hits

EN VELDIG ETTERSPURT OPPSKRIFT

Her i huset spiser vi veldig mye wok, og dere spr stadig etter oppskrift. Det er desverre ingen spesiell oppskrift vi bruker, woken er alltid litt forskjellig. Men med samme base! Mange lurte p oppskriften p sist wok jeg la ut bilde av, s her kommer en ca. oppskrift p den! Det er jo for 4 stk da, s det blir jo en god del mat. Men skal du lage for 2 personer er det jo bare halvere ingrediensene. Og et clue: smak deg frem!



Du trenger:

Chili
Hvitlk
Ingefr
Karripasta
Kokosmelk
Oyster sauce
Fish sauce
Soya saus
nsket kjtt
Ris eller nudler
3 valgfrie grnnsaker

1. Grnnsaker!

Mamma er ikke s nye p hva slags grnnsaker som skal brukes, bare at det ikke blir noe mer enn 3 forskjellige typer. Ta de grnnsakene du har liggende hjemme, eller kjp det du synes er godt. Det vi hadde denne gangen var brokkoli, gulrot og blomkl. Skjr det opp i nsket strrelse, og fres det i olje p hy varme i ca 10 min. Pluss minus, sprs hvor r du vil ha grnnsakene! Legg grnnsakene til sides.

2. Saus!

Her trenger du ca. 1 hel chili (sprs hvor sterkt du vil ha det), 2 fedd hvitlk, 2 cm ingefr. Alt dette er veldig cirka, hehe.. Ha ogs oppi cirka to teskjeer rd karripasta! Jeg elsker karripasta. Du kan s klart ogs bruke eventuelt gul karripasta, men vi brukte rd. Hakk det opp i sm biter, og stek det til hvitlken blir brun i kantene.

Som regel bruker vi to bokser kokosmelk, s dette blir jo en del mat for 4 personer. S hell oppi boksene med kokosmelk, ha oppi ca. 1 spiseskje hver av oyster sauce, fish sauce og soya saus.

La det st putre p lav varme i rundt30 minutt, og start p neste punkt imens :-)

3. Kjtt og ris

Sett p nsket mengde ris, og start stek kjttet. Vi brukte kylling! Da steker vi kyllingfileeten hel, med salt og pepper p. Den trenger ikke vreheltgjennomstekt, i og med at den skal i sausen etterp. Etter den er stekt, lar man kyllingenhvile litt, slik at kjttet blir saftigst mulig.

Deretter skjrer man kyllingen i skiver!

4. Mix it up

N kan du smake litt p sausen, og smake til om du skal ha i mer soya, kanskje salt, eller kanskje sukker. Smak deg frem til smaken du vil ha. Ha all kyllingen oppi, og la det kok litt til.

Helt til slutt tar du grnnsakene p toppen (ikke rr de inn i wokken), og la det st i 3-4 minutter. Sett maten p bordet KOS deg <3 Eventuelt ha cashewntter p toppen, nr maten str p bordet. Nom nom.

En kjappere og billigere mte gjre det p:

-Over er mamma sin oppskrift p det, som krever litt tid og litt ingredienser. Selv har jeg aldri laget akkurat denne, men en litt raskere versjon nr jeg skal lage mat. Da steker jeg svinestrimler, koker brokkoli + blomkl, koker sammen en boks kokosmelk + en god del soya. S har jeg alt sammen i samme skl. Det er jo ganske mye frre ingredienser, bla. uten ris - men det funker, selv om det er langt i fralike godt, haha.. !

Noen som skal prve?

15 kommentarer

Det s veldig godt ut! Vi hadde noe lignende i dag, men kanskje jeg skal prve ut det der

Koke grnnsaker? Er ikke hele poenget med wok at man skal woke grnnsakene? haha

Anonym: HEHE :P om du leser alt bortsett fra det siste avsnittet str det steke/wokke grnnsakene, men du valgte jo lese kun innlegget der jeg sier en enklere variant som ikke er helt det samme:P

Dette s godt ut! Jeg bruker ha nuddler oppi woken, istedenfor ris. Jeg m nesten prve ut denne oppskriften :-D

Camilla: ja nudler er min favoritt! eeelsker det i wok :D

this looks so delicious!

Dette s kjempe godt ut! Mulig jeg m prve noe lignende i hvert fall :D

Dette s kjempe godt ut! Mulig jeg m prve noe lignende i hvert fall :D

Dette s godt ut! Ser at mange bruker fish og oyster sauce i wok, men jeg liker ikke smaken p noe fisk eller sjmat, og lurer p om sausen gir fiskesmak p woken?

S godt ut! Mtte deg i Trondheim i fadderuka, og m bare si at du var en utrolig imtekommende og herlig jente. Ser deg p skolen ogs og du har like fin utstrling i virkeligheten. St p! :-)

Nam! Denne skal definitivt prves :)

dette minner litt om wokken jeg bruker lage :D namme!

S bare helt sinnsykt digg ut! Har ikke vrt borti kokosmelk i wok s det skal jeg definitivt forske meg p.

Ha ein strlande dag!

Skriv en ny kommentar