bodde dere på?
Vi bodde på Sunrise Hotel, som først og fremst så ganske kjipt ut, pluss at de som jobbet der var til tider shady også, haha. Et skiiikkelig partyhotell, vi møtte liksom hele staffet dritings i barstreet, og de skulle alltid ha oss ned i resepsjonen for å shotte.. ?? Men rommene var "finere" enn selve hotellet og resepsjonen, selv om det var traaaangt

Hvor er den hvite og blå kjolen din fra? Hvor er den hvite frynsete toppen fra?
Begge plaggene er Ingrid sine, og tror faktisk begge er fra Bik Bok også!

Hvordan er det med aldersgrenser på utesteder? kan man lett komme inn selv om man ikke er 18, eller måtte dere vise legitimasjon?
Hahahha..! Jeg er sikker på du kunne gått røykende rundt på byen som 10-åring uten at noen hadde reagert. Hverken i år eller fjor ble jeg spurt om leg, og det tror jeg nok ikke dere kommer til å bli heller. For å være ærlig tror jeg ikke det er noen aldersgrenser på utesteder? Men ja, det er jo Hellas..

Møtte dere andre fra Norge som dere ble kjent med eller var dere mer for dere selv?:)
Vi møtte noen norske her og der, men det var ikke sånn at vi hadde norske-vorspiel hver kveld, nei. Vi var mest oss fem egentlig!

Hvor mye betalte dere hver for turen (fly og hotell)?
Rundt 5000 kr

Hvor er den blå bikinien og den leopard-bikinien fra?
Den blå er fra Victorias Secret, og den rose leopard-bikinien er fra Asos

Hvor er Levi's skjortsen din fra?
Ebay


Hva var best av Kos og Ios? Hva er likheter/forskjeller?
Tenkte å svare mest utfyllende på akkurat denne, for selv om plassene ligger nære hverandre og har samme "konseptet" er faktisk plassene syyykt forskjellige..

UTSEENDE: Det er mye finere i Ios. Ios er en typisk gresk by der alle husene er i hvit mur, med blått tak og vinduskarmer. Ios er en haug med masse trange gater og veldig idyllisk. Kos derimot husker jeg så vidt hvordan ser ut, siden det ikke er spesielt fint. Det er bare masse bygninger, egentlig. Derfor kan man dra til Ios både på partytur og med familien, fordi Ios er virkelig myyye finere. 

STRENDER: Nok en gang er Ios veldig mye finere. Men i Ios er strendene mye lengre unna selve "byen", så vi tok buss inn til en strand som het Mytapolas (?) hver dag. Det tok ca 10-15 minutter, så var null stress. I Kos derimot går man til stranda på 5 minutter, eller det spørs jo hvor man bor da. Men selve strendene er helt forskjellig. I Kos finner du ikke en eneste strand uten shottekonkurranse og champagne showers, mens i Ios er strendene (for det meste) rolige og myye finere. Mytapolas-stranda var falsk da, men det gjør ingenting og vi merket ikke særlig til det. Kos har bare partystrender, Ios har for det meste "vanlige" strender.


(Hahah selv om strendene var rolige var ikke VI så rolige)

PRISER: Det er dyrt i Ios. Jeg ble faktisk litt sjokka over hvor dyrt det var der. Det kan jo hende valutaen i Hellas har endret seg noe sykt på ett år, men i Kos i fjor kostet en pizza typ ingenting, mens i Ios var det ofte norske priser på mat. Alkohol var også mye dyrere i Ios, og da mener jeg alkohol man får kjøpt på butikken. Altså, det er jo ikke dyrt for en flaske vin til 40 kroner, men som jeg husker Kos var det enda billigere.

BAR-STREET: I Kos er Barstreet veldig "forseggjort", og er en ganske lang gate med klubber langs den ene siden, og et gjerde ut mot ingenting på den andre siden. Utenfor hver klubb er det masse sitteplasser, og klubbene ligger vegg i vegg og er ganske små. Mens i Ios er barstreet midt inne i byen. Først skjønte vi ingenting, for barstreet er nemlig i de trangeste gatene du kan tenke deg. Og klubbene er bare plassert random rundt i sentrum, så du må gå og "finne" hver klubb. Det var veldig merkelig i starten, at den fantastiske byen med små restauranter og butikker i små gater, ble til en eneste stor fest i hver krik og krok etter klokka 2 om natta. (I likhet med Kos åpner byen klokka 1-2 om natta, og stenger klokken 6-8 om morningen)

I Kos er det mye "lettere" å være på byen, det ble litt mye stress noen ganger i Ios. Men Ios har mye mer varierte uteplasser, vi fant vår favoritt som het "Coo", der de kun spillte Hip-Hop og RnB. Mens andre plasser som var populære var Club 69 og Traffic, som spilte - ja, typisk pop og house. I Kos er det liksom FUCKING ALBATROZ uansett hvor du går på utestedene, haha

ALKOHOL: I Kos brukte jeg helt ærlig ikke en eneste cent i bar-street. Der var det veldig slik at er du jente, så tar du faktisk ikke med deg penger i barstreet, for alle klubb-eierne vil spandere på deg. I Ios var dette heeelt anneledes. Her måtte man i tillegg betale inngangspenger til hver klubb. Men altså, nå slapp jo vi "Norwegian beautiful girls" å betale inngangspenger en eneste gang, og det var jo ikke slik at vi måtte bruke hundrevis på drinker heller, men i forskjell til Kos, gikk det faktisk litt penger i Barstreet.

