TREG BLOGG?

Ok, jeg trenger hjelpen deres! Jeg har i det siste fått kommentarer om at bloggen min er treig å laste opp, at bildene tar lang tid, eller at det kommer opp feilmeldinger. Og jeg vet akkurat hvorfor, men jeg er i et skikkelig dilemma! For jeg har lenge (alltid) brukt å laste opp bildene mine i den størrelsen jeg skal ha de i. Men i det siste har jeg lastet de opp i en mye større størrelse, for så å minske de selve innlegget. Selv ser jeg en helt enorm forskjell på kvalitet, og når jeg før har syntes kameraet mitt har gitt for dårlige bilder, ble jeg veldig mye mer fornøyd med det etter jeg begynte med dette. Men, så er det jo den store bakdelen med at bloggen blir utrolig treg og ulesbar. Jeg vet selv at blogger som tar lang tid å laste, ender jeg til slutt opp med å ikke lese mer. Og det kan vi jo ikke ha nå av, at dere skal slutte å lese bloggen min!

Så først og fremst må jeg spørre dere om en tjeneste. Kan dere svare i kommentarfeltene om dere ser forskjell på kvalitet på bildene jeg har satt ved siden av hverandre nedenfor? Jeg har nemlig fått høre at det er Mac sin nye retinaskjerm som bare kødder med meg, og at andre ikke vil se forskjellen på mobil og eldre maccer. Så ser dere forskjell? Om dere ser forskjell vil den være ganske klar og stor. Vær så snill å svar!

Processed with VSCO with a9 preset    Processed with VSCO with a9 preset

VANLIG OPPLØSNING – HØY OPPLØSNING 


 

Processed with VSCO with a5 preset    Processed with VSCO with a5 preset

VANLIG OPPLØSNING – HØY OPPLØSNING 

Og her kommer to like, i forskjellig oppløsning, i større bilde:

Processed with VSCO with a5 preset

– HØY OPPLØSNING –

Processed with VSCO with a5 preset

– LAV OPPLØSNING –

Så ja. Først må jeg høre om det er macskjermen min som kødder med meg, og hvis det ikke er det må jeg finne ut av dette dilemmaet. Og jeg setter stooor pris på svar! 🙂

  1. jeg ser stor forskjell, de med høy oppløsning er mye bedre! nå har jeg også mac da, så kan være det er derfor? har dog nada problemer med at bloggen din/bildene dine tar lang tid å laste opp, og jeg leser den flere ganger daglig:)

  2. Alle bildene til venstre er MYE klarere enn de til høyre! Det siste bildet er super klart og skarpt om du skjønner? Men det er vel da de som er i lav oppløsning?
   Og headeren din tar super lang tid å laste, men merker det egentlig ikke så mye. 🙂

  3. Jeg har ikke opplevd at det tar no lang tid😉 Men jeg pleier som regel og lese den fra iPhonen, men jeg så heller ikke så mye forskjell på bildene da😝
   klemzii🎀

  4. De til venstre er mye klarere her også. Macbook Air 13″ på Chrome hvis det skulle ha noe å si. Det nederste bildet er også mye klarere enn det ovenfor!

  5. Jeg ser STOR forskjell på bildene, og er på iphone via bloglovin! Men har heller aldri opplevd at bloggen din er spesielt treg 🙂

  6. jeg ser ingen forskjell på bildene på PC. Har opplevd flere ganger at jeg får feilmelding når jeg prøver å laste inn bloggen din på mobilen, og det er sykt kjedelig!

  7. Jeg ser ingen stor forskjell 🙂 ser matbildet til høyre er litt skarpere, men de andre ser jeg ikke forskjell på faktisk!

  8. De med høy oppløsning er veldig mye klarere!! Aldri opplevd at ting laster treigt på bloggen din, men leser som regel fra mobil☺️ Eneste er at skriften blir veldig liten så man må drive å zoome inn for å lese hele tiden, men det er nok bare fordi det er på tlf!

