MINE TIPS TIL Å SPARE TIL LANGT HÅR

Hei dere! Jeg tenkte å ha et innlegg om hvordan jeg pleier og tar vare på håret mitt. I det siste har det vokst utrolig mye og blitt mye tykkere, og selv om jeg enda bruker extensions tenkte jeg å tipse dere om hva jeg gjør!

Klipp vekk det slitte. I know, sykt kjedelig ting å starte med – men det var her det gikk opp et lys for meg. Jeg hadde samme lengde på håret mitt i 3-4 år. Og klipte det ikke en eneste gang. Så mine slitte tupper spiste opp håret mitt, slik at det aldri ble noe lengre. For ca 5-6 mnd siden klipte jeg vel rundt 5 cm av håret mitt, og fikk vekk de aller fleste slitte tuppene. Det var da håret mitt begynte å vokse så kjapt! 

– Flette om natten. Dette har jeg nevnt før, og dette har dere sikkert lest før også. Dette tipset fikk jeg først da jeg startet med extensions. Å ligge med flette, for da fikk exensionet mye mindre slitasje. Men det gjelder ditt naturlige hår også! Når jeg ikke har i extensions sover jeg også med flette. Hver eneste natt, og det hjelper helt sykt mye!

– Rette håret 1 gang i uken. Dette er jo en smakssak, for noen vil det jo være umulig å rette håret kun en gang i uken. Gjeneom hele videregående rettet jeg håret nesten hver dag, og tenkte ikke over hvor mye det faktisk sliter. I de siste 2 årene har jeg prøvd å holde meg til å rette håret 1 gang i uken, og det er gjerne på lørdager når jeg skal ut.

– Vaske håret maks annenhver dag. Jeg dusjer hver dag, men dusjer håret hver 2-3 dag. Jeg prøver å gå så lenge som mulig før jeg dusjer det, men det blir fort 3 ganger i uka. Å vaske håret sliter også utrolig på det. Om du først venner håret til at det ikke vaskes hver dag, vil det etter hvert bli mindre fett også. Hvis du vasker håret hver dag, vil det bli fett hver dag også. Når du lar håret være i fred i noen dager, venner det seg til å ikke vaskes så ofte, og blir ikke like fort fett heller.

– Bruke hårstrikk uten jern. Dette har vel de fleste fått med seg nå? Hehe. Her hjemme kaster jeg alle gamle hårstrikk med jern på. Jeg får helt fnatt av å tenke på det, så nå klarer jeg ikke å bruke annet enn strikk uten jernfester på. Mine favoritter er de under her, fra BLAX! Jeg bruker de blanke – de er i plast og sliter lite på håret. Også er de supre å ha om du vil sette opp luggen slik jeg pleier, i og med at strikkene er så små og ikke minst gjennomsiktige da!

– Proteinshampo. Bruk shampoer med masse protein! Dette gjelder ikke meg tho, i og med at jeg har extensions. Har du extensions – bruk shampo med masse fuktighet!

– Olje. Jeg bruker hårolje, men kan ikke si at det er en reddende engel, liksom. Jeg har brukt det kjempelenge, og så klart blir håret veldig mykt og digg og alt slik – men jeg tror nok ikke at å kun bruke en olje gjør underverker. Det er bare en slags bonus vil jeg si!

– T.Ø.R.R.S.H.A.M.P.O! Dette er mitt absolutte must. Tørrshampo er virkelig en redning for meg, og funker på så mange forskjellige områder. For det første funker den jo så klart for det åpenbare – å bruke når håret begynner å bli fett, men du enda ikke vil dusje. Men for det andre – er du blond, vet du hvor mye det sliter å stripe håret. Nå prøver jo jeg meg på å kun stripe håret 2-3 ganger i året, og resten av året er tørrshampo gull verdt. I og med at pulveret er såppas hvitt, fjerner det nemlig etterveksten min, noe som er såååååå digg. Jeg anbefaler denne under her fra Batiste, som er veldig “pulverete” og hvit, som gjør mest susen i blondt hår, og fjerner mest ettervekst. Love love love

– Varmebeskyttende. Jeg har prøvd et par varmebeskyttende, men kommer alltid tilbake til denne fra GHD. Jeg vet ikke hva det er, men syntes bare den legger seg best i håret, tørker fortest og virker som beskytter bra. Det er viktig å passe på håret sitt for varmen, når man først skal bruke varme på håret!

 

– PRODUKTER JEG BRUKER –

adlinks


1. varmebeskyttende,
her

2. hårstrikk, her

3. hårbørste, her

4. tørrshampo, her

Har dere noen tips?

  1. Mange gode tips å hente her! Må nok stusse håret selv snart siden det er typ 6-7mnd siden sist, men det frister sykt lite, haha:(

  2. Tørrshampoo vil jo tette “porene” i hodebunnen da, og senker hårveksten.. Et tips fra meg er å bruke shampoo og balsam med varmebeskyttende i seg! Håret mitt ble såå mye bedre etter jeg begynte med det 😀 Btw sykt glad du ikke nevnte disse vitaminene alle andre bloggere snakker om, heheh.

  3. Jeg synes det er så merkelig at dette temaet blir tatt opp om igjen og om igjen. Hår vokser. Hvordan spare? Ikke slit det ut med produkter og dritt. Spis sunt, drikk mye vann og dropp produktene 🙂 Skjønner ikke hvilke andre tips som trengs å nevnes, med tid vil håret naturligvis vokse, om det ikke gjør det så legg om kostholdet for da får du mest sannsynligvis ikke i deg nok næring.

  4. PS: et lite tips tilbake, dropp tørrshampoo på sprayboks, vææærsåsnill. Noe mer bortkasta penger skal du lete lenge etter. Tørrshampooen fra Lush er såå utrolig mye bedre. Hatt min i snart 3 år og er ikke halvveis engang, mens disse “sprayboks tørrshampooene” varer hvor lenge? 3-4 ganger også er de tomme? Unødvendig mye søppel og penger…. Elendige er de også, i forhold til det rene pulveret fra Lush.

  5. Hei! Jeg lurer på om du kunne laget en video/innlegg der du gir tips til frisyrer med tapeextensions? Jeg vurderer å sette på, men usikker om jeg vil dersom det er veldig lite man kan gjøre med håret..

  6. Eirin: man kan jo gjøre alle frisyrer, må bare bruke litt ekstra tid for at festene ikke skal vises! selv går jeg alltid med det ned, så tror nok ikke jeg har noen kule frisyrer jeg kan vise deg, hehe..

  7. hei:) bare et lite tips fra en frisør her. hvis man bruker for mye protein sjampo kan håret bli mettet, å dermed begynne å knekke. med en gang håret blir ‘trått’ bør man bytte til en fuktighetsgivende sjampo/balsam.

  8. høres teit ut siden alle sier det, men digge bloggen! Pleie aldri å kommentere, men lurer sykt på hvilen olje du bruker? ahah knuste akk min, så er på skikk etter en ny…

  9. Gode tips!
   Har lenge tenkt at håret mitt har vært litt slitt, så med en gang jeg leste dette løp jeg rett ut på badet og klippet tuppene, haha! Klipper håret selv, etter en kjip opplevelse hos frisøren for 6 år siden, hahah. Det er 20 cm lenger i dag hihi (skulle vel egentlig bare mangle etter 6 år, men shit au, later som det er fordi jeg er suveren på å klippe hår)

  10. Hei og takk for tips! Er bildene tatt med hairextension i? Nysjerrig på hårlengden du har, siden du gir råd om det. Fint hår på bildene. ;D Ha en fin dag.

  11. irenglede: hei! ja jeg har i extensions på bildene 😀 jeg har extensions i ca 50 cm, mens mitt eget hår er vel kanskje 7-10 cm kortere 😀

  12. Hei og takk for svar. Håret ditt ser veldig pent ognaturlig ut. Fin blogg også. Skal se jeg tar turen innom bloggen din igjen. Ha en fin kveld. 👩

  13. Mine beste tips til å få et sunt og friskt hår som vokser fort er egentlig å sove nok, drikke masse vann og spise sunt og næringsikt ved siden av å ta b- vitamin som har utrolig god effekt på håret!
   Ellers er det å la håret luftørke og krølle/ rette det så sjeldent som mulig viktig!
   Å vaske håret som du sier sliter ekstremt mye på håret, så det er lurt å vaske det 2- 3 hver dag.
   Jeg vasker håret kun når jeg skal ut døra. Vet jeg at jeg skal være hjemme en hel dag tar jeg det i en dott på hodet og lar det 100 % være.
   Det er viktig å la håret være helt ihvertfall et par dager i uken på lik linje med at man burde gå uten sminkefri minst en dag i uka (:
   Det gjør også at man føler seg ekstra fin de dagene man ordner seg ekstra.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg