HVORDAN GIKK TEMAUKE #1?

Da var jeg ferdig med min aller første temauke her på bloggen, nemlig kjøttfri uke! Med fisk. Haha. Veldig viktig for die hard veggiser at jeg forteller det. Hver gang. Uansett, hvordan har det gått? Det har gått veldig bra om jeg skal si det selv. For å være ærlig har jeg ikke tenkt over at jeg ikke har spist noe kjøtt, og det var nesten litt for lite utfordring i det. Jeg merket ikke noe forskjell, sånn egentlig! Det var jo situasjoner der jeg hadde veldig lyst å bestille kjøtt, for eksempel når jeg skulle ut å spise pizza (og IKKE fikk mine ham and olives). Og så må vi ikke glemme kickstartern på kjøttfri uke da, som dreide seg om å spise rå laks for første gang og ligge å spy på do midt under et møte. Når vi først er inne på hva som ikke gikk så bra har ikke fordøyelsen min vært så veldig bra. Haha. Uten å gå for mye inn på detaljer, men det kan være det er en tilvendingsprosess, og at det hadde gått over om jeg skulle fortsette å ikke spise kjøtt

Så klarte jeg det? Nei. Og det skjedde på en jævlig irriterende måte. Altså, jeg bestilte den fisken jeg hater mest i hele mitt liv for å klare temauken liksom. Men, på lørdag på vorspiel ble magen et såppas problem at jeg nesten ikke giddet dra videre på byen. Så da fant jeg to skinkeskiver i kjøleskapet, og spiste de. Det værste var at det funket fjell, er sikkert proteinene i kjøtt som holder maggan min i sjakk. Så jeg gikk altså 6 dager helt uten kjøtt, og så spiste jeg to skinkebiter. Jævlig irriterende, men det måtte liksom bare til, haha.

Jeg fikk prøvd ut vegantaco, som besto av farse. Det var som sagt ikke så veldig godt, og kommer nok ikke til å spise det igjen med det første. Mamma derimot (som også har vært med på kjøttfri uke) likte det veldig godt, og kommer til å spise kun det som taco”kjøtt” fremover. Så det er jo bra! Jeg har spist sykt mye pasta og brød denne uka, også andre ting som wok. Det vanskeligste var helt klart skolemat (det eneste jeg fant i kantina var mr. lee nudler), og brødmat. Pålegg er så sykt vanskelig! Jeg liker ikke hvitost hvis den ikke er smeltet heller, så blir veldig begrenset på hva jeg kan ha på hvis jeg skal lage meg ei kjapp brødskive.

Jeg vil si meg fornøyd med den kjøttfrie uken. Jeg har vært flink! Jeg vet jeg har sagt dette før, men jeg tror nok jeg trenger å spise kjøtt – skulle jeg sluttet helt med det hadde jeg nok blitt veldig tynn etter hvert. I tillegg liker jeg ikke bønner eller linser, og det er jo veldig populært å bruke i stedet for kjøtt både for konsistens og næring. Så det gjør det liksom ekstra vanskelig. Men nå har jeg prøvd det, og er blitt fullt klar over at kjøtt er faktisk ikke noe man trenger å dytte i seg flere ganger om dagen, hver dag. Hvordan gikk det med de av dere som var med på kjøttfri uke?

  1. Jeg har vært vegetarianer i to måneder nå. Blir både mett og fornøyd. Tror nok at du har mistolket konseptet, for “jeg tror jeg hadde blitt veldig tynn etter hvert” får det til å høres ut som at man går rundt og sulter seg selv når man lever en kjøttfri livsstil. Bønner og linser er bare en brøkdel av det man spiser, det finnes så utrolig mye mer man kan spise! Man må bare ta seg god tid, les og lær! Det finnes tusenvis med oppskrifter på nett! Vet du at for å få til ett biffstykke bruker man like mye vann som man bruker ved å dusje en gang om dagen i tre måneder? Det går ikke bare utover dyrene, men også miljøet! Uansett, så er det bra at du prøver 🙂 high five!

  2. Proteinet som er i kjøttet kommer jo fra gress osv dyret har spist, ingen som automatisk har mye protein i kjøttet sitt, så derfor kan man helt fint leve fint uten kjøtt uten å bli noe spesielt tynnere.

  3. Anonym: oo ja det var lurt! jeg har ikke følt noen særlig endring i form, jeg har kanskje vært i litt dårligere humør, men det kan også ha noe med hvilken uke av måneden det er.. 🙂 hehe!

  4. frida og marit: men da syntes jeg det er veldig rart at så mange vegetarianere som skal få andre til å bli det, “frister” med at man går ned i vekt .. men men det har jeg egentlig ikke tenkt å sitte å diskutere på en søndagskveld, haha 🙂

  5. Heisann! Må innrømme at jeg blir litt skuffa over det her innlegget.. Jeg digger bloggen din, virkelig, og synes du virker reflektert, morsom og åpen. Men, når det kommer til dette innlegget skulle jeg sååå ønske at du hadde satt deg litt mer inn i det, både før temauka og før du poster dette innlegget. Ofte hvis man tror man trenger kjøtt for å opprettholde fordøyelsen osv så hører kroppen på det, kanskje derfor du tror to skinkebiter hjalp deg på lørdag. Jeg er vegetarianer selv, på tredje året. Og du har rett, skolemat er vanskelig for den tradisjonelle brødskiva er ikke så lett for en veganer/vegetarianer, og mye matlaging tar mer tid og planlegging. Selv synes jeg vegetarianere/veganere får et dårlig rykte, mye fordi folk ofte tror vi er sinte, dømmende mennesker eller rett og slett er som mange av de (som du nevner i kommentarene) ble veggis for å bli tynnere. Man blir ikke tynnere av å være vegetarianer, du må bare huske å spise riktig mengde! Skriver ikke denne kommentaren for å fornærme deg på noe vis, eller for å få et “unnskyld for blablabbla masse mas” innlegg, skriver den bare i håp om at du skal ta deg litt tid til å lese deg litt opp på hva vegetarianere/veganere spiser og hvordan livsstilen er. Jeg er sikker på at du blir imponert og overrasket. Hvis du er i tvil om vegetarianere/veganere spiser god mat, og mat med riktig næring, ta en tur innom Mat fra Hagen i Trondheim for eksempel, og slå av en prat med de – de er virkelig fantastiske! Uansett, bra av deg å ta opp temaet, og jeg liker konseptet med temauke. Synd det med laksen! Klem og lykke til!

  6. Hei! Grunnen til at du har dårlig fordøyelse er jo sikkert ikke fordi du ikke har spist kjøtt, men fordi du har spist masse pasta og brød, som ikke er bra for magen i det hele tatt. Ingen trenger kjøtt.

  7. Jezzzuz. Vegetarianere/veganere vet å være jævlig pirkete på dette veganer opplegget i absolutt alle innleggene dine som omhandler temaet. Folk er jo ekstremt hårsår, og helt gal på at det skal være 110% korrekt etter deres synspunkt. Stå på Anna, du er tidenes blogger

  8. Er ikke vegetarianer selv, men spiser ikke kjempemye kjøtt. Men ja, det går helt fint an å få et fullverdig kosthold gjennom vegetarkost, hvis man bruker mye tid på å sette seg inn i det. Tar man seg ikke tid til det (eller har man ikke tid til det), blir det fort “lette” løsninger, og da reagerer selvsagt kroppen feil.
   Selv hadde jeg ikke blitt vegetarianer, rett og slett fordi jeg er veldig glad i kjøtt, og jeg vet med meg selv at jeg kommer ikke til å ta tiden til å sett meg ekstra inn i stoffet for å klare å få et fullverdig kosthold gjennom vegetarisk kost.

  9. På samme måte som Lise skulle jeg også ønske du hadde satt deg litt mer inn i det og faktisk skaffet deg litt kunnskap om emnet. Man trenger ikke nødvendigvis bli tynnere av det å ikke spise kjøtt lol. Jeg digger deg vanligvis, men på dette området skuffa du litt. Ble sjukt glad når du skulle la vær å spise kjøtt i én uke fordi jeg tenkte du kom til å gi vegetarisme litt god pr, men jeg føler det heller gikk andre veien – noe som jo blir veldig feil. Det er ikke negativt å være vegetarianer, og du kunne gjerne dratt frem litt positive sider ved det også, som klima, dyr og helse. Men seff, det er din blogg og du som velger hva som skal skrives. Dagens outfit er sikkert viktig for noen det også.

  10. Nå får dere fanken meg gi dere ass. Jeg startet temauke og temaet kjøttfri uke på å inspirere folk til å bli med å prøve ut å spise mindre kjøtt. Men makan til sinte og pirkete folk skal man lete lenge etter, for her er det tydligvis ikke nok å gjøre sitt beste?? Det helt klart mest slitsomme med denne uka var IKKE å unngå kjøtt, men å blogge om hvordan det går med temauken og få kommentarer på at det ikke er godt nok _ hvert eneste_ innlegg. Jeg skjønner dere vil at det skal gjøres på deres måte og så ordentlig som mulig, men det virker veldig mot sin hensikt – for jeg kommer aaaaaldri til å orke å ha temauken kjøttfri uke igjen, haha. Og lets get real, det er sinte veggiser sin feil. Da blir det i såfall utenfor bloggen, noe som er synd, for da får jeg ikke engasjert med andre.

   Dere sier dere vil ha ned kjøttspising her i verden, og da må dere la folk GJØRE SITT BESTE. Jævlig bra for dere at dere er veggis på tredje året og alt sånn, kjempenice og dere er veldig flinke, men alle har ikke tatt det valget. Vær nå glad for at folk prøver å spise mindre kjøtt, om det så ikke er å kutte helt ut med kjøtt.

  11. Hahahah! Døde nesten av kommentarene. Prater du om veggetarianere osv, så får man høre det asså! Verdens verste mennesker er vi kjøttelskere. Syntes du var super flink som klarte 6 dager 😀 men ikke alle kan være fornøyde. Skulle egentlig spørre, om du kunne laget et innlegg med forskjellige kjoler til eventuelt julebord? Da det er noen som begynner allerede neste mnd. Å om du kunne brukt litt forskjellige nettsider? (Alt for og være vanskelig, haha)
   Lykke til med neste temauke! 😀

  12. HAHAH, herregud Anna, jeg kunne ikke sagt det bedre selv en den kommentaren du nettopp skrev!
   Det er ikke sånn at alle i hele verden må bli vegetarianere/veganere, men at vi alle kutter ned på inntaket av kjøtt. Se på Live redder verden programmet som går nå, der er det en episode om dette. Bare det at folk kutter ned på inntaket er en stor forbedring.
   Også til dere sure veggiser! Her sitter Anna da og skal prøve noe nytt. Og ja, det er jo ikke lett etter en uke, MEN FAEN DA, hun prøvde hvertfall. Hun ville inspirere sine lesere til å gjøre det samme. Så isteden for å gnåle hele uka på hva som er feil så kan dere jo heller gi tips. “Takk for at du prøver kjøttrfri uke, anbefaler de og de stedene for god veggis mat”, eller sleng inn oppskrifter på en god veggis retter isteden for å komme med sure oppstøt i kommentarfeltet.
   Stå på, Anna! Neste