FOLK: I Ios er folk treige! Dette tror jeg er noe jeg irriterte meg mest over. Alle service-folk brukte seriøst dobbelt så lang tid som her hjemme. Skulle vi bli hentet av taxi tok det en halvtime før den kom, og maten på restaurant noen ganger brukte helt latterlig lang tid før det ble servert. Folka på hotellet også var jævlig treige, noe som ble døøøds-irriterende i lengden.

Ellers er det mye mindre skandinavere i Ios. I Kos var det jo 50% norske og 40% svenske, mens i Ios var det hovedsaklig folk fra Australia, Irland og Storbrittania. Det så også ut til å være mange fra Italia der, og det var nesten iiingen fra Norge, Danmark eller Sverige. 

STRAND-FEST: Eller, "dagsfylla" som det så sjarmerende heter, er størst i Kos. Der er virkelig dags-festing like populært, om ikke mer- som å dra ut på kvelden. Selv syns jeg det er mye gøyere også, men siden det ikke var like vanlig i Ios ble det til at vi bare dro ut på kveldene. Men det er èn klubb langs stranda i Ios som heter "Far Out" som har fest hver dag. Det åpner vel klokken 2 om dagen og holder på til 10. Det var helt greit, vi var vel ikke helt "der" da vi var der, men ja - vil du feste på dagen er dette plassen å dra!

Alt i alt aner jeg ikke hva jeg likte best av Ios og Kos. Å være en uke i Kos var som å være på jobb, for det er virkelig et hardkjør. Der har du fest hver dag, hver kveld, hele uka. Og den "festferien" er jeg liksom litt over, jeg tror nok ikke jeg hadde klart det igjen! Derfor passet Ios litt bedre den andre gangen, for der går det ann å ta det rolig om dagene, også om natta om du vil. Det er litt finere, og det blir like mye sol-ferie som feste-ferie.


Kommentarer: 8
kategori: blogg
Henrik Sortland

Fine svar :)
URL: http://henriksortland.blogg.no

12.08.2014// 22:48Hahaaa tror ikke du opplevde kos helt som det egentlig er. Finnes strender uten dagsfylla, finnes nattklubber der det ikke finnes en eneste skandinavier og de spiller annen musikk enn typ russesanger, og hadde du beveget deg litt bort dra barstreet-området hadde du funnet typiske greske bygninger :) kjipt at du tok en typisk "partysvenske" ferie i kos, for du gikk virkelig glipp av noe.
URL:

12.08.2014// 23:21Dere reiste på feil tidspunkt. Tror det er litt flere nordiske der i slutten av juni/starten av juli. I august kommer det mange australske og italienske har jeg hørt. På ios kommer alle jentene inn gratis på de fleste utestedene, men guttene må betale. Hvorfor var dere ikke på vorset ved bassenget på hotellet? Det var jo kjempegøy:-)
URL:

12.08.2014// 23:22Jlb- Janne Bodin

Du er flink! Har selv vært på Kos, men dette var på høsten og på familietur, så kjenner meg ikke helt igjen. Skal love deg at det ikke var dette party- livet der om høsten, haha.. Vi dro for å sjekke ut bargaten den ene dagen, og da tror jeg faktisk vi var de eneste besøkende i hele gata. :-)
URL: http://www.jlb.blogg.no

13.08.2014// 09:10Victoria

Sist jeg var på ios så betalte vi ikke en eneste drink alle kveldene vi var ute, så det var ikke noe stress :)) anbefaler å reise til ios mens det er swedish midsummer, det er faktisk heelt sykt. Villeste jeg har vært med på, og dagsfylla ender på far out!
URL:

13.08.2014// 14:46Gabrielle Crystal RoseBonniee ~

Beautiful photos. I want to go to the sea next year too :)
URL: http://blog-de-la-licorne.blogspot.sk/

13.08.2014// 19:46StinaJosefine

Kos og Los for noen rare navn på øyer. skal du besøke Ros neste sommer kanskje? -;)
URL:

14.08.2014// 21:50Charlotte

Fint at du skriver om dine erfaringer på Kos og Ios. Jeg har vært i Kos flere ganger i året hvert år siden jeg var 3 år gammel, og har nå vært på Kos nærmere 40 ganger. Vil bare rette på det du skriver om at Kos kun har party-strender. Som jeg så på bloggen din, så det ut som du hang mest på Tylö. Drar du 40m bortover til neste strand så finner du mange strender der ungdom og til og med barnefamilier holder til. Noen av strendene har også kun ungdommer, men de har ikke samme dagsfylla-preg som Tylö har.

Håper du utforsker litt bedre hva byen har å tilby om du drar til Kos en gang i fremtiden :)
URL:

15.08.2014// 18:44

hits