hits
 • 06.03.2017
 • 17:54
 • DETTE GIDDER JEG IKKE IGJEN

  En dag i sjuende klasse hadde jeg hodepine i en dag, før jeg plutselig mistet alt synet i flere minutter. Det var ufattelig ekkelt, og der og da trodde jeg vel egentlig at jeg hadde blitt blind. Haha, søte lille, dramatiske Anna! Men for dere som har opplevd det selv er virkelig et migreneanfall helt grusomt, og heldigvis har jeg aldri hatt det igjen. Jeg regner med det første også er det værste, for jeg skjønte virkelig ikke hva som skjedde med meg. Uansett, etter jeg hadde det den ene gangen er jeg tydligvis en migrenist (hahaha jeg elsker å finne på slike ord), og vil mest sansynlig få det igjen. Det har jo gått over 10 år siden sist, men i dag var dagen. Midt på jobb med en bankende hodepine og synet begynte å surre noe veldig. Jeg vet ikke om det er kroppen min som har vokst og tåler mer, men det var heldigvis langt mindre dramatisk enn sist og det gikk kjapt over. Ellers så var det bare en helt vill og kortvarig hodepine! Jeg håper nesten det, for å bli en migrenist på fulltid orker jeg ikke bare. Jeg syntes så synd på dere som må streve med det der i hverdagen!
   

  I dag er det fullt kjør, og jeg er hjemme og dusjer etter jobb og trening før jeg skal ut å møte en venninne for middag. Så bærer det rett på henging! Emilie er hjemme i en uke nå, så det skal nytes. ♥
   

  Processed with VSCO with a9 preset

  Processed with VSCO with a9 preset

  Processed with VSCO with a9 preset

  Processed with VSCO with a9 preset

  Meg i dag da dere !!! For hundrede gang !!! Hahaha. Som sagt: aldri gammel den der


  Noen som har opplevd det samme? Å få migrene så lenge etter første gang?

  18 kommentarer

  Hege Kristin - 06.03.2017 18:19
  uff, så ekkelt :/ aldri opplevd!

  kos deg i kveld <3
  Julie - 06.03.2017 18:48
  Shit pomfritt, du er så sjukt lekker!!
  Knøttet - 06.03.2017 18:49
  Det kan gå både lang og kort tid mellom anfallene mine. Det kommer an på så mye hva som trigger og utløser det... Min migrene er også lyssensitiv så jeg må helst ligge noen timer på et så mørkt rom som mulig til det gir seg. Jeg fikk migrene første gang etter at jeg stupte av en hest med hodet først, det er heller ikke å anbefale ;) :)

  Håper du får en super kveld videre :)
  Hannah - 06.03.2017 18:58
  Fine bilder!:)

  Håper du slipper å bli plaget med dette! Får anfall selv med veldig ulike tidsmellomrom, alt fra 2 uker til 6 mnd! Har ikke merket noe mønster/system som kan gi en heads up, desverre..
  helle - 06.03.2017 19:25
  hei anna! Jeg er bare plaget ved trening, og i den form av væsketap! Kommer aldri, med mindre jeg ikke har drukket nok vann! Kanskje det gjelder for deg også? Bare å drikke nok? Klem!
  Kamilla Haaland - 06.03.2017 22:08
  Har hatt migrene to ganger de siste 4 årene bare. Hehe! For lite søvn er hvertfall noe som trigger det for meg, men sover mye bedre når enn tidligere :-)

  Er forferdelig når man kjenner at det går utover synet, fikk helt noia selv første gangen!
  Anna L - 06.03.2017 22:49
  Jeg fikk min første migreneanfall når jeg gikk på videregående , (tror det var første året ?) og det var også slik at jeg ikke kunne se noe nesten.. Var veldig skummelt og jeg var også sikker på at jeg holdt på å bli blind! Etter det har jeg funnet ut at det eneste som hjelper meg mot ekte migrene er å ligge i et mørkt rom og prøve å sove det av meg.. heldigvis kjenner man lett om det er vanlig hodepine eller migrene når man tar smertestillende.. For vanlig paracet hjelper jo ikke mot migrene..
  - 06.03.2017 22:57
  jeg har også migrene HELT jævlig
  Marit - 06.03.2017 23:52
  Hadde mye migrene da jeg var mindre. Jeg får "aura" eller synsforstyrrelser i kanskje 30 min. Deretter fikk jeg en kreftig hodepine. Tok alltid en paracet og en ibux og dette funket for meg. Da slapp jeg unna med bare synsforstyrrelsene og sov noen timer. Om jeg ikke tok tablettene innen noen få minutter fikk jeg skikkelig migrene. Grusomt er det. Jeg har hadde ikke de værste anfallene engang, men det va relativt ofte. Ødela litt av barndommen da jeg ofte gikk rundt og var redd for å få det. Måtte alltid ha med meg tablettene.. Men nå har jeg ikke hatt det på omtrent 2 år, og håper på å vokse det fra meg.
  - 07.03.2017 00:23
  Ååh jaa, migrene er heelt jævlig.. Har migrene med aura (google it haha), og det er sånn at jeg mister litt av synet også prikker det i hele kroppen og det er bare helt jævlig. Ser på fingerene mine men ser bare 4 av dem liksom, og hodet verker og alt. Tragiske med det er at det ikke kommer noen forvarsel og kan skje når som helst. Men går lang tid mellom hver, fikk det sist for 3 år siden, men 5 år siden før der igjen. Men har hørt og lest av lite vann, stress, søvnmangel osv kan være med på å trigge det. Må alltid legge meg i et helt mørkt rom i flere timer, så går det som regel over. Men fyy, det er så ille, og syns ikke du tenkte noe dramatisk da du fikk det første gangen, jeg trodde jeg skulle dø liksom :`)
  Sunnbjørg - 07.03.2017 00:43
  En ekkel følelse å ha migrene. Selv om migrene er en angstrelatert følelse så er det ekkelt.
  - 07.03.2017 10:18
  Hvor er badedrakten fra??
  - 07.03.2017 11:16
  Får det spnn typ 2 ganger i året kanskje! Det som trigget det er når jeg har vært syyyykt stressa dør en prøve eller noe. Mister følelsen i fingrene, synes er heeelt blurry der jeg fokuserer, så klarer ikke lese elns haha. Også selvfølgelig evig vondt i hodet, men pleier å gå over når jeg kaster opp
  - 07.03.2017 15:26
  Åh det har jeg også opplevd, en gang var det så ille at jeg trodde jeg skulle spy haha.

  Jeg lurte på hvor ringene er fra? De var fine:)
  Lisa - 07.03.2017 22:00
  Hadde en periode på videregående hvor jeg hadde migrene anfall 4-5 ganger i uken, helt forferdelig. Nå i etterkant har jeg anfall ca 1 gang i mnd, blir blind på det ene øyet og kaster opp hver gang, haha.. Redningen min var å bytte p-piller :) er absolutt ikke godt, så føler med deg!
  Emma - 08.03.2017 01:08
  Huff, det er helt forferdelig!

  Jeg har heldigvis bare hatt det 4 ganger,; første anfall i 6./7.klasse, andre anfall for 3,5 år siden og de siste nå i desember.

  Merker det først ved at jeg nesten ikke ser på høyre øyet, blir tungt å puste, armene og hendene og høyre siden av ansiktet + tungen blir numment/følelsesløst (slik som tannlege bedøvelse) så jeg klarer ikke snakke eller skrive eller forklare til noen hva som skjer! Er bokstavelig talt hjelpeløs når jeg har hatt mine anfall, Haha! Siste var det verste da jeg var på jobb, og alle rundt meg trodde jeg fikk slag :P

  Kom meg hjem etterhvert, og eneste som hjelper er å ligge i et mørkt og kaldt rom og bare sove det vekk. Hodepinen min varer mellom 15-24 timer, så det ødelegger jo hele dagen + muigens dagen etter :/

  Jeg har arvet det etter min far, han har det en gang i måneden nesten uten unntak! Men for meg merker jeg at lite/uregelmessig søvn og mye stress i hverdagen er det som har vært fellesnevneren disse gangene som jeg husker :/
  - 10.03.2017 08:36
  Slet mye med migrene på ungdomsskolen, fram til jeg slutta å spise sjokolade og siden har jeg bare hatt det et par ganger! Altså to ganger på ca. 5 år :)
  Rebecca Engeli - 15.03.2017 21:05
  Du vet du har migrene når du først har det, det er ikke likt som en hodepine. En skikkelig vond hodepine er like vel ikke i nærheten av det de som har migrene vil kalle en migreneanfall. Jeg har migrene selv, og får det omtrent en gang hvert halvår... Da får jeg først vondt i den ene siden, før det fort blir kraftigere og kraftigere, helt til jeg må takke for meg og slukke alt lys, lukke all lyd (så mye som det går an) og legge meg ned. Og da kan det fortsette en stund til jeg kanskje spyr eller mister følelsene i kroppen(men det kommer an på hvor kraftig det er). Så hvis du klarte å holde ut resten av dagen på jobb er det mest sannsynlig ikke et migreneanfall... Selv om det så klart er forskjellige grader av det, og det er forskjellig fra person til person. Men ja, felles for migreneanfall er at det er mye verre enn "bare" en hodepine. :)

  Skriv en kommentar