  9. Fikk feilmelding når jeg skulle inn på bloggen i dag.
   Jeg ser ingen forskjell på bildene på pc. Gikk også inn på iphonen for å se etter forskjell der, men bildene brukte sikkert 5 min på å laste inn, så normalt sett hadde jeg nok ikke orket å vente på dem. På Iphonen kunne jeg kanskje se bittelitt forskjell i skarphet på matbildet, men den var så liten, at det ikke er verdt det når de lastes inn så tregt.

  10. Har PC, ser ingen forskjell i kvalitet 🙂 Bortsett fra at de med høy oppløsning tar typ 1-2 min å laste inn, mens de lave gikk superkjapt.

  11. Hadde ikke sett forskjell hvis du ikke hadde sagt det! Minimal forskjell på iPhone 6s altså 🙂 Bloggen din er heller ikke treg på Bloglovin på mobil.

  12. jeg ser stor forskjell, de i høy oppløsning er mye finere. jeg har mac med retinaskjerm da, så det kan jo ha noe med det å gjøre.

  13. Ser stor forskjell på lav og høy oppløsning og er på mobil, men er aldri tregt hos meg -verken på iPhone eller min MacBook air 🙂 men håper du får ordnet problemet så det blir bedre for andre også!
   Elsker bloggen din, Anna <3

  14. Leser bloggen via bloglovin’, har aldri hatt noe problem med og laste inn innlegene på mobil! jeg ser også stor forskjell på bildene, det til høyre er klarest, men dette hadde jeg ikke tenkt over med mindre du hadde påpekt det. Merker bare den store forskjellen når jeg zoomer inn på bildene.

  15. Har selv ikke opplevd at bloggen din har blitt tregere! Men jeg ser stor forskjell på bildene, både på min MacbookAir og iPhone:))

  16. på pc är låg upplösning bättre bild och laddar snabbare! på iphone tar hög upplösning längre tid att ladda men är dock bättre bild…

  17. Sitter også på macbook (air), og må si meg enig i at de med lav oppløsning faktisk fremstår klarere når jeg ser etter. Men når jeg først kun leste teksten så jeg ingen forskjell. Har heller ingen problemer med at bloggen er treig, leser gjennom bloglovin

  18. Til meg blir bildene med lav oppløsning faktisk klarere enn de med høy – de med høy blir nesten litt “blurry”. Bruker en acer-laptop

  19. Jeg ser større forskjell når jeg er på skole pcen enn iPhonen min! Men jeg ser forskjell på både skole pcen og telefonen! Bloggen din er treig til å lastes ned på iphone men på pcen min går det mye raskere å laste ned bloggen!

  20. Mac uten retina: lav oppløsning fremstår faktisk mye klarere i alle tilfellene. Forskjellen er signifikant (p<.0.01). (Hehe).

  21. Hos meg er det de med lav oppløsning som er klarere og skarpere, selvom forskjellen ikke er alfor stor! Har mac 🙂

  22. Ser stor forskjell på både ipaden og macbooken (retina) min :/ og det tar ganske lang tid å laste opp bloggen. Trodde kanskje det bare var hos meg, men da er det visst noe med bloggen 🙁 Lykke til med å ordne det 🙂

  23. Ser stor forskjell, men de du har skrevet lav oppløsning på må vell være de med høy? 🙂 feilmerket isåfall, men det er forskjell ja.

  24. Har mac uten retina, 13 tommer, ser KUN forskjell hvis jeg zoomer inn på bildene (altså, bemerkelsesverdig forskjell), ikke når jeg bare blar forbi 🙂 Forskjellen jeg ser ved å niiiistirre på bildene uten å zoome er hvertfall ingenting å klage på 🙂 Pleier heller ikke å ha problemer med å laste bloggen.

  25. De med høy oppløsning er mye tydeligere. For min del gjør det ikke noe at det tar lenger tid å laste opp, for kvaliteten ble såpass mye bedre at det er verdt ventetiden😄

  26. Sjekket på både Macbooken min og iPhonen, og de med “lav oppløsning” er skarpere og klarere på Mac’en, mens på iPhonen er det motsatt. Veldig rart! Men ville ikke lagt merke til det hvis bildene ikke lå vedsiden av hverandre 🙂

  27. På iphone så er bildene til høyre mye klarere, stor forskjell! Og jeg har ikke merket at opplastningen har tatt lengre tid! 🙂

  28. Mac air, 13 tommer, uten retina, chrome – de med lav oppløsning er faktisk mye bedre enn de med høy! Men ser det er en del delte meninger over her, så ikke vet jeg 🙂 Testet på iPhone også, der har høyoppløsning brukt sånn fire minutter på å lase inn og er enda ikke ferdige… Men, det som har lastet opp av høykvalitet ser mye bedre ut enn lav oppløsning på iphone! Skal ikke være lett det der skjønner jeg

  29. sykt rart. på min macbook air er de til venstre helt sikkert klarest, mens på mobil (iphone SE) så er de til høyre klarest uten tvil..

  30. Jeg har aldri hatt problem med dette. Har mac fra 2012 og iPhone 6, går like raskt på begge, og ser klart forskjell på bildene 🙂

  31. jeg er på mac (uten retina) og de med lav oppløsning er faktisk mye klarere enn de med høy! trodde kanskje du hadde skrevet feil under de to første bildene, men det samme gjelder for resten også 😮

  32. Har macbook pro med retinaskjerm. Ser utrolig stor forskjell, og bildene tar lang tid å laste. æsj så kjipt at det skal ta så lang tid med god kvalitet, fine bilder har jo så mye å si! Er det blogg.no som er problemet kanskje?

  33. Har mac air. Synes egentlig bare forskjellen synes hvis du zoomer litt inn. ellers føler jeg egentlig det er liten forskjell 🙂

  34. Synes de små bildene ser helt like ut, men at ved større bilder så er lav oppløsning litt klarere enn høy. Har macbook air 🙂

  35. Jeg er på pc, ikke mac, der det enorm forskjell. De med lav oppløsning er SYYKT mye klarere enn de med høy oppløsning..:)

  36. Jeg leser alltid bloggen din på mobil, så helt ærlig ser jeg ikke forskjell på bildene. Men når det skal sies så er jeg ikke så nøye på kvaliteten på bildene fordi du alltid skriver så bra 🙂

  37. Jeg ser veldig stor forskjell, men nå har jeg også gått på media så legger kanskje mer merke til det enn andre haha 🙂 Jeg har ikke merket at det tar langt tid å laste inn bilder (leser bloggen din på både Mac og iPhone)

  38. Har macbook pro med retina skjerm – bildene med høy oppløsning er helt klart best. Bloggen din er ikke treg hos meg.

  39. Bildene til høyre ble mye klarere på min mobil, har iphone 6! 🙂 men enig i at bloggen er veeeldig treig å laste opp

  40. Litt rart, men på min mac er de med lav oppløsning mye tydeligere og finere enn de med høy oppløsning. Forskjellen er ganske stor!

  41. På min mac er bildene til venstre klarere og finere, samme med det nederste bildet du la ut.
   Bloggen har vært veldig treg og laste opp, men er likevel trofast leser siden 2009!

  42. Leser bloggen din stort sett på iPhone, og bildene med høy oppløsning er klarere enn de med lav – vises særlig godt når jeg zoomer inn.
   Keep up the good work!😊

  43. Haha ja! Jeg var på PC, men er på iphone nå med retina skjerm, og nå er det helt motsatt?? Altså de til høyre er klare og de til venstre er blurry 😮

  44. Jeg ser klar forskjell, men hos meg er det omvendt, de du har skrevet vanlig oppløsning på har bedre kvalitet enn de andre! De med høy oppløsning ser mer uklare ut. weird!

  45. Jeg ser ikke forskjell på verken mac eller iphone.
   De til venstre ble opplasta kjempe fort. Bildene til høyre kom ikke fram før jeg var ferdig å lese innlegget..

  46. ser nesten ingen forskjell, men eventuelt er faktisk de med vanlig oppløsning klarere enn de med høy.. og de med høy tok også lengre tid å laste inn 🙂

  47. Jeg har samme probz på min blogg, men tror det er retinaskjermen som kødder med oss altså.. Hmm, let us know hva du finner ut a? 😀

  48. Helt enig med anynom 11.56, bildene til venstre er klarest på min data, men det siste bildet var utrolig skarpt i forhold til de andre 🙂

  49. Har kommet opp feilmelding et par ganger de siste ukene ja. Og jeg ser stooor forskjell på bildene (via iphone 5s) hvor de med høy oppløsning er tusen ganger finere og klarere 🙂 så de til høyre ser finest ut

  50. De med høy oppløsning har helt klart bedre kvalitet. Jeg har også mac med retinaskjerm om det har noe å si 🙂

  51. For meg er forskjellene helt ubetydelig! Jeg vil mye heller lese bloggen din med bittelitt(egentlig ingenting) dårligere bildekvalitet, enn å ikke få sett bildene dine i det hele tatt.. 🙂

  52. De i høy oppløsning er mye bedre, og det så jeg uten å vite hvilke av de to øverste som var i dårlig og god kvalitet. Så ja, det er en stor forskjell. Bildene er jo like, så det fungerer jo med det dårligste alternativet, men det er mer tydelige detaljer og bare et mye klarere og sterkere bilde i høy oppløsning.

  53. De med lav oppløsning ser litt utydelige ut i forhold til de med høy oppløsning, men det er noe jeg personlig ikke hadde tenkt over dersom bildene i høy oppløsning ikke hadde stått ved siden av.
   Men bildene bruker uansett ikke lang tid på å laste opp på min MacBook Air.

  54. ser stor forskjell på de to nederste bildene, men det helt nederste virker mye klarere og bedre enn det nest nederste? men det står at det er det nederste som er lav kvalitet? hmmm

  55. De med vanlig oppløsning er mye bedre enn de med høy oppløsning på mac..
   men på ipad var det omvendt, men har aldri opplevd at bildene dine har vært i dårlig kvalitet

  56. Stoor forskjell! Jeg har Macbook med retinaskjerm, og de med høy oppløsning er myyye bedre 🙂 Opplever ikke at bloggen er treig i det hele tatt, haha

  57. Ser en ubetydelig liten forskjell på matbildene! Men jeg stemmer for å gå for lav oppløsning slik at vi får sett bildene med en gang 🙂 forskjellen er så liten at vi ikke vil merke det

  58. Jeg er på vanlig (ny) pc, og de bildene med lav kvalitet er uten tvil mye skarpere enn de med høy kvalitet.. Merkelig!
   Har ikke hatt noe problem med med trege bilder uansett, både på iphone og pc

  59. Ser ingen forskjell, å har merket at det går tregere å laste inn enn før! så stemmer for lav oppløsning her😄

  60. Hos meg er de med vanlig oppløsning heeelt klart best! De med høy oppløsning er mørkere og litt utydelig i forhold.. men hadde ikke tenkt noe særlig over forskjellen hvis de ikke hadde vært ved siden av hverandre 🙂

  61. Jeg ser faktisk ikke så mye forskjell, så om det er et problem at det laster treigt ville jeg bare lasta de opp i størrelsen du skal ha bildene i!

  62. Har Mac Air og der er bildene til venstre MYE klarere. De med høy oppløsning er kornete og uklare. Og ja, leste ferdig hele første avsnitt før bildene til venstre kom opp på bloggen. Liker bloggen din selv om og kommer ikke til å slutte å lese 🙂

  63. Jeg sitter på min Asus pc og ser ingen forskjell? Bloggen har heller aldri vært treg, bildene kommer med en gang. Men det går ikke å lese bloggen på iPaden min, da kommer det bare feilmelding og bloggen må lastes inn på nytt hele tiden. Men det kan jo være iPaden min sin skyld…

  64. Har macbook med retina skjerm og sett på mobil, og bildene til høyre er merkbart klarere enn de tkl venstre! Har dog ikke merket at bloggen din tar lang tid å laste ned😁

  65. Har asus pc, og bildene i høy oppløsning er mye klarere 🙂 merker ikke noe til at bloggen din er treg heller<3

  66. Hjelper kanskje lite når jeg har retina-skjerm selv, men ja, det er sykt stor forskjell på de mindre bildene.

  67. De med lav oppløsning er mye klarere enn de med høy oppløsning! Har en Macbook Air 13″ og bruker Safari. Bildene bruker derimot ikke noe lang tid på å laste 🙂

  68. På mac uten retina, ser ingen spesielt merkbar forskjell på bildene med mindre jeg zoomer inn. Da er det en klar forskjell hvor de med høy oppløsning er bedre. Men dersom jeg ikke zoomer inn ser nesten bildene i vanlig oppløsning bedre ut enn de andre!

  69. Jeg leser bloggen din på mobil! Ser utrolig stor forskjell på bildene, og til meg er ikke bloggen din treig 🙂

  70. akkurat nå sitter jeg på en pc jeg har fått gjennom skolen (hp et eller annet) og her er bildene med lav oppløsning klarere enn de med høy?? ahah det var litt spess

  71. Bildene til høyre kommer opp med en gang, de andre tar noen minutter laste inn… Og ser ingen markant forskjell!

  72. Bildene til venstre kommer opp med en gang, de andre tar noen minutter laste inn… Og ser ingen markant forskjell!

  73. Bildet til høyre er MYE bedre!! 😀 Tar like lang tid å laste inn begge to!
   har Macbook Pro med retina !

  74. Jeg ser en stoor forskjell på min macbook pro uten retina. Men verken selve bloggen eller bildene bruker lang tid på å laste. Fortsett som før! 🙂

  75. 1) Bloggen din bruker IKKE lang tid på å laste
   2) Jeg leser bloggen din nå med en Acer PC uten retinaskjerm (haha) men man ser forskjell på bildene, ja! Bildene i høy opplastning er mye klarere og skarpere enn bildene uten høy opplsøning. Bildene med lav oppløsning ser ut som at det er et sånt “fade” filter på, når jeg tenker meg om for jeg putter bevisst fade-filter på bildene mine på VSCO, hehe!

  76. Jeg må mobil ser lite forskjell hvis ikke jeg zoomer, men hvis jeg vil se nærmere på bildene dine så ser du sykt forskjell, de med høy oppløsning er mye bedre! Håper du finner en løsning, har opplevd noen ganger at bloggen din er treg, men jeg pleier å vente haha

  77. På de største bildene er det nederste helt klart skarperst, men du har skrevet at det er lav oppløsning!? Hehe, ikke lett dette her 🙂

  78. ser veldig stor forskjell på bildene, myye bedre kvalitet på de med høy oppløsning 😀 og jeg leser fra mac med retina skjerm 🙂

  79. Har mac med retinaskjerm, og ser ENORM forskjell! Men bloggen er ikke treig i det hele tatt til meg! 😀

  80. Bildene lastes inn veldig fort! Men de på venstre side er mye mer utydelig ja. Bruker Chrome på Macbook pro uten retina.

  81. Ser forskjell på bildene og har en PC. Bloggen din tar ganske lang tid å laste inn på mobilen, men går fint på pc.

  82. Bloggen er så treig at eg bere har lest teksten og ikkje venta på bildene i fleire måneder. Det er vel bedre at folk får sett bildene i lav oppløselighet enn at dei ikkje får sett dei i det heile tatt? Teksten er og veldig liten på mobil. Men ingen av delene stopper meg frå å komma innom her!

  83. Har mac u/retina. Bildene ser helt like ut, men når jeg zoomer inn blir det til venstre veldig pikslete og det til høyre klart og fint.

  84. som mange sier så er de bildene som skal være “lav oppløsning” mye klarere og tydeligere hos meg også, enn de som er høy oppløsning! jeg er også på mac.

  85. Jeg leser bloggen din med iPhone via bloglovin, og bildene i høy kvalitet er virkelig bedre, men jeg vil nå heller ha de litt mindre skarpe enn å sitte i flere minutter å vente på at bloggen din skal komme opp 😊

  86. Jeg har en gammel mac og iPhone 5s, og ser en vesentlig forskjell! Alle bildene med høy oppløsning er mye klarere. Merker det spesielt godt om man zoomer. Har heller aldri opplevd at bloggen din er treig? synes din er en av de få som kommer ganske kjapt. Så jeg synes du skal fortsette som du har <3

  87. Hos meg er de med vanlig/lav oppløsning mye klarere og skarpere enn de med høy, men føler ikke det høres helt riktig ut, haha.. Er på Macbook Pro og bruker Safari som nettleser 🙂 Hos meg lastet begge bildene inn samtidig, og bloggen din er en av de bloggene jeg leser som laster seg aller raskest inn 🙂

  88. bloggen din har vært treg i mange uka hos mæ 🙂 hadd tenkt å si i fra en gang, men glemt det. Bildan tar veeeldig lang tid å last inn :/ men ja, ser stor forskjell 🙂

  89. De med høy oppløsning er best, ja! Ser stooor forskjell og er på iphone. Ikke tregt i det hele tatt 🙂

  90. Jeg har Samsung s4 (bare) og bildene i høy oppløsning er de mest klare. Det samme gjelder på pc’en min. Den er også en Samsung, en nyere og dyrere variant 🙂

  91. Jeg så bare stor forskjell på bildene av maten, de av deg synes jeg var ganske like. Jeg leser bloggen på Bloglovin’ (appen), og opplever aldri at de tar lang tid å laste inn bildene på bloggen din 🙂

  92. Har mac med retina og ser stor forskjell. De med lav/vanlig oppløsning er veldig dårlige, mens de med høy er bra 🙂

  93. Ser kjempestor forskjell! Ansiktet ditt er jo helt uklart på bildene med lav oppløsning. Har heller ikke opplevd noe problemer med å laste bloggen din, hverken på iPhone eller Mac 😊

  94. DEt er ikke din skyld at bloggen er treg. Det er blogg.no med kapasitetsproblemer. Jo større bilder jo mer ressurser kreves fra serveren. Ellers er det selvsagt at gamle pc-skjermer ikke takler større bilder. Nyere skjermer er bedre fordi det er flere pixler å gå på. Større og bedre bilder er verdt å vente på, så ikke bekymre deg om det er tregt noen ganger.

  95. Ser forskjell! De til høyre er veldig mye bedre! Jeg ser på nettbrett, og synes ikke det tar lang tid å laste.

  96. Jeg ser stor forskjell på lav og høy oppløsning – sammenliknet bli lav oppløsning veldig tåkete! Kan nesten se ut som man har tatt ett bilde uten rett fokus, og ett med. Har ikke merket noe plag med treig opplastning. Leser bloggen fra Windows 10, google chrome på en lenovo PC.

  97. Hjå meg (HP datamaskin) så er bilda med låg oppløysing mykje klarare enn dei med høg oppløysning. Dei med høg oppløysning ser nesten litt blurry ut.

  98. Stor forskjell! De med høy oppløsning er mye flottere enn de med lav, definitivt. Alt lastet like fort, og bloggen din er ikke treg 🙂 Om den er treg å laste hos noen har nok dette noe med internettet til leserne dine å gjøre.

  99. Ser en enorm forskjell klart ja! ville jeg vært deg ville jeg forsette å bruke de med høy opplastning i og med at du scorer høyt som blogger ved å ha gode bilder, så får treigheten bare være.

  100. Jeg har gammel macbook fra 2011, så ingen forskjell frem til jeg zoomet inn. Da så jeg selvfølgelig en liten forskjell, men ikke mye. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg