SO THIS HAPPENED…

Fy. fader. Bildet over er fra Snapchaten min i går, og den forteller kanskje sitt? I går kveld var jeg på et møte hvor jeg og Aurora fikk høre om noe nytt og spennende! Vi fikk også servert god mat, og i og med at jeg har kjøttfri uke måtte jeg bestille det eneste som ikke inneholdt kjøtt på menyen, og det var steambuns med laks i. Skal jeg være helt ærlig er jeg veldig lite fan av laks, men tenkte at nå må jeg lære meg å like det. Så jeg spiste opp 2 av 3 laksebuns, og det smakte jo helt greit, og jeg var ganske fornøyd med at jeg endelig har lært meg å like laks. Etter hvert i møtet kjenner jeg at jeg begynner å skjelve, og etterhvert kommer enorme bølger med kvalme. Jeg går på do, brekker meg noe veldig, men kaster ikke opp. Jeg går opp igjen, og akkurat i det vi er inne i den “spennedne” delen ved møte, før jeg en akutt kvalme og jeg må bare springe på do. Der kaster jeg opp til den store gullmedaljen, og da innså jeg at det var bare å pelle seg rett hjem. Fy søren så utrolig, utrolig flau jeg var da jeg kom bleik og jævlig opp å måtte si at jeg dro. Jeg blir skjeldent flau, men shit ass. “Jeg hater laks og jeg kastet opp av det så jeg må dra midt i møtet jeg”. Jaja, kroppen bestemmer tydligvis 🙁

Så i går kveld brukte jeg over doskåla, og det ga seg heldigvis etter en times tid. Jeg lå derimot og skalv helt til jeg sovnet.. Nesten litt skummelt, skulle tro jeg var allergisk? Jeg må si at jeg ble veldig umotivert på å fortsette 6 dager til med veggisuke – jeg kommer nok aldri i hele mitt liv til å spise rå laks igjen, men sjukt demotiverende å kaste opp av maten jeg spiser første dagen inn i kjøttfri uke. Men jeg skal klare det!
 

Processed with VSCO with a5 preset

34 kommentarer
  1. Høres veeldig ut som matforgiftning spør du meg.. Ville ha tatt en prat med restauranten og sagt ifra så de kan gå gjennom rutinene sine og ikke minst så ingen andre skal bli dårlige.

  2. Uff hørtes ikke bra ut. Kanskje dropp laksen til neste gang, siden du skulle ha vegetaruke. Fisk er jo som kjent ikke en grønnsak hehe 😉 Ellers supert tiltak!

  3. Julie: Matforgiftning skjer ikke så fort, så tviler på det var det som skjedde!
   Jeg skjelver hveer gang jeg kaster opp, og blir liggende og skjelve lenge, fordi jeg blir redd/får panikk av å kaste opp. Kanskje det er slik med deg også? Håper uansett det går bedre med deg idag!! <3 <3

  4. Lisa: ja vanskelig å vite hva det kan være! jeg er ikke så veldig redd for å kaste opp, men tror nok jeg ble redd for å kaste opp på bordet eller inne i resturanten eller noe, haha…

  5. uff dette høres ikke bra ut, men hvis du skal ha veggis uke bør du ikke strengt tatt da også droppe fisken? Hvis ikke blir det peskaner uke! 🙂 God bedring!

  6. Hørtes veldig ut som matforgiftning.. Matforgiftning kan komme akutt etter du har spist noe, det trenger ikke ta mange timer! Ville nok unngått den resturanten iallefall 🙂 Helt forferdelig å kaste opp!

  7. Marie: haha nei! har alltid innbilt meg at jeg ikke liker det så har aldri villet spise det. så nå vet jeg at jeg ikke skal spise det igjen :):):)

  8. Mari: hehe ja det er egentlig en peskaner-uke, det forklarte jeg i første innlegget der jeg presenterte temaet, men orker ikke skrive pesketaner-uke hver gang, da blir det så sykt mye spørsmål om hva det er hahah. så da skriver jeg bare veggis

  9. Haha kjenner meg helt igjen! Jeg pleier faktisk å si at jeg er “allergisk” mot rå fisk. For jeg har det på samme måte som deg. I starten trodde jeg det var noe med akuratt den restauranten eller akkuratt med den fisken jeg spiste der og da. Men når det begynte å skje hver gang jeg skulle prøve å spise rå fisk (liker nemlig ikke det jeg heller) da forstod jeg at det rett og slett bare er noe kroppen min vrenger seg av og vil få ut igjen. Rart, men kan hende det er samme greia med deg, noe magen din ikke vil ha bare..

  10. Skjønna ikke koffør du bestillte laks om du ikke lika laks, hærregud du altså <3 måtte nu vel finnes nåkka annat som faktisk va vegetarisk på menyen sku man tru 😮

  11. Vært mye kvalme og oppkast på deg i det siste? Rå fisk er dårlig kombo når en er preggo;)
   Hahah klarte ikke dy meg

  12. Er jo fortsatt masse annet du kan spise da! Heldigvis 😊 Du burde kjøpe vegetar burgere fra halsans køk som du finner hvertfall på meny, beste burgerne jeg vet om! Ellers funker jo taco uten kjøtt bra, pizza, reker, fritert scampi, pasta og masse annet fake “kjøtt” som du finner i butikken 😊

  13. Du MÅ bare prøve “”halsans Kok” sine produkter, spesielt det som heter “Fars” / “vegansk farse”. Brukte det her om dagen til taco, og kunne aldri i livet ha merket forskjell om jeg ikke var klar over det! Kan jo feks også brukes til nachos, gryteretter etc. 🙂 Kjøpte det på meny i frysedisken, grønn pakke. Er bare 300g, men var mer enn nok til taco for 3 pers!

  14. Marita: den farsen smaker absolutt ingenting, men om man krydrer MYE så smaker det i alle all krydret. Prøvde også i taco. På ingen måte en fullverdig taco, men unntak av Konsistensen da. Det føles som å spise kjøttdeig, men smaker bare ubehagelig sunt?

  15. Fant du ut noe mer om hvorfor du skalv? Jeg opplevde nemlig akkurat det samme her om dagen da jeg hadde spist, men det var en helt vanlig gryterett med bare ting jeg har spist tusen ganger før. Føltes som en blanding av akutt omgangssyke og angstanfall, og var helt jævlig. Har prøvd å google, men finner liksom ikke noe konkret, så lurte på om du fant ut. le mer om hvorfor du skalv…

  16. Maren: tror kanskje det var fordi jeg var på en offentlig plass, og siden jeg fikk det så akutt ble jeg nok veldig nervøs for å kaste opp inne i resturanten eller over bordet. tror jeg!

  17. Hadde du hatt allergi mot fisk hadde halsen tetta seg ganske fort og du har ikke hatt muligheten til å puste.
   Hilsen allergiker 😁

  18. Vær så snill ikke kall det en “veggis uke” om du skal spise fisk, fisk er kjøtt, fisk er ikke en plante. Vegetarisk = plantebasert, og igjen, en fisk er ikke en plante. Skikkelig bra at du vil kutte ned på kjøttet, men igjen – fisk er kjøtt 🙂

  19. Til anonym rett over her:
   Hvis du leste innlegget der hun skrev om denne ukens tema, og også en kommentar Anna skrev lenger opp i dette innlegget, så skriver hun at hun vet at fisk egt ikke er lov når man skal ha veggisuke, men at hun har bestemt seg for at hun kan spise det og at hun bare ikke orker å skrive peskaneruke hele tiden.. Vær heller positiv til at hun dropper alt annet kjøtt denne uken, det er vel bedre enn ingenting?
   Anna: Synes det er skikkelig tøft av deg å prøve dette! Selv er jeg ikke noe spesielt glad i kjøtt, men spiser det fordi jeg må! Men at du i det hele tatt gidder å prøve når du er såpass glad i kjøtt fortjener all creds!!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg