KAN VI HOLDE KJEFT OM BLOGGNORGE

 •   

Jeg er egentlig en firm believer av at jo mer man snakker om noe, jo mer av et problem lages det. Slik som kroppspress-hysteriet om dagen – hva skjer?! Tjue ganger daglig kommer jeg over en artikkel om kroppspress. Ja, det er helt klart et kroppspress der ute – men jeg tror ikke akkurat det blir noe bedre av at folk som kanskje ikke var obs på kroppspresset in the first place, leser i aviser at dette kroppspresset går ut på at “alle skal ha tynn mage, stor rumpe, store lår og store lepper”. Da har liksom avisa definert kroppspresset for noen som kanskje ikke var klar over det. OG NÅ DERE – GJORDE JEG DET SELV. Det er derfor jeg mener slike ting ikke trengs å bli diskutert opp ned og sidelengs. Fint å sette lys på det – men å definere hva presset går ut på, er ikke en så jævlig god idè.

Uansett – poenget er at det er mye bra innlegg om bloggnorge ute og går nå. Mange veldig gode poeng! Jeg har vært i dette gamet lengre enn de aller fleste – hele 8 år – og jeg føler derfor jeg kan si at blogging er det du vil det skal være. I og med at jeg har blogget såppas lenge har jeg vært med på “bloggnorges” store forandringer – og jeg kan trygt si at det aldri har vært et så click-bait basert bloggmiljø, og ikke minst en super glammy, overfladisk verden (med en twist av tragiske livshendelser). Og det er èn ting. I really don’t care, så lenge jeg klarer selv å holde det ekte.

Poenget mitt (jepp, jeg suger på å komme til poenget) er  at det blir for dumt at alt fra journalister til andre bloggere skal komme å bestemme hvordan man blogger. Ikke vær redd for å ha for mange meninger. Ikke vær redd for å ha for lite meninger heller! Selv hører jeg hele tiden at på bloggen min er det mye meninger, om uviktige ting. Og det gir jeg en lang faen i, for det er et valg jeg har tatt. Jeg velger å blogge om at jeg river håndtaket av på bildøra mi, andre velger å blogge om konflikten på gazastripen. Og det er poenget! Vi må ha litt å velge i! Alle bloggene i Norge kan da ikke handle om å sippe drinker på Vixen? Noen må da handle om fuglearter, kameraobjektiver eller krefthistorier? Alle kan ikke bare høre på hva vi “bør, og ikke bør” poste og skrive. Da kunne bloggnorge vært en stor blogg istedetfor. Bloggnorge skal være hundre tusenvis av blogger, med masse sykt, variert og forskjellig innhold. Ikke hør på oss “toppbloggerne”. Vi liker å tro at vi bestemmer, men det er du som bestemmer hva du skal blogge om. Jeg vet jeg egentlig ikke har noe fast poeng her (sjokk) – men: blogg er hva fanken du vil det skal være, enten det er en aborthistorie eller en levi’s shorts opp i rævva. Jeg er enig i at clickbait-innlegg er noe tåpelig, men har jeg egentlig noe med det å gjøre? Er jeg så redd for å havne lengre ned på topplista, at jeg må skrive innlegg opp, og innlegg ned, om hvordan folk skal oppføre seg på sin egen blogg? Jeg er veldig enig i at bloggnorge desverre ikke er det det en gang var (sjukt koselig var det) – men ting vil alltid forandre seg. Og da er hovedclue og mind your own business. 

Og en annen ting – hvor mange saker om blogg/bloggere er det mulig å presse inn på VG i løpet av en dag?! Hvor mange dager på rad kan man få opp at Ørjan Brurøe har blogget sassy om antrekk på Vixen? Eller at Sophie som skrev om botox? VG – du er ikke bloglovin, du er en landsdekkende avis. Get reeeeeal

 

Og yep, I know. Jeg har nettopp gjort det jeg selv hater å gjøre – og “slenge” meg på en debatt jeg egentlig skulle ønske ikke eksisterte. For det hjelper så sykt ikke sant?? Og jeg vet – i slike innlegg har alt lite sammenheng, det er gjerne bare jeg som tenker veldig høyt. Hadde jeg selv blitt spurt om hva dette innlegget handler om, hadde jeg blitt jævlig usikker selv. BYE felicia  

  1. Helt enig med deg! Innlegget til Kristina var helt tåpelig.. kan kanskje skjønne noe av det hun skriver, men hun overdriver noe til de grader. Man synker lavt når man sammenligner visse bloggere med galinger som har rømt fra psykiatrisk avdeling synes nå jeg. Alle er forskjellige, og det er ingen fasit på hva man skal blogge om. Personlig synes jeg det litt spennende å lese litt “private” innlegg på bloggen. Man velger jo selv hva man vil dele, det er opp til hver enkelt blogger.

  2. Da har vi nok samme oppfatning.. Skrev en norskoppgave i fjor om nettopp kroppspress. Jeg mener, slik som jeg også skrev i den oppgaven, at presset og problemet blir større om man henger seg opp i det og studerer og leser side på side på instagram hvor enkelte framstiller seg 100 % perfekt. Det kan ikke bli bedre av å velge og eksponere seg for slikt.. 🙂

  3. hahah så jævlig sant!! men likevel irriterer jeg meg grønn over de idiotene som kommer på topplisten av å skrive om sex og usanne ting, de gjør bare alt for å bli “kjent”, var visst ikke nok å bli paradise kjent hah! digger deg

  4. Vg sliter med annonseinntektene. De må kvitte seg med minst 40 årsverk på grunn av sviktende anonseinntekter. Samtidig så øker boggerne sine annonseinntekter. Det gjør at VG nå forsøker å å ta markedsandeler ved å skrive flere saker som bloggerene tradisjonelt har vært opptatt av. De må tenke nytt som det heter.

  5. Anna, jeg har alltid likt deg. Du er en tøff, dritkul jente med selvironi og masse humor. Jeg har også derfor alltid tenkt på deg som en person med bestemte meninger, og særdeles ikke redd for å dele det. Jeg har ikke ofte kommet over innlegg fra din side som handler om å argumentere eller lage et seriøst innlegg – men jeg har fortsatt aldri tvilt på at du kan dine saker om du ønsker det. Du er flink, du er saklig og får frem et godt poeng som jeg selv har tenkt på.
   Jeg personlig har ofte hatt et behov for å dele tanker og meninger, og derfor har jeg skrevet mye på bloggen min. Men nå har jeg mistet litt det behovet, og skriver kanskje da mer om “uviktige” ting. Men so what? Hva om du jobber for røde kors, og blogger om sminke etterpå da, er det greit da liksom? Man skal jo bestemme selv, hvem faen bryr seg? Jeg ble så dritlei til slutt av å bare skrive om ting som jeg syns er leit, trist og som gjorde meg sint og for engasjert, og jeg orket ikke. Jeg trengte bloggen til å være et fristed som var positivt. Blogg er en hobby for meg, og hvorfor skal hobbyen min være å passe på at hvert eneste ord og bilde jeg deler skal bli tatt opp som overfladisk – eller noe som kan gi et kroppspress? Nå har jeg absolutt ingen stor blogg så det er jo ikke noe jeg er veldig preget av i forhold til all kritikken du kan få. Jeg syns man skal dele hva man vil innenfor rimelighetens grenser (da mener jeg hva som helst utenom åpenbare ting som mobbing for eksempel).
   Jeg er så drittlei det kroppspress drittpreiket! Er det mulig å lage så mye hysteri?! Jeg personlig driter i hele det greiene der, for vi alle har et eget ansvar om å enten akseptere oss selv – eller gjøre noe med problemet ditt slik at du klarer å akseptere deg selv. Uansett hva, så lenge enkelte har klart det så blir man ikke påvirket av det. Det har vel alltid vært kroppspress, tilbake i tid da det ikke var internett så var det blader med modeller. Eneste nå er at vi ser mer av det – og de som liksom skal “hjelpe” imot det, gjør det jo verre med å legge masse fokus på det. Og det hippeste av de hippeste, og de diggeste av de diggeste har jo operert. Jeg pleier å si det, når jeg hører andre snakka om kjendiser som har sååå perfekte kropper og er såååå vakre. Også har de brukt tusenvis av tusenvis av kroner for å fikse på det. Så det er ikke ekte engang – hvorfor la seg presse av noe som ikke er ekte? Hvorfor la seg presse av manipulerte bilder? Jeg tror kun problemer ligger hos de yngste, utenom det så burde man bli voksen nok til å skjønne dette. Så hele det hysteriet rundt dette orker jeg ikke ta del i, eller la meg påvirke av. Der jeg jobber (på kicks) så er det mange som forventer å se ut som en modell så lenge de bruker samme sminke – men det som har masse hype blir aldri publisert uten litt redigering. Uff, det er mye man kunne sagt om dette. Men avslutter det her jeg! Takk for at du skrev dette innlegget, du satte ord på akkurat hva jeg har gått rundt å tenkt på.

  6. Vær så snill å ta med dette i neste ukens spørsmål, skulle ikke du lage videoblogg med kjæresten?<3 btw er du utrolig nydelig, digger deg!!!!

  7. som jeg skulle sagt det selv! du er fantastisk reflektert Anna, det er fint å se at en rosa blogger kan komme med litt mer “serriøse” ting. Elsker å høre meningene dine Anna, fordi du er så sterk og klar og du vet hva du mener! blir inspirert. fortsett sånn!

  8. Det er lurt å komme med noen sånne innlegg innimellom, der du får ut meningene dine- da blir vi kjent med en annen side av deg!:) Synes det er veldig bra av deg at du bruker bloggen til å få ut noe som betyr noe for deg, du står opp for deg selv og det er jo å være et forbildet! Du bruker bloggen til noe fornuftig, og det elsker jeg!
   Du er også veldig ærlig, og jeg elsker at du er så jordnær<33 stå på Anna, WE LOVE YOUUUU

  9. Anonym: ååå tusen takk! jeg skal prøve å bli flinkere å komme med slike innlegg, men jeg er veldig opptatt av at slike innlegg ikke bare skal “komme for å komme”. det må være noe jeg oppriktig bryr meg om!

  10. Madelen: får dårlig samvittighet av å svare så kort på en så lang og fin kommentar – men virker som vi er ganske enige akkurat der! takk skal du ha <3

  11. AMEN Anna! Hadde bare alle sluttet å nevne kroppspress overalt – enten man er i mot det eller ikke – så vil jeg tro det ikke var noe som het det engang. Hjelper ikke hvor mange som klager over det eller hvor mye media blåser det opp, det blir hvertfall ikke slutt på påminnelsen da! Jeg er i allefall en av dem som har valgt å ta avstand fra dette og valgt å “ikke bry meg”. Ironisk nok med denne kommentaren lol, men følte du fortjente en kommentar fordi jeg er SÅ enig med deg.

  12. Haha, håpa faktisk på et kort svar eller så hadde jeg antakelig blitt enda mer engasjert og skrevet masse mer om du hadde fortsatt, haha!

  13. JEG DØR! Det der var så spot on at det kunne vært spytta ut av leksikon (ja du skjønner hvor jeg vil).. Grunnen til at jeg leser bloggen til en yngre jente enn meg selv, med blondt hår og helt annen stil enn meg – er fordi du er så ekte! Jeg digger det annais, du holder det ekte! haahha, keep keepin it real <3 (og btw, det er ikke noe galt med blondt hår altså, og du er vel en av de peneste menneskene jeg vet om!) For meg er det innsiden som teller, når jeg leser. And guuurl, your insides are (nå skulle jeg si tight.. og det ble helt feil) så your inside rocks! 😀 haha kos deg på hytta <3

  14. Amen!
   Det er nettop dette jeg liker med bloggen din. Du skriver om det som faller inne, ikke et bestemt tema å forskjellige innlegg som gjør at du får flere lesere ved at det er er viktig tema som gjør at alle må dele det osv.

  15. Takk!! Folk må virkelig kunne droppe å bry seg om hva andre gjør når det ikke er ulovlig, farlig eller direkte skadelig.
   Og Kristina bør forstå at ikke alle vil lese eller skrive om nytt sengetøy. Hvem har sagt det er det blogg er laget for? La da folk få gjøre som de vil.

  16. Første gang jeg har sett et kommentarfelt med SÅ mange kommentarer og ikke en eneste negativ! Det med god grunn, PREACH!!! innlegget får fram sykt mange gode poeng, jeg er helt enig i det du skriver! kroppspress gir usikre jenter og vi vil ha selvsikre jenter!
   YOU GO FELICIA!!

  17. Ah fy faen, JA. Har aldri kommentert i kommentarfeltet på en blogg før, for man tenker liksom at den blir så gjemt blant mange. Men, dette fortjente en kommentar haha. SÅ enig.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg