hits
 • 10.01.2016
 • 18:02
 • LET'S CONTOUR

  reklame

   

  I dag tenkte jeg å skrive litt om contouring, eller konturering som det heter på norsk. Jeg har jo vært inne på dette flere ganger her på bloggen, at jeg ikke er så veldig god på det, og at man ikke bør overdrive det. Så i dag tenkte jeg å lage en liten guide på hvordan man kan gjøre konturere ansiktet på en lett, men fin måte! Nå må jeg bare ta med helt i starten, at i og med at jeg har en stor og klumpete nese lar jeg helst være og røre denne når det kommer til konturering, i og med at det ofte blir seende veldig rart ut. Men som dere kan se på bildet over (i midten), tok jeg likevel med litt konturering av nese - til dere som har en smalere og ikke like "flat" nese som jeg har, haha!

  - Produktene jeg brukte -  FOUNDATION:
  Jeg starter så klart med min faste foundation som base. Og legger all basesminke som concealer og bryn. Hvis dere vil se bare bilde av foundationen på, kan dere se på før-bildet øverst. Jeg har brukt denne foundationen i snart 2 år fast, fordi den gir en veldig fin glød til huden. I tillegg er fargematchen veldig fin, og blir ikke oransje nå i vintertider, noe jeg syntes er veldig viktig. I tillegg er den veldig god å bygge opp, i tilfelle jeg vil ha flere lag - om jeg for eksempel skal ut på byen en kveld! Jeg bruker fargen tahini stort sett, men bruker cafè på sommeren når jeg er brun. Dere finner den her

  KONTURPALETT: Så til selve hovedelementet i dette innlegget - konturpalettet! Jeg har tidligere prøvd meg frem med diverse solpudder og andre faste puddervarianter, men syntes rett og slett det blir unøyaktig og mye søl. Så jeg liker å bruke kremfarger når/om jeg skal konturere! Det er jo veldig smak og behag, om dere liker pudder best finnes samme variant i pudder her. Uansett! Jeg bruker krem, og denne er den beste jeg har prøvd. Jeg kommer til å komme tilbake til selve fargene senere i innlegget! Denne fås kjøpt her

  PÅFØRING: Påføring er kanskje ikke rett ord - i og med at jeg påfører med fingrene, stort sett. Men jeg bruker Beauty Blender og Real Techniques Sculpting Brush for å blende ut fargene! Jeg bruker kosten til å dra/blende ut fargen i kinnbena, og bruker Beautyblenderen til å blende ut resten av kremkonturen. Husk å ha vann på Beautyblenderen og vri til den er tørr, dette er noe jeg ikke visste før nettopp, haha! Skjønte liksom ikke hvorfor alle digget den svampen, den var jo så hard?! Haha. Så husk det altså! Sculpting Brush fås kjøpt her, og Beauty Blender her

  SETTINGPUDDER: Ok - så dette er virkelig nesten det viktigste spør du meg. Uansett sminke - med eller uten kontur, så lenge du bruker foundation eller concealer anbefaler jeg deg så å bruke settingpudder. Uten det er det nesten ikke vits! Hvis du bruker flytende sminke uten å sette den, vil den skli ut i løpet av bare en times tid. Dette er noe jeg har lært det siste året, og det har virkelig gjort en enorm forskjell. Uansett - dette pudderet er ikke hvitt som andre settingpudder, men mer rosa-ish. Jeg bruker det til å sette ca hele ansiktet, men med fokus på hvor jeg har hatt de lyse fargene - altså i panne og under øynene/kinn. Så tar jeg gjerne litt solpudder over den mørke konturen, for å sette det! Dette settingpudderet fås kjøpt her

  - Over til selve konturen -

  Ok - dere vet kanskje litt om selve konseptet med contouring allerede? Man skal lysne det man vil fremheve, og mørkne det man vil skjule. Akkurat slik som det er med klær! Så over kan dere se at jeg tok en bruk farge øverst i pannen og i kinnbenene. Jeg tok også litt under haken min, i og med at det har vært ei fin jul, prikk prikk....... Dette gjør jeg for å få en illusjon av at jeg har et slankere, smalere ansikt! Etter dette tok jeg en lys farge, og legger den på områder jeg vil fremheve. Jeg påfører i pannen, i en "vifteform", og litt under øyne og nedover mot kinn. Her kan man også ta på hake, kjeve - ja, hvor enn du vil fremheve, men jeg har valgt å gjøre det litt enkelt! 


  - Blend it out! -

  Resultatet ser dere på etter-bildet øverst! Hvis dere lurer på hvilke farger jeg har brukt, så kan dere se det over. Nummer 1 er den lyse highlight-fargen, mens nummer 2 brukte jeg til å mørkne med. Når sant skal sies ville jeg ikke brukt disse fargene sammen til vanlig. Jeg brukte den lyseste og den mørkeste, fordi jeg skulle ta bilder og for at det skulle komme tydlig nok frem - så dette blir litt for "overdrevet" i virkeligheten til min smak. Om jeg skal konturere til hverdags vil jeg nok heller bruke den gule-ish fargen ved siden av nummer1, og den lysere brune ved siden av nummer 2. 

  Også til min store, store favoritt. Ser dere nummer 3? Herregud. Dette har egentlig ikke så mye med innlegget å gjøre - men jeg har lenge vært på leting etter en krem-highlighter. Jeg syntes pudder kan ligge litt rart, og mange flytende highlightere ødelegger hudsminken. Men denne - det er by far den fineste jeg noen sinne har sett. Denne bruker jeg på kinnbena etter jeg er ferdig med all makeup, og litt oppover tinningen. Virkelig den perfekte highlighteren til en kveld ute. Jeg vet dette høres veldig kjøpt og betalt ut, men jeg sverger - den fineste jeg har sett og brukt!! Hvis dere vil se den på meg, har jeg brukt litt av den (den er utrolig drøy) på dette bildet. 

  Jeg har en supergod nyhet! Rabattkoden AEKONT gir dere 15% på all sminke ut 13.07. Det vil si alt over, pluss enda mer! Gjelder ikke nedsatte produkter. 

  Håper dere likte innlegget!

  18 kommentarer

  AnneAndersen - 10.01.2016 18:56
  Så flink du er! :)
  Frida - 10.01.2016 19:29
  Jeg synes faktisk du var penere før countoringen haha :)
  Kamilla Haaland - 10.01.2016 19:29
  så veldig naturlig og fint ut! :)
  hanne - 10.01.2016 19:57
  bedre før all den stygge countouringen hahahah
  hanne - 10.01.2016 20:03
  døde litt når jeg leste punkt nr 1 som du skrev for en stund siden her; http://annais.blogg.no/1429879193_dette_tror_jeg_vi_kom.html når jeg så innlegget over
  Hanne - 10.01.2016 20:55
  Like fin før og etter! Forresten: øyebrynene dine er virkelig ON POINT for tida! de er blitt såå fine! :o de var fine før å liksom, men nå er de bare helt perfekte!

  Hva heter concealeren du bruker forresten? :)
  Camilla - 10.01.2016 21:08
  Synes du ser bedre ut før kontureringen faktisk :P Hvilket jo egentlig bare betyr at du er superfin uten å måtte reforme ansiktet ditt!
  Line - 10.01.2016 21:27
  Nja... finere før! :)

  Den paletten der suger også.

  Btw, trodde du hatet slik?
  annais - 10.01.2016 22:29
  Hanne: tuuusen takk skjønne deg! :-) jeg bruker en fra glominerals med to forskjellige nyanser i, husker ikke navnet..
  annais - 10.01.2016 22:31
  hanne: som jeg nevner i dette innlegget er ikke dette noe jeg gjør til daglig, og når det er et såppas etterspurt innlegg så tenker jeg hvorfor ikke:)
  - 11.01.2016 00:57
  Var veldig fint og ikke overdrevent i det hele tatt <3 veldig fint å bruke til fest, og siden du gjør en så mild versjon av dt kan du jo også bruke det til hverdags hvis man føler for det <3 de aller fleste legger uansett solpudderet sitt i skinnbeina til vanlig og i hårfestet,så om du bruker noe med litt mer futt i er jo ikke å snakke i mot seg selv eller noe :D
  - 11.01.2016 01:23
  Ser che forskjell (lol)

  Når du bruke contour så e meiningen altså å se forskjell og markera, mn ser ingenting. Ser ut som d bare e foundations du har.

  FØR-bilde va bedre enn ETTER bilde.
  Camilla - 11.01.2016 01:24
  Likte det veldig godt, elsker å lese om sminke! Men aller best liker jeg å se youtube videoer, hehe :D
  Marit - 11.01.2016 10:54
  Finere før contouringa egentlig, ser ut som en veldig god foundation :)
  Gabrielle Crystal RoseBonniee ~ - 13.01.2016 22:48
  Nice and helpful article! (:

  Love from Slovakia ♥
  Iris Gjerde Lian - 03.02.2016 16:04
  Skal den rabattkoden fungere enda? får den såfall ikke til å fungere ;o
  annais - 03.02.2016 16:07
  Iris Gjerde Lian: Nei det er bare jeg som har skrevet feil:D så den fungerer ikke enda
  Iris Gjerde Lian - 03.02.2016 16:26
  Hehe oja, okei! :/

  Skriv en kommentar