JEG SKAL TIL ROMA

I samarbeid med EF språkkurs 

Eeeendelig kan jeg avsløre nyheten om at jeg skal til Roma! Jeg reiser med EF Språkkurs, og allerede på lørdag starter reisen. Jeg gleder meg så utrolig mye! Jeg har jo reist med EF tidligere og vet at de tilbyr noen fantastiske reiser, kan vel med sikkerhet si at NYC og Washington i 2014 var midt i blinken, hih. Med EF Språkkurs kan alle som er 16 år og oppover reise og du kan velge mellom hele 44 destinasjoner og 7 språk. Helt perfekt for deg som ønsker å bli enda bedre i engelsk, lære deg et helt nytt språk som for eksempel kinesisk eller som kanskje skal ta eksamen i spansk eller tysk og trenger et kurs? De har noe for absolutt alle og uansett hva årsaken for at nettopp du vil reise er, så får du det du ønsker med EF Språkkurs.  Man kan også reise i alt fra 2 uker til 5 måneder i tillegg til at de har oppstart på sine kurs hver eneste mandag, så du bestemmer helt selv hvor lenge du ønsker å være borte og når du vil starte ? det blir ikke bedre!


Jeg har lenge hatt lyst å reise til Italia, det har faktisk vært min #1 reisemål det siste året. Så at jeg skal få reise dit med kjæresten min gleder jeg meg utrolig til! Jeg skal i tillegg lære italiensk, så det blir veldig spennende. Skolen til EF ligger midt i hjertet av byen i en historisk og nydelig bygning. Jeg skal faktisk også få oppleve hvordan det er å bo hos vertsfamilie, så det blir absolutt en spennende opplevelse. Med EF Språkkurs kan du selv velge om du ønsker å bo hos vertsfamilie eller på studenthjem, noen skoler har også campus. I tillegg er det slik at Lånekassen støtter alle ikke-engelsk språklige destinasjoner, så hvis du reiser i 3, 4 eller 5 måneder så kan altså Lånekassen støtte ditt språkkurs – hvor nice er ikke det? 

EF Språkkurs har fortsatt noen restplasser igjen til sommeren og høsten begynner allerede å fylle seg opp, så hvis dette høres ut som noe for deg så kan du se hva din drømmereise koster HER. Å reise er virkelig noe av det beste man kan gjøre, så her er det bare å go for it. PS! Nå kan du også få opptil hele 10.000 kr i rabatt hvis du bruker kodeordet AnnaEF når du bestiller.

___________

Har dere noen Roma-tips til meg?!

  1. Dra til Colusseum og Forum Romanum (sentrum av Roma i antikken, veldig spennende om man setter seg litt inn i det), opp i tårnet i St.peterskirka for å få en helt syk utsikt over byen (tror det koster 6 euro, + masse trapper, men er verdt det om du ikke har sinnsyk høydeskrekk) og i tillegg inn i kirka, den er helt enorm og vanvittig fin!! og det sixtinske kapell 😀 Er bare noe jeg anbefaler, i tillegg er det bare masse andre fine kirker som oftest er gratis å gå inn i, veldig overveldende! Var der bare i 5 dager og fikk sett utrolig masse, men det er nok mye mer å se om du er der over lengre tid 🙂 Anbefaler også å bruke t-banen, den er veldig enkel og definitivt billigst!
   Det jeg fraråder deg er å være eller å spise i nærheten av Termini (hovedtogstasjonen); utrolig mye shady gatehjørner hvor man må blåholde på veska, maten er overprisa og IKKE god (fikk servert en “italiensk pizza” med påleggsskinke liksom). Ellers håper jeg du koser deg veldig mye, Roma er en fantastisk fin by 😀

  2. Har vært i Roma 3 ganger, og turistattraksjonene er topp. Personlig liker jeg bedre å gå i de trange sidegatene som Roma er kjent for, der er den beste maten:)
   Via Del Corso er shoppinggata, med alt fra Mango til Gucci/Prada. Corso ender forøvrig opp i Spansketrappen:)
   Oppi byen er det også mange vintagebutikker, husker ikke heelt hvor det lå, men i nærheten av Via Nazionale hvertfall.
   God tur!

  3. ^Via del Corso ender ikke opp i Spansketrappen, men du kan skjære oppover ca midt i den gata og da kommer du til Spansketrappen (bare en liten rettelse..) 🙂
   Uansett, Roma er en helt nydelig by! Fordelen med den at du kan faktisk gå mellom stort sett alt som er verdt å se. Ha med deg gode sko, da det for det meste kun er brostein, noe som gjør tynne hæler ganske uegnet. Området rundt gaten Piazza del Parlamento har ganske bra shopping og den ligger litt avsides mtp Via del Corso som er utrolig hektisk. Av barer burde Bar del Fico nevnes, sykt kult sted hvor italienerne liker å henge 🙂 Hvis du vil ha en sykt god drink på ett kult sted, så må du sjekke ut Salotto 42. Pleier å være mye folk der og det er litt trangt, men det er en grunn til at det er populært!
   Dere burde også rusle dere en tur i området som heter Trastevere (hele Roma føles VELDIG italiensk, men dette er virkelig italiensk). Monti burde også sjekkes ut, her henger italienerne. AI tre Scalini er et kult sted for å ta seg et glass vin og bare se på folk.
   Blir du lei av alle italienerne og føler for ordentlig nachos og øl, så stikk innom scholars lounge eller abbeys, som er to kule irske puber med masse folk og god stemning. Mange amerikanske studenter der, spesielt på førstnevnte. Abbeys ligger forresten i den søteste gata i hele Roma spør du meg, Governo Vecchio. Masse vintagebutikker, søte bokforhandlere etc. Kult sted som heter Fluid også, hvor de har kule drinker og Apertivo (Italias svar på tapas).
   Kos deg masse, håper du elsker det like mye som meg!

  4. Har bodd hos en familie i Italia (inærheten av Roma) i en uke. Er noen ting som er annerledes mellom kulturene våres er at de bruker sko inne, spiser gjerne middag i 10/11-tiden på kvelden, frokosten er VELDIG usunn, kan være lurt å ta med seg litt lettvindt av mat du kan smugspise litt, heheh, ellers er de kjempehyggelige og du kommer til å rose av komplimenter av familien! Å bo hos en familie i Italia var virkelig supert, lærte mye om italiensk kultur og! Husk også at tidspunkt for italienere ikke er så viktig for dem, så ikke bli sur om de kommer altfor sent, eller om de begynner å vurdere om dere skal reise på det tidspunktet dere egentlig skulle møtes o.l. Håper du koser deg kjempemasse <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg