hits
 • 31.03.2010
 • 17:50
 • slik redigerer jeg

  FARGE PÅ NOE, RESTEN SVARTHVITT
  Til dette bruker jeg Gimp. Du tar lasso-verktøyet (bare trykk "F"), og drar det rundt der du skal ha farge. Så trykker du CTRL + i (eple + i på mac). Deretter går du i kategorien "farger" og trykker "mindre metning". Og voila, så enkelt er det faktisk!

  Eksempler:


  ________________________________________

  TO BLANDEDE FARGER I ETT BILDE
  Dette prøvde jeg jo å forkalre igår, men sånn ca... ingen av dere skjønte hva det var snakk om. Dette gjør du i paint.net. Du åpner bildet du skal redigere, og velger deg to farger i fargesirkelen. VIKTIG: Du må gjøre fargene litt gjennomsiktige! Hvis ikke blir det bare masse farger på bildet ditt. Så du veger fargene, og drar ned gjennomsiktigheten til ca 116. Dette må du gjøre på begge fargene.


  Så går du under kategorien Effects > Render > Clouds. Der bare leker du deg med å dra "scale" og "roughness". Et tips er å velge forskjellige effecter under "Blend mode".

  Eksempler:

  http://i50.tinypic.com/30krbme.jpg

  ________________________________________

  "VINTAGE" EFFEKT
  Da har jeg rett og slett brukt dette bildet under som tutorial. Jeg har holdt på med Gimp i noen år nå, så dette er ganske lett for meg. Men om Gimp er helt nytt for deg, anbefaler jeg ikke å kjøre rett på med denne. Den er ikke supervanskelig, men det er kanskje litt vanskelig å finne ut hvor forskjellige ting er. Fks, "layers" osv. Og det orker jeg desverre ikke lære dere, for det finner dere nok ut selv :-)


  http://crazymurdock1.deviantart.com/art/Vintage-look-in-Gimp-61841683

  Håper dette var til hjelp!
 • 31.03.2010
 • 13:50
 • hjeelp!

  Tastaturet mitt har klikket, s[ det g[r ikke [ skrive AE OO eller AA eller noen av tegnene, nesten!! .8* hahaa, jeg er lost. Noen som vet hva jeg m[ gj;re for [ f[ tilbake tastaturet__ HE/HE sykt bra innlegg, eller hva_ som dere skj;nner, null sp;rsm[lstegn..... men anyways, slette dette innlegget n[r jeg har f[tt svar, v'''r s[ snill [ hjelp meg!!!!! >(>(>(>(>(  smileys, tydeligvis...
 • 31.03.2010
 • 00:00
 • svar på noen spørsmål

  Har fått noen spørsmål stilt veldig mange ganger, så tenkte jeg skulle svare på noen!:

  Deltok ikke du på "earth hour"? Jo! Det gjorde jeg. Jeg hadde egnetlig planer om å skrive et innlegg, med noen stemningsbilder, men i den timen det var, brukte jeg tiden på å vente på at Karen skulle pakke, og kjøre bil. Men som en trøst hadde vi av lysene i hele huset mens vi pakket. Noe som førte til tredobbelt så lang tid, haha.

  Funket blekesprayen? Dette har jeg fått ekstremt mange mailer om, bare på den lille tiden etter jeg skrev innlegget. Men ja, jeg tror den funket. Jeg hadde nesten ikke i noe, bare sånn 2-3 sprayer. Så.. det vet jeg ikke helt. Har hørt at den funker veldig bra!

  Skulle ikke du vise oss paint.net? Jo....................... Jo, det skulle jeg. Hihi, det kommer. Ikke stress meg, jeg fungerer ekstreeemt dårlig under press. Eller vet dere hva. Jeg tar det på sparket!  Slik lager du slike bilder som dette, og det jeg har på headeren: Åpne paint.net (det er ikke en nettside, men et program. Husker ikke hvordan man laster det ned, er ÅR og dag siden jeg gjorde det!) > effects > render > clouds. Derfra gjør du det slik som du vil! Enkelt og greit!
 • 30.03.2010
 • 20:10
 • lovlig blond

  Hei dere!

  Først og fremst - jeg visste ikke at Voe hadde "hyttekos" som overskrift, så det først nå. Siden noen av dere er så viktige på det, hihi! I byen idag kjøpte jeg bare.......... litt tidsfordriv!


  Men det at jeg er skikkelig pysete og ikke tørr å velge lys nok farge, sliter virkelig på håret mitt. Jeg har farget håret mitt i samme farge engang, og glansfarget det i samme farge en gang. Og idag gjorde jeg det igjen! Eller, tror jeg. Hadde egentlig tenkt å spare blonde-sprayen, eller gi den til dere, men jeg peiset på med den også. Haha, hei slitt hår!

  Men uansett. Trenger litt forandring.Så da får håret bare bli litt slitt! Jeg fikk ihvertfall ganske mye lysere hår, og er veeeldig fornøyd! Har sommerhår nå, perfekt.

  Image and video hosting by TinyPic

  Så ja, fornøyd! Begge deler er kjøpt på vita, husker ikke hvor mye det kostet. Men ble vel litt over 200-lappen for begge deler! Fargen er ikke helt lik som på bildet, og vises mye bedre forfra :-) Blir nok noen bedre bilder senere, nå skal jeg handle........... PÅSKEEGG ♥

  Hva syns dere?
 • 30.03.2010
 • 17:03
 • dette er en bra overskrift

  Som dere sikkert fikk med dere, tilbrakte jeg mange sommerdager på den nye hytta mi i Brønnøysund i sommer, med Karen. Det var sinnsykt koselig, og det var liksom sol hele tiden.

  Var der igjen idag. Blir litt deprimert, bare av å se disse bildene:


  Dere kan jo gjette hvilket bilde som ble tatt i sommer, og hvilket bilde som ble tatt idag? Jaja, gleder meg ihvertfall til sommeren.

  Tok noen bilder på hytta idag, anyways. Innsiden av hytta får dere nok ikke se før om litt, haha den er så stygg at. Og når jeg sier stygg, mener jeg stygg. Nesten så man ikke kan kalle det hytte. Haha, men vi holder på å pusse den opp, bare så det er sagt!  såå fornøyd da!
 • 30.03.2010
 • 13:07
 • downtown girl

  Hei og god morgen! For min del er formen verre, men herre. Jeg skal ikke sitte inne å dø i påskeferien. Idag skal jeg ut å jakte på den perfekte trenchcoaten, og jeg jubler om jeg finner den her i Brønnøysund. Sjangsen er vel minimal, men hey - vi gir aldri opp håpet!

  Nå skal jeg slenge på meg anorakken, så bærer det på byyyyeeen! Kos dere idag!

  tshirt ginatricot lommebok monki
 • 29.03.2010
 • 23:34
 • xem

  HEI JEG HAR FÅTT KULDEEKSEM. Eller Xem da, siden jeg elsker kule forkortelser!


  .. men den eneste fuktighetskremmen jeg finner her i huset er..... HÆL-KREM. Er det mulig.

  Uansett, jeg har fått den årlige håndeksemen, som jeg har fått hvert år siden jeg var 3 år. Eksem er jo et ekkelt ord, men det er nok bare tørr hud jeg har på hendene. Hadde vært litt fett (og ekkelt, for den saks skyld) å ha helt syk eksem på henda, slik at det ser ut som jeg muterer når som helst.

  Ferdig å snakke om eksemet mitt (som egentlig bare er tørr hud!!! INGEN MISSFORSTÅELSER!!)

  Idag har jeg gjort fint lite. Tatt et sykt fint bilde, da:


  HEHE sjarmerende! Måtte nesten sensurere nesa. Er jo faktisk forkjøla.......

  Nå er det snart natt. Imorgen skal jeg opp tidlig! Trodde jeg hadde stått opp tidlig imorges, men viste seg at jeg bare hadde glemt å stille klokka, og at den var 12 likevell. JAJA.
  Satser uansett på alt av bakterier og ekkel drit er ute imorgen, og jeg drar til Brønnøysund City. Hellyes.

  Ellers var det sykt mange koselige kommentarer fra dere ♥
  Mange som likte bildeinnlegget, og jeg kommer nok til å vise dere hvordan jeg redigerer enkelte bilder en gang i uka her. Dere gir meg så lyst til å blogge, kjære lesere!
 • 29.03.2010
 • 19:17
 • You keep carrin' that anger, it'll eat you up inside

  india arie - the heart of the matter  Hva syns dere om slike bildeserier? Noe jeg bør fortsette med? Jeg syns ihvertfall det er kjempegøy. Elsker å ta bilder og prøve ut nye redigeringer. Får bare håpe dere liker det?
 • 29.03.2010
 • 15:44
 • vinneren av konkurransen

  Da er konkurransen avsluttet! Og vinneren ble...

  Celine Dahlberg! Gratulerer! Send meg adressen din på mail, så sender jeg kjolen etter påske!

  Og til dere som ikke vant, det kommer en konkurranse i tiden som kommer. Må bare finne en fet premie! Og det var veldig mange som deltok, herlig! Det gir meg bare enda mer lyst til å ha fler konkurranser.

      

  Har dere noen konkurranse-ønsker? Maskara, jeans, osv? Så skal jeg se om jeg får fikset noe!
 • 29.03.2010
 • 13:48
 • det er så gøy å være syk

  God morgen dere! Idag våknet jeg som....... syk. Awesome! Når jeg først har kommet til en by med litt sol i, og har sjangsen til å bli menneskelig brun igen (hudfargen min matcher faktisk hårefargen min, uten sminke!!), men idag er det inne-tid. Men hva har man vel solarium til? HE-HE.  AHHH, herlig om morgenen ja! Men ser dere at "brunfargen" min matcher håret litt i sidene? Flaut.

  Men nå må jeg se positivt på det! Nå får jeg masse tid til å blogge!!! Haha. Ha en strålende påskedag til dere som skal gjøre noe annet enn å sitte hjemme å være syk! Og til dere som er syke - vi er sammen i sorgen... Neida, god bedring, påskebarn!