reise

15.08.2017 - 15:26

HOW I TRAVEL


ADLINKS

Processed with VSCO with a6 preset

- HOW I TRAVEL -

I dag tenkte jeg å ha en aldri så liten "reiseguide" her på bloggen! I løpet av de siste årene har jeg blitt sykt opptatt av å ha fint og ordentlig utstyr når jeg reiser. Haha, det er kanskje ganske sprøtt for mange, men for meg er det virkelig en glede i hverdagen å ha fine bagger og orden i sysakene når jeg skal reise. Jeg reiser jo en god del i tillegg, så da har jeg fått meg en skikkelig samling med forskjellige størrelser til forskjellige formål. Så tenkte å vise dere mer nøye, for de som kanskje selv vil investere i noe av det ♥
 

DENNE STØRRELSEN ER UTSOLGT

LITT MINDRE VERSJON HER OG HERÅh, denne babyen. Kanskje min favoritt? Ikke fordi den er den mest praktiske, tvert i mot. Men den er så lekker. Som sagt tror jeg akkurat denne størrelsen ikke er tilgjengelig lengre, men de to jeg linket til er ganske store bagger som kanskje er mer praktiske i størrelsen. Perfekte weekendbags som ser eksklusive ut. Elsker å reise med denne fordi den er så fresh, haha!

 

KOFFERT HER

SORT VERSJON HER
 


Så den kjekke her! Helt klart den mest praktiske jeg har. Den passer veldig bra til mitt bruk - nemlig turer på bare en eller to dager med fly, som har plass til det nødvendige, har trillehjul og ikke minst - går som håndbaggasje på flyet. Når jeg skal reise langt og lenge bruker jeg å reise med denne som håndbaggasje, og baggen ovenfor som baggasje. Også bruker jeg bare denne trillekofferten på korte "jobbreiser" eller når jeg skal tilbringe en helt i Oslo hos kjæresten.

 

GIGANTISK BAG HER

MINDRE VERSJON HER
 


Over til den gærningen her! Haha, den er så SVÆR! Jeg så den på en DAY- butikk og tenkte med en gang: "En sånn må jeg ha". Så det er den nyeste babyen i samlingen. Den er ca like lang som hele overkroppen min, og rommer virkelig all verdens. Men siden det kun er stroppene man ser på bildet er det ikke lurt å pakke med så veldig mye av sko og tunge ting, så denne bruker jeg ofte når jeg skal reise med tog/bil o.l, når jeg skal legge fra meg baggen. Men også på weekendturer, den er superbehagelig i stoffet og veldig anonym, samtidig fin. 

La til den litt mindre versjonen også, som jeg vet er den mest populære størrelsen. Den er perfekt til alt fra overnattinger til å bruke på skolen. Det som er så fint med Day-merket er at alt er ganske rimelig i pris!

Over til mindre reisesaker...

SMINKEMAPPE #1 UTSOLGT

SMINKEMAPPE #2 HER
 

Disse to er veldig godt brukt hos meg! Altså sminkemappen er helt genial, i og med at den har en egen lomme til koster, som gjør at sminkemappen holder seg ren og mer organisert. Den mindre beige varianten bruker jeg til annet "dilldall", ofte som leppestifter, pudder, ørepynt, solkrem o.l. Det lureste tipset jeg har er å pakke alt ned i egne beholdere, det gjør det sååå mye enklere å holde orden under reisen.
 

GJENNOMSIKTIG TOALETTMAPPE HER
 

Tenkte jeg skulle ta med denne også, i og med at det er noe jeg bruker mye selv. Jeg har faktisk flere slike gjennomsiktige mapper, fordi det er så utrolig lurt! Så slipper man å lete seg i hjel etter det man trenger. Her har jeg nødvendigheter som tannkost, linser, kremer o.l. I tillegg til en mini-mappe (den søte hundemappen, aner ikke hvor den er fra) til å ha ringer og smykker i.

Processed with VSCO with a6 preset       Processed with VSCO with a6 preset


TOALETTMAPPE 
HER

VESKE HER
 


 

Helt random, men tenkte å avslutte med to småting jeg også bruker en god del når jeg reiser. Toalettmappen bruker jeg en sjelden gang hvis jeg skal ha med flere større ting som rettetang, tørrshampo, shampo og balsam, o.l. Også en fin størrelse om du liker å ha mye sminke i sminkemappen din!

Ellers har vi jo vesken jeg stort sett bruker når jeg reiser. Den er virkelig helt super, særlig til reise. Det er plass til maccen, men den stikker opp og da går det ikke  å lukke den. Da får jeg også kameraet oppi, selv om det blir trangt fungerer det bra. Også matcher den jo den store baggen min, haha ;-)  

De aller fleste, enkle baggene jeg linket til finnes i flere farger, så anbefaler dere å sjekke ut alt fra Day Birger et Mikkelsen for mer utvalg! Og alt fra By Malene Birger da, om dere vil ha andre størrelser og modeller i det klassiske mønsteret.23.07.2017 - 19:07

JEG TROR IKKE PÅ DET, JEG


Hei mine fine! Nå sitter jeg og mobilblogger fra mobilen - maccen har enda ikke bestemt seg for å fungere. Speilrefleksen har heldigvis wi-fi funksjon, så for dere skal det nok ikke bli store forskjellen på bloggingen. Men FY søren så tungvindt det er å mobilblogge, bahh... Dere som er fra Kristiansand - finnes det Eplehuset-butikker der???

Uansett, i dag er siste dag her. Jeg sverger, jeg har aldri i hele mitt liv vært på en ferie som har gått så fort. Jeg skjønner absolutt ingenting, det føles ut som vi max har vært her i 4 dager. Jeg nekter faktisk å tro at det har gått en uke. Men det blir kanskje for dumt å nekte for mye og glemme å stå opp i morgen og sette seg på flyet til Norge, haha. Heldigvis går ikke turen hjem til kjedelige kalde Trondheim - men til mitt favorittsted i hele verden, sørlandet. Det er jeg veldig glad for, for det gjør det ikke like trist å forlate nydelige Marbella!

I dag brukte vi ufornutig på Puerto Banus stranda. Fikk den siste tanen og den siste dukkerten i salt middelhavsvann. Spise, sove, sole. Har vel gått til sammen 30 skritt i dag, haha. Jaja feri er feri!

BIKINITOPP NLY BEACH, HER

BIKINITRUSE NLY BEACH, HER


Kommentarer: 7
kategori: reise

21.07.2017 - 17:32

TIL ET NYTT LAND!


Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset


Processed with VSCO with hb2 preset


Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset


Processed with VSCO with hb2 preset

BIKINITOPP NLY, HER

BIKINITRUSE NLY, HER

SILKESKJERF PIECES, LIKT HER

SHORTS LEVIS VINTAGE, HER

SOLBRILLER RAY BAN

TOPP BIK BOK

ADLINKS 

Gårsdagen, herregud for en dag! Vi sto opp (alt for) tidlig for å kjøre til et nytt land - nemlig Gibraltar! Helt ærlig visste jeg ikke at det var et eget land siden det ligger midt i Spania, men det er jo en britisk koloni og man merket faktisk litt forskjell da vi var der. Folk snakket endelig engelsk, brukte pund og haaatet Spania virket det som, haha. Vi hadde en skikkelig roadtrip med høy musikk og vinduene åpne, og kjørte rundt det gigantiske fjellet med de sinnsykt bratte klippene. Vi dro først til Catalan Bay som er stranden med de fargerike husene på - det var helt fantastisk der! Anbefaler alle som er i Gibraltar å dra dit, selv om det stort sett er privat fikk vi innpass på stranden om vi var hyggelige, høhø. 

Vi hadde også tenkt å dra å hilse på apene i fjellet, men (HELDIGVIS) var det ikke lov for andre enn lokale å kjøre så langt opp på fjellet. Jeg var som vanlig tøff og gledet meg til monkey show (ikke misforstå meg der alle som har vært i Thailand), men etterhvert som vi kom høyere opp i fjellene kjente jeg at jeg ble skikkelig nervøs. Både for apebitt og for høyden. Så egentlig like greit, haha. 03.02.2017 - 09:34

GOOD MORNING


Hei og god morgen fra varmere strøk, rettere sagt Dubai! For en lang reise det var i går. Flyturen tok en time ekstra på grunn av at vi måtte vente på å få lande, og da vi endelig landet måtte vi stå timesvis i kø. Så vi var faktisk ikke fremme før klokken 4 på natten! Så da var det mildt sagt digg å komme til en dødsfin liten suite. Jeg presterte jo å bli skikkelig dårlig i går, og kastet opp sikkert 10 ganger. Heldigvis ble jeg bra da vi landet i Stockholm og skulle ta flyet videre til Dubai, for det var en vendig jeg faktisk ikke visste om jeg kunne bli med. Det er så sykt typisk, men heldigvis gikk det bra!

Akkurat nå ligger Andrea og sover ved siden av meg her - jeg har bestilt litt sandwicher på room service, så det blir en rolig start på dagen. I dag er det faktisk litt overskyet, så tror nok dagens planer blir litt shopping altså! Gleder meg til å sjekke ut denne fine byen!
 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Ha en fin dag. <323.01.2017 - 17:34

DEN BESTE HELGA PÅ LENGE


SPONSET OPPHOLD 

Processed with VSCO with hb1 preset


Processed with VSCO with hb1 preset
 

Processed with VSCO with a9 preset
 

Processed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 preset        Processed with VSCO with hb1 preset
 

Da var helgen over, og det var med ekstra tungt hjerte jeg måtte si hade til kjæresten min. I stedet for å ta toget rett hjem, ble jeg heller med han til flyplassen og satt der en stund før flyet hans gikk. Tror det var like greit for både min og resten av togvogna si - hadde vært ganske rar setting med en stk gråtende 21-åring på et stappfullt tog? Men ja, som dere kanskje har skjønt er jeg ikke så glad i å si hade - men det blir virkelig enda vanskeligere når helga har vært så utrolig bra. Det var virkelig en helt perfekt kombo med noen dager kjæreste-tid, før det ble fest og morro en hel dag med vennene mine. 

På søndag skulle vi egentlig stå på ski, for da var været på plass - men da var det noen som var litt reduserte kan man si! Men vi dro og spiste lunsj på Timmerstuggan, som lå nederst i en bakke og var resturant + afterski, så fikk egentlig skikkelig følelsen av at jeg hadde stått på ski, haha. Det som er så digg med Åre er at det ikke kun er ski, som veldig mange andre plasser. Det er et sentrum - altså et lite torg, det er sykt bra uteliv, det er fine resturanter, og samtidig shopping. Det er ikke bare øl, afterski og junkfood liksom. Det liker jeg veldig godt! Gleder meg allerede til neste gang jeg skal til Åre, og jeg må virkelig si tusen takk til Åre Skistar som ville ha meg med på en helt perfekt langweekend. Det var de som fikset alt fra leilighet til skipass, og selv om turen var sponset må jeg virkelig si tusen takk og anbefale de videre. Følte meg utrolig godt vartet opp!


Kommentarer: 6
kategori: reise

03.12.2016 - 12:33

KJÆRESTETUR TIL ÅRE


I SAMARBEID MED SKISTAR ÅRE

Processed with VSCO with a5 preset

Er det noe jeg har lært, er det å alltid planlegge noe å glede seg til rett etter nyttår. Enten det er en liten ting som å ha middagsselskap med jentene, eller en tur. Jeg vet selv hvor utrolig kjipt det er å våkne 1. januar etter en sinnsykt bra gårsdagen, og bare begynne å grue seg til å starte på skole igjen. Haha, jeg kan ikke være den eneste? Uansett, da jeg fikk tilbudet om å dra en langhelg til Åre var svaret easy. JA! Jeg har jo vært der en del ganger før, men nesten alltid i regi av skole. Russeturer og skoleturer. Denne gangen skal jeg med kjæresten min, en skikkelig kjæresteweekend! Jeg har til og med booket oss skiutstyr og skipass, og begge vi er enormt dårlige på ski - men da tenker jeg det blir enda mer gøy. Paret i barnebakken, haha! 

Jeg regner med noen av dere har vært i Åre før, hvis ikke anbefaler jeg dere å ta turen! Unna Trondheim er det jo ikke lange turen med tog, og det er den skjønneste lille byen. Selv om den er liten har den det aller meste - et av de beste utestedene jeg har vært på blandt annet, litt shopping og ikke minst god mat! Nå skal jo ikke jeg dit før etter nyttår, men om dere er interesserte har de noe som heter Åre Ski Test Weekend neste helg. Det er nok for dere som er litt mer interessert i ski og utstyr - her får dere en pakke med skipass og boplass, og om dagene har man mulighet til å teste og kjenne på forskjellig utstyr. Just so u know! 

Noen som har noen Åre-tips til meg?


Kommentarer: 6
kategori: reise

15.09.2016 - 20:00

EN DAG I RED LIGHT DISTRICT


La oss ta for oss den varmeste, mest sweaty dagen i hele mitt liv. Jeg vet jeg er en liten dramaqueen nå, så jeg skal ikke glemme å si at det også var en fantastisk fin og spennende dag. Tirsdagen i Amsterdam! Nøkkelord = over 30 grader + skinnskjørt + turistbuss uten tak. Det var slik vi startet Amsterdambesøket - i og med at vi bare var der i èn dag, ville vi se mest mulig av byen. Vi skjønte kjapt at det var en jævlig dårlig idè, men bestemte oss for å holde ut timen(e) med buss vi hadde kjøpt oss, og etterpå var hele gjengen søkk våte av svette. Ikke at jeg svetter så mye (snikskryt), men jeg har aldri svettet så mye i hele mitt liv. Det var dog fint å få sett byen, og om det ble klage-show på oss damene. Vi klarte heldigvis å holde humøret oppe og le mens vi satt i drivhuset, haha...

Etter turistbussen og litt mat, dro vi rett til Red Light District. Vi skulle jo fly på kvelden, så fikk ikke sett det når det var mørkt, og da er jo nesten vitsen borte, i og med at de røde vinduene og damene ikke er der om dagen. Det sto dog noen damer i vinduene, og fy søren så ... ekkelt? Rart? Trist? Jeg vet faktisk ikke hva jeg skal si, det føltes ut som jeg gikk i et dataspill, en slags ulovlig verden. Og dette var til og med på lyseste dagen! Masse sex-shops og åpenlys prostitusjon. Det gjorde virkelig inntrykk! I tillegg til at det stanken hasj over alt, og folk som gikk høye som fuglen fikk vi skikkelig Amsterdam-opplevelsen, haha. Men jeg må si jeg virkelig likte byen, oppbygningen av den, bygningene. Jeg mååå tilbake!

Processed with VSCO with a5 preset

Hva gjør man med et skinnskjørt som ikke skal vaskes (kun tørkes av skitt) som enda er vått etter svette, 2 dager etterpå? Spør for en venn


Kommentarer: 7
kategori: reise

09.05.2016 - 19:15

LITT INNKJØP, LITT DAGEN MIN


REISE I SAMARBEID MED EF

Først og fremst, i morges skjeddet det sprøeste. Jeg og kjæresten min våknet begge akkurat klokken 06.00!! Begge bare: "jeg er tørst. jeg også". Kan kanskje ha noe med at jeg sparket han i rævva i søvne, men i og med at begge var oppe klokken 6 i morges, ble det å sove litt lengre enn planlagt. Noe som resulterte i en litt travel formiddag før skolen! Vi kjøpte med takeaway kinamat for å spise før timen min, men som jeg klarte å ødelegge ved å åpne i posen... Ok dere tenker: hvorfor forteller hun dette - og nja grunnen er egentlig bare at jeg nå er hjemme igjen og er sjukt sulten. Jeg vet. Dette var ikke gøyalt å lese om og jeg skjønner ikke hvorfor jeg skrev det der

Uansett! I dag var en gøy dag på skolen, for i dag fikk jeg en litt mer forståelse for italiensk. Det kom nye elever på skolen, så da ble vi satt sammen i en klassen med bare folk som skjønner absolutt zero av italiensk. Da lærte vi det som er helt grunnleggende. Så nå er det litt lettere for meg å forstå hvordan språket er bygd opp, ikke bare hvordan det uttales! I tillegg er det hele 3 norske i klassen min, så det var helt sprøtt å snakke norsk med noen andre enn kjæresten min.  Det var en lang skoledag for meg i dag, så nå skal jeg slappe av før vi skal ut å date litt. Slik som hver kveld. Dating og middag hver kveld, kan det bli bedre?!?

Processed with VSCO with a9 preset


Processed with VSCO with a5 preset

- TROR DERE NOEN SAVNER BILEN SIN ELLER? -

Fiat er jo italiensk, så det er helt sjukt mange Fiat 500 som kjører rundt her. I dag kjørte det til og med en kliss lik min (eller, bortsett fra taket da), og da kan dere tro jeg savnet lille blå lynet mitt..

_______________
 

Så tenkte jeg å vise noen innkjøp! Dere har spurt litt om det, og egentlig har jeg vist dere det aller meste jeg har kjøpt i outfits og innlegg, men kan jo vise dere uansett! Jeg vet innkjøpsbildene er helt grusomme, men det får holde til jeg kommer hjem, hahha..! 
________________

Finn ut hva din drømmereise med EF Språkkurs koster HER, og husk at dere får opptil 10.000 kr i rabatt hvis dere bruker kodeordet "AnnaEF" når dere bestiller.♥ 08.05.2016 - 21:00

BESTÅTT SAMBOERTESTEN?


REISE I SAMARBEID MED EF

Det en trøtt frøken i dag som var oppe hele natta. Men nå er jeg frisk igjen da. Sånn, for å si det jækla vagt. Haha! Jeg hadde godt av en kveld med take-away og spillkveld. Da mener jeg såklart spillkveld med playstationen, kjæresten min, Tekken og Call of Duty. Dere vet jo at jeg har en ganske så ivrig gamer-demon inni meg! Digg å ha en litt chill kveld her hjemme i leiligheten også! Vi har jo faktisk vært sammen hvert eneste minutt av dagen (bortsett fra når vi er på do, og det er jo noen minutter for min del etter natta som var), og kan vel si at vi er ett skritt nærmere med å bestå samboerprøven. Sammen hvert eneste minutt i en uke, og jeg er enda ikke litt lei av denne søte fyren.

I dag hadde vi dagen vi egentlig skulle få til i går! Gå litt rundt og gå inn i kjente bygninger som vi ikke har fått sett innsiden av, eller ville se enda litt mer av. Pantheon var èn av de bygningene, men der var det faktisk kø i dag så da droppet vi det. Har jo sett det èn gang si!

Processed with VSCO with a9 preset

- GAMLEMOR OG GAMLEFAR - 

Processed with VSCO with a9 preset

Processed with VSCO with a9 preset

Bryllupskaken! Det er det italienerne kaller denne bygningen. Den er helt utrolig vakker og stor, og er bygd for en ukjent soldat. Meen jeg lurer på noe (dere vet jo så mye). Det virker som Romerne ikke er så glad i / stolt av denne bygningen? Alle guidene nevner den bare så vidt, og kaller den liksom bare "bryllupskaken". Er det noen som vet noe om hvorfor? Skjønner jo at den er mye nyere enn bla. Pantheon og Coloseum, men den er jo DØDSvakker og ikke minst enorm...

Processed with VSCO with a9 preset

- PASTA TIL LUNCH I DAG... MÅTTE PRØVE Å VARIERE KOSTEN LITT DA VETTØ -

Processed with VSCO with a9 preset

- I LOVE THIS CITY -


Processed with VSCO with a9 preset

Jeg savner Melis som en gal når jeg er her, så hver hund vi går forbi begynner jeg nesten og gråte og får helt baby-stemme anfall. I går var vi sikkert inne i en hunde-halsbånd butikk i 25 minutter bare fordi det var en hund der jeg kunne kose med...

_____________

3 innlegg på èn dag det! Jeg sier meg fornøyd med det, og hvis dere lurer på antrekk osv så kommer det i morgen. ♥08.05.2016 - 10:00

imparare l'italiano


REISE I SAMARBEID MED EF

Som dere sikkert har fått med dere, er jeg jo her i Italia med EF, for å lære meg italiensk. Eller, lære og lære - lære meg så mye italiensk som overhodet mulig på 10 dager da, hihi! Nå er jeg jo her veldig kort, men det finnes altså kurs for alt fra folk som er der i èn uke, eller kanskje 4 måneder? De har alt fra sommerkurs, allmennkurs og intensivkurs, og intensivkurs har jo da flere timer. Man tar en språktest (dere vet, den jeg leverte blankt på), hvor man kartlegger hvor god man er i italiensk fra før, og deles deretter inn i klasser. Det er faktisk mulig å gå dypere inn i fag, og for eksempel ha valgfag om matlaging, sport, historie... Hadde jeg vært god i italiensk skulle jeg absolutt likt å hatt historie.. 

Denne uken hadde jeg jo timer hvor de snakket kun italiensk, noe som var krevende, men veldig effektivt. Man blir liksom tvingt til å følge med! Men i uken som kommer nå, skal jeg starte helt fra the basics, så da får jeg prøvd litt av hvert. Det blir kult! Det er skole mandag til fredag, og dagene er jo ikke så veldig lange, så man har fritid etter det hvor man enten kan finne på ting for seg selv, eller i regi av EF, slik vi gjorde på f.eks. turen til rosehagen. Jeg syntes det var en veldig god blanding å finne på litt i regi av EF, og litt alene med kjæresten min - men reiser man alene er det jo supert å ha mange arrangerte aktiviteter.

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

- RESEPSJONEN -

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

- I OG MED AT SKOLEN ER I ET GAMMELT, HISTORISK BYGG, ER ALLE ROMMENE DØDSFINE -

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

- GANGEN MED FORSKJELLIGE KLASSEROM -

______________


Finn ut hva din drømmereise med EF Språkkurs koster
HER, og husk at dere kan få opptil 10.000 kr i rabatt hvis de bruker kodeordet "AnnaEF" når dere bestiller! ♥ Og hvis dere lurer på noe skal jeg ha en liten spørsmålrunde når jeg kommer hjem!


Kommentarer: 2
kategori: reise

07.05.2016 - 18:49

TJUKK-MAGGAN


REISE I SAMARBEID MED EF

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Hurramegrundt. I dag hadde vi egentlig planer om å få sett vatikanet, men etter noen timer med vandring i gatene her, måtte vi bare dra hjem. Jeg ligger helt utslått med feber ++. Kan vel bare si at pizza 1-2 ganger om dagen, og gjerne litt pasta på dagene jeg ikke spiser pizza - ikke gjør susen for denne magen. Jeg har jo hele tiden hatt som mål for denne turen å spise masse digg mat, og det kan jeg trygt si jeg har gjort - men ser ut som jeg skal betale litt for det gitt. Jeg har aldri hatt forstoppelse før (lol ja I said it) så dette føles egentlig bare sjukt rart 

Så i dag er bare planen å ligge hjemme å loke - noe som egentlig er helt greit, så får jeg jobbet litt frem mot eksamene jeg har hjemme i Norge også. Tenker å bestille litt take-away fra den dødsdigge kinesiske plassen over gata her, kanskje litt sterk mat får i gang systemet litt. 

_________

Så litt dårlig blogging fra denne damen i dag, beklager det! Men i morgen har jeg masse planer, og ikke minst masse innlegg planlagt! Så stay tuned babies.06.05.2016 - 21:06

MIN OPPLEVELSE AV COLOSEUM


REISE I SAMARBEID MED EF

Hvis dere følger meg på Instagram (shameless self-promote her nå), så har dere kanskje fått med dere at jeg har vært å besøkt Coloseum i dag! I dag hadde vi egentlig ingen planer, men etter jeg var på skolen og lærte meg litt italiensk, bestemte vi oss lik så godt å dra å se Coloseum. Så etter en lang lunsj dro vi bortover, og det var virkelig en helt spesiell opplevelse. Jeg tenkte kanskje Coloseum lå midt i byen som bla. Pantheon gjør, men neida. Det var som å vandre inn i antikkens Roma. Det var en svææær del av byen som var bevart fra Romerriket, og Coloseum var liksom bare en av flere ting å se. Vi bestemte oss for å leie en guide, og det er jeg veldig glad vi gjorde. Det var jo mye folk, og det er mye historie. Da er det greit å ha noen som kan vise vei, samtidig fortelle all historien som ligger i veggene. Helt fantastisk opplevelse!

Vi dro også til område vedsiden av som jeg så klart ikke husker navnet på, hvor en av Romas første konger vokste opp, om jeg ikke tar feil? Det var ihvertfall helt nyyyydelig, så der ble det jo så klart en god del bilder.. Så lets hit it, med 2% av alle bildene jeg tok i dag...

Processed with VSCO with a9 preset

Processed with VSCO with a9 preset

Processed with VSCO with a9 preset
Det eneste jeg klarte å tenke på var: tenk hvor syyyyykt mange som har dødd her, og hvor sykt det skal spøke her..?! Om jeg forsto guiden rett døde vel 22.000 bare den siste kampen de hadde på Coloseum? Gosh...

Processed with VSCO with a9 preset

Processed with VSCO with a9 preset

- Her ser dere litt av den bydelen jeg snakket om -

Processed with VSCO with a9 preset

Processed with VSCO with a9 preset

Processed with VSCO with a9 preset

- Er det noen som vet hvorfor mange av statuene har kappet av hodene?? -

___________

NÅ har jeg vært flink blogger altså. Klokken er 9 og vi har enda ikke fått i oss middag, så nå skal vi bare ut i nabolaget og spise noe thaimat for en gangs skyld... Jeg er sliten etter en lang dag, men det har virkelig vært en super dag. Er så glad EF lot meg ha en så fet eksamenstid, hehe..05.05.2016 - 19:47

BILDEDRYSS FRA DAGEN MIN


 

REISE I SAMARBEID MED EF

I dag forsov denne frøkna seg til skolen, som var litt dumt. Jeg sover virkelig som en stein her, selv om det går både trikker forbi vinduet vårt, folk prater og utrykgningskjøretøy uler forbi en gang i timen. Man skulle tro å bo så sentralt i en storby stresset meg, og ga meg dårlig søvn, men tydeligvis ikke. Det virker faktisk litt beroligende på meg. I dag hadde vi en hel dag til å vandre litt, noe som kjapt resulterer i shopping. Jeg begynner endelig å få teket på hvordan denne byen er bygd opp, og kjenner meg igjen hvor jeg går, noe som er veldig digg. Vi har som sagt fått shoppet litt i dag, jeg tenker å vise dere senere hvis dere vil se? Shoppingen her er som en typisk storby, bare at alle butikker og restauranter er i de flotteste bygningene. En H&M her hadde sikkert blitt en turistattraksjon og monument i Norge, liksom... Haha! 

Processed with VSCO with a9 preset

- DET VAR BRA HAN BAK MEG UNDERSTREKER ITALIA-FØLELSEN SÅNN ORDENTLIG ... -

- SE PÅ DEN LILLE HER DA... TITTET HELT TILFELDIG OPP, DER VAR DET EN LITEN NYSKJERRIG PUSEKATT, GITT - 

Processed with VSCO with a9 preset

- HER ER VI I DET LITT DYRERE STRØKET AV SHOPPINGEN -

Veeeeldig mange av de største eksklusive motehusene er jo italienske, så dere kan tro det er litt av et utvalg, og litt av noen butikker! 


Processed with VSCO with a9 preset

- EN AV HOVEDSHOPPINGGATENE -​

Processed with VSCO with a9 preset

MIN DIGGE MANN -

Processed with VSCO with a9 preset

- VI GIKK INN I EN BYGÅRD HVOR DE FLOTTESTE APPELSINTRÆRNE VAR, HER BLE TBILDER-

________________
 

EF har egne aktivitetskoordinatorer som legger opp ukentlige planer på aktiviteter og utflukter som man kan være med på om man ønsker det. De hjelper deg også med alle spørsmål du måtte ha i forhold til ting du selv vet at du ønsker å oppleve i Italia. Rosehagen vi besøkte på tirsdag for eksempel, var i regi av EF, noe som var veldig fint - ellers hadde vi jo aldri kommet på å dra dit. De tar oss med på både turistattraksjoner, men også litt mer skjulte perler, slik som rosehagen.

Når du reiser med EF Språkkurs støtter Lånekassen alle deres ikke-engelsk språklige destinasjoner. Da kan du reise i 3, 4 eller 5 måneder og få full støtte reisen din. Språkene du kan velge mellom er italiensk, kinesisk, spansk, tysk, japansk og fransk. Så med andre ord har de utrolig mange muligheter og ikke minst mange destinasjoner å velge mellom. Få mer informasjon om din drømmedestinasjon og finn ut hva dette koster HER. PS! Studieveilederene hos EF Språkkurs hjelper deg med alt du måtte lure på så det er bare til å ringe inn eller sende de en mail hvis du har noen spørsmål.

______________

Følg med om litt, da blir det outfit. ♥04.05.2016 - 20:00

24 HOURS


REISE I SAMARBEID MED EF

Processed with VSCO with a9 preset

Processed with VSCO with a9 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with a9 preset

Processed with VSCO with a9 preset

- VÅKNE OPP - SMINKE MEG - TA T-BANEN FIRE STOPP - SPISE EN PIZZA - DRIKKE ET GLASS RØDVIN - OPPLEVE ROMA - LÆRE ITALIENSK - OPPLEVE ROMA LITT MER - KYSSE - DØ AV VARME -

- TA T-BANEN FIRE STOPP HJEM - BLOGGE ÈN GANG - BLOGGE TO GANGER - UT Å SPISE MIDDAG - DELE EN FLASKE RØDVIN - KYSSE - KOSE - KJØPE IS - DRA HJEM - SE ÈN EPISODE GAME OF TRHONES - ZzzzZZzZzz -

______________

Har noen tips til gode resturanter med god biff? Tenkte å prøve noe annet enn pizza..04.05.2016 - 18:07

BORTSKJEMT


REISE I SAMARBEID MED EF

Det er så utrolig sant, at man blir bortskjemt her. På veldig mange måter - men særlig når det kommer til maten og arkitekturen. Når jeg ser tilbake på bildene jeg tok første dagen, er det hundrevis av bilder hvor motivet er alt fra bygninger til busker. Men etterhvert som man er her litt, setter man ikke pris på det like mye! Vi hadde en samtale om det, hvordan hver eneste bygning enten har en utsmyktning eller kanskje en helt vill lyktestolpe utenfor. Alt er så flott, men det blir nesten for mye til å skulle sette pris på alt. Når det kommer til maten har jeg det litt likt - jeg og kjæresten har en liten liste vi skriver ned poengsum for hver pizza vi spiser (det blir et par pizzaer når man spiser det både til lunsj og middag). Ingen pizza har fått toppsummen enda, og det er egentlig helt latterlig - for alle pizzaene jeg har trøkt i meg er bedre enn jeg noen gang har spist. Jeg kommer til å savne det helt ellevillt når jeg kommer hjem!

ANYWAYS! Det var dagens babbel. I dag fikk vi sove litt ut, noe som var sjukt digg. Deretter ble det standard prosedyre - en pizza hver, og rødvin til frokost. Det er virkelig noe for seg selv altså... At det faktisk er sosialt akseptert er ganske snodig. Ellers har jeg fått meg en liten shoppingdag i dag, shoppingen her er veldig bra, og vi er enda ikke ferdig med halvparten. Så det blir nok fort en dag til med litt shopping på denne frøkna!

Processed with VSCO with a5 preset
- HEHE DU SKAL IKKE FÅ TA BILDE AV DEN FINE BYGNINGEN DER NEI​ -

Processed with VSCO with a5 preset


- VIL DERE HØRE NOE SPRØTT? -

Jeg finner ikke strømpebukser her. Jeg var innom noe som må ha vært den største H&M butikken jeg har sett, og spurte om de hadde noen strømpebukser. "No pantyhose just socks". Javell ok bye 


Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra en time på skolen! EF sin skole ligger veldig sentralt her, så det er null stress å komme seg dit. Det er liksom 5 minutter unna Pantheon, så å rusle fra en av shoppinggatene og rett på skolen er null stress. Det er egentlig ganske chill å ha noen timer skole om dagene, for da blir det så mye lettere å få struktur på dagene, og ikke minst å få seg opp dagene det er tidlig skole, og få mye ut av dagen. Hvis du vil vite mer om hva språkkurs med EF koster, så kan du trykke deg inn her, og husk at du får opptil 10.000 kr i rabatt hvis dubruker kodeordet AnnaEF. ♥

_______________

Er det noe dere vil jeg skal blogge mer om når jeg er her? Jeg syntes det er så gøy å se at dere klikker dere inn, og jeg vil bare blogge masse for dere. Har dere noen ønsker? Videoblogg har jeg nok ikke tid til å redigere mens jeg er her, hehe..03.05.2016 - 20:45

NÅR SKAL DET ENDE?!


REISE I SAMARBEID MED EF

Processed with VSCO with a9 preset

Processed with VSCO with a9 preset

Processed with VSCO with a9 preset

Processed with VSCO with a9 preset

Processed with VSCO with a9 preset

I dag har vært en veldig variert dag, med mye intrykk og opplevelser på èn dag. Det kan føttene mine skrive under på! Smarte meg peiser på med gladiatorsandaler når jeg vet at Roma er en by man går sjukt mye i. Men det var absolutt verdt det. Etter en time med skole ble det pizza og vin til frokost (hahhaa. jeg skulle så sykt bodd her), før jeg fikk shoppet litt. Vi gikk helt tilfeldig forbi en Zara, og sjokkerende nok måtte jo jeg inn. Kom ut med to dødskule skinnjakker i lyseblå og sennepsgul. Hører jo at når jeg beskriver de høres de alt annet enn dødskule ut, haha! Men dere får nok se de på upcoming bilder.

Ellers har vi vært i en rosepark her i Roma, med 1100 forskjellige rosearter. TROR dere det ble mange fine bilder eller?! Vi gikk også opp på en utsiktstopp hvor vi fikk se utsikten over byen. Jeg blir gærn jeg, når skal all skjønnheten i denne byen ende?! Vel, nå skal vi ut å spise og se fotballkamp. Vi snakkes i morgen babes!02.05.2016 - 20:30

HAR JEG BLITT VOKSEN?


REISE I SAMARBEID MED EF

I de siste årene har jeg merket en veldig stor forskjell på meg selv når jeg er ute og reiser. Det første jeg tenker på når jeg kommer til en ny by, er å oppleve fantastiske kirker, resturanter og bygninger. Altså, jeg lever for bygninger her nede - alt er perfekt. Og som jeg sa til kjæresten min i dag: "Det gir meg en angst, tanken på at jeg ikke får sett alle skattene her i Roma, eller prøvd den mest fantastiske maten før jeg drar". Heldigvis er vi er 10 dager, så jeg har nok ingenting å bekymre meg for. Vi har jo allerede spist noen av de mest amazing pizzaene i mitt liv, og ikke minst sett noen av monumentene og kjente byggene her. Og det jeg gleder meg mest til? Å ta turistbuss.. Haha! Da jeg var i Washington ble vi helt tilfeldig booket med i en turistbuss, og det er et av de beste minnene jeg har fra D.C. Jeg elsket å bare sitte der, bli vist og bli fortalt spennende ting om en by du aldri har vært i. Det er fantastisk! 

Så har jeg blitt voksen?! Jeg har så vidt tenkt på shopping?! Kjenner jeg meg selv rett blir det nok litt shopping på denne frøkena - selv om jeg har glanet mest på bygningene, så har jeg fått med meg at det er ganske så gode forhold for shopping her nede.. Bare synd kofferten min var overlast allerede da vi dro hjemmefra..

Processed with VSCO with a9 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a9 preset

- PANTHEON -

Processed with VSCO with a9 preset

- PÅ INNSIDEN AV PANTHEON - 

Hvor mange kvadratmeter er noe slikt?! Og ikke minst: HVOR mange kubikkmeter er det under taket?! HOLY LORD 


Processed with VSCO with a8 preset

- PIZZA AND RED WINE FOR LUNCH... AGAIN -

Processed with VSCO with a9 preset

- ER DET NOEN SOM VET HVA DETTE ER? -02.05.2016 - 17:10

EN GANG MÅ VÆRE DEN FØRSTE


REISE I SAMARBEID MED EF

Hvis dere lurer på hvordan ansiktet til noen som nettopp har levert en helt blank prøve ser ut, så er det akkurat slik:

Processed with VSCO with a9 preset

Haha, dette bildet tok kjæresten min av meg da jeg reiste meg opp og skulle levere språkprøven vi hadde i dag. Jeg skulle altså teste hvordan italiensken min sto til, og som forventet er den da ikke-eksisterende. Men det er jo derfor jeg er her, for å lære meg det! Men det føltes veldig sprøtt å levere en helt blank prøve, men en gang må være den første tenker jeg, hehe...

I dag har altså vært første skoledag! I dag fikk vi en omvisning av skolen (som ligger i et utrolig nydelig bygg, det er faktisk et veldig historisk bygg her i Roma), en liten omvisning av byen (bilder kommer senere ikveld!), og så hadde jeg min første italiensk-time. Lærerne her på EF sin skole snakker nesten bare italiensk til oss selv om vi ikke kan det, og det gjør at jeg skjerper øra skikkelig og følger skikkelig med. Det er et vanskelig språk, men de snakker jo også mye med kroppen så det er faktisk mulig å skjønne hva de snakker om.

Processed with VSCO with a9 preset

- Sånn tak vil jeg også ha på kontoret mitt... -

Processed with VSCO with a9 preset


Processed with VSCO with a9 preset

Processed with VSCO with a9 preset

- En stk konsentrert Anna -

__________

Nå ligger jeg nydusjet og skal begynne på innlegg nr 2 for dagen! Tar jo såå masse bilder her nede og blir jo så inspirert til å oppdatere masse, så heng med i kveld. Ellers må dere følge meg på instagram, der skal jeg være superflink å oppdatere disse dagene, gjerne før jeg oppdaterer bloggen. På instagram heter jeg @annais! 

Hvis du vil vite mer om hva språkkurs med EF koster, så kan du trykke deg inn her, og husk at du får opptil 10.000 kr i rabatt hvis dubruker kodeordet AnnaEF. ♥


Kommentarer: 7
kategori: reise

01.05.2016 - 18:13

A LUNCH IN ROME


REISE I SAMARBEID MED EF

Processed with VSCO with a9 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with a9 preset

For en dag det har vært! Jeg har ikke fått legge meg ned å slappe av før nå - det har vært fullt kjør fra vi sto opp klokken 7 imorges, til just nu. Da vi var fremme her i Roma ville vi ut å se på byen med en gang, så det var rett hjem til leiligheten, hvor vi kun la fra oss passet, før vi kjappet oss ut igjen. I dag har vi ruslet litt rundt i Trastevere, som tydligvis er Romas Grünerløkka. Det er så nydelig her, jeg blir bare gående rundt å måpe og peke. Det er stort sett det dagen har gått til! Vi har også fått spist lunsj, hvor det ble ekte italiensk pizza og en flaske vin på deling... Jeg sier bare, Roma er min type by!

Nå gleder jeg meg bare til resten av uken og ferien. I og med at vi dro så og si rett fra flyplassen gikk jeg jo rundt i treningstights og nesten sminkefri, så gleder meg til å få tatt på noen fine klær og tatt noen fine bilder til dere. Hele denne byen er jo et bilde.. Nå skal vi sove litt, vi snakkes imorgen babes!30.03.2014 - 20:15

jeg skal til New York med EF språkkurs!!


Noen ganger (eller egentlig hele tiden!) er jeg så takknemlig for å blogge, ha dere fine lesere og få så utrolig mange sinnsyke opplevelser og muligheter via bloggen. Vet dere hva jeg skal om bare to uker? Jeg skal til New York!I samarbeid med EF reiser jeg til EF New York i påskeferien på et språkkurs. Jeg skal være der en hel uke, og ikke nok med det, jeg skal reise med kjæresten min! Som jeg har snakket om flere ganger er New York mitt ultimate drømmereisemål, og nå får jeg muligheten til å dra dit, oppleve noe jeg kan se for meg er verdens beste by. Og ikke nok med det, jeg skal dra med verdens beste gutt. Vi har begynt å planlegge hva vi skal gjøre når vi er der - vi har jo tross alt en hel uke, så vi har tid til å gjøre litt av hvert. Besøke frihetsgudinnen, spise lunsj i Central Park og såklart.... shoppe! Og en masse mer, holder enda på med planlegging. Vi skal faktisk èn dag til Washington også, som gjør at jeg ikke bare får oppleve NY - men også få omvisning av EF sin helt nye skole i Washington, før skolen åpner offesielt!

Vi skal bo på EF New York sitt campus i Tarrytown, New York, som ligger ca 40 minutter unna Manhattan. Det er et stort campus i skikkelig "gossip girl" stil, og det skal bli en opplevelse å bo på campus med EF, i New York liksom! Noe helt annet enn hva jeg er vant til her hjemme, skikkelig college expreience! Det skal bli helt fantastisk å møte elever fra over hele verden, og ikke minst å bli bedre i engelsk! Det trengs virkelig, og det er jo ingen bedre måte å bli bedre i engelsk på - enn å være i et engelsk-talende land.

 

Jeg er så heldig å få dele ut en rabattkode til dere! Om dere reiser 3 uker i sommer (trenger ikke å være New York) på et EF Språkkurs får dere 2000 kr i avslag, ved å bruke koden ANNAIS. For å få rabatten må dere også bestille brosjyren til EF. Dette er virkelig et godt tilbud, og om noen av dere tenger å reise på språkkurs nå i sommer er jo 2000 i avslag helt supert ♥

Dere kan lese mer om reisen min HER ♥06.11.2013 - 16:58

det dere vil vite om Kos


Så det var en del som ville ha et eget innlegg om Kos, og har fått massevis av mailer hvor på Kos vi var, hvor vi bodde, hvor vi var ute om kveldene, hva vi gjorde og alt mulig rart. 

Når dere spør hvor i Kos vi var aner jeg ikke hva jeg skal skrive. Kos er en pittepitteliten øy, så vi var på en måte bare i Kos om dere skjønner? Sentrum av Kos blir det kanskje :-) Vi bodde på hotellet Michel, og det vil jeg egentlig anbefale! I forhold til andre hoteller der var de OK på regler ang. vorspiel og bråk, og de er snille de som jobber der :-) (og nei, det var ikke lov å ta med seg folk hjem på hotellet, hahah er faktisk mange som spør om slike ting) Du må være 18 for å bo der. Det er ganske stille på hotellet om dagen rundt bassenget, noe vi dro nytte av enkelte dager

Det jeg har hørt om Kos i forhold til andre "partyplasser" er at i Kos er det fest hele dagen. Du finner ikke en eneste strand som ikke er partystrender (noe som er litt dumt på enkelte dager, haha...) som gjør at du er på fest fra du står opp til du legger deg om du vil. Om dagene var vi på Tylö som er en partystrand. Det er et svensk (?) konsept, så det er ganske dyrt der (i forhold til resten av Kos, der det så og si er gratis for både mat og sprit.....), men det var stranden med helt klart best stemning!Om kveldene var vi i barstreet, som er en ganske liten men veldig morsom bargate. Vi var vel mest på "West" og "Cactus" i barstreet, men barhopping er nesten morsomst, haha. Det er veeeldig mye "free shots" i Kos, og om kveldene hadde nesten ingen jenter med seg penger i barstreet, tssss.....

Når sant skal sies er Kos en skikkelig partyøy, vi snakket med folk som jobbet i butikkene der som sier at de bare jobber om sommeren for å tjene inn til resten av året. Det er tydligvis helt dødt der andre del av året. Jeg hadde jo selv full kyssesyke da jeg var i Kos, så det var begrenset med hvor mye alkohol og hard festing jeg kunne drive med, men jeg er jo et festmenneske så det gikk ganske bra uansett. Men jeg tror ikke Kos er noen plass for en fin og rolig ferie, i og med at byen er full av fulle folk døgnet rundt, haha..

Vi dro helt i starten av August, og dro med sinnsykt mange andre fra Trondheim. Det er jeg egentlig veldig glad vi gjorde! Mange er sånn at de vil dra alene for å kunne slå seg heeelt løs, men å være med så mange kjentfolk var dødsgøy. Og man er jo mye tryggere! Du har uansett noen du kjenner til å følge deg hjem en kveld, og vorspielene på rommene blir jo enda morsommere.

Ellers vil jeg anbefale å leie en sykkel! Det er veldig billig og ikke minst lurt. Det er kjempepraktisk hele døgnet, enten du skal på stranda eller hjem fra barstreet. Og ikke minst - pass på drikkene deres!! Vi ble forsøkt dopet ned, men heldigvis er vi så smarte jenter at vi merket det. Det var desverre sånn at noen få barer (?!) prøvde på dette, noe jeg syns er helt sykt faktisk. Så det er veeeeldig viktig å passe på alt av glass og flasker man har, det lærte jeg (ikke den harde måten heldigvis!)

Vi var der bare i èn uke, noe som egentlig var nok. Man blir jo "lei", men jeg savnet det med en gang jeg hadde dratt derifra. Bedre å savne det etter èn uke enn å være dritlei etter to. Det var en helt sinnsyk opplevelse, og jeg anbefaler alle over 18 år som skal på festtur å dra til Kos :)

SÅNN! Er det noe mer dere lurer på da? Da er det bare å spørre i kommentarfeltet ihvertfall så skal jeg svare :-)14.08.2010 - 22:03

en perfekt lørdag


For en herlig dag. 

Karen og jeg var igang med shoppingen før klokka rakk å bli elleve, og gikk Karl Johan & Bogstadveien i det vantastiske solsteiken. Så møtte vi fedrene våre på Aker Brygge, for å spise lunsj. Såeh, jeg tipper dere ikke bryr dere om akkurat det, og dere heller vil se bilder?

Tidlig morgen, johei!


Må jo ta bilder i prøverommet på Monki. Er jo tradisjon, det!


Spiste stekte nudler og sushi til minilunsj, nam nam. Her i bogstadveien.


Ailien på cafè.... HEHE?? Her på Aker Brygge.


Karen og meg er fornøyde med Solo
noomnom


Så slappa vi av på plenen utenfor stortinget

Pappa og meg, på vei hjem :-) Hihi

Nå ligger Karen og jeg på hotellrommet med chips, pizza og brus, nydusjet og ser på film. Alt er så heeerlig akkurat nå! Beklager at jeg ikke har blogget før nå, forresten. Blogg.no hadde jo "teknisk feil"... 
Forresten! Har laget en ny kategori på bloggen, som heter "reise". Akkurat nå er det jo bare dette innlegget som er der, men der kommer jeg til å legge innleggene mine der jeg er... andre plasser enn Trondheim.


Les mer i arkivet » August 2017 » Juli 2017 » Juni 2017
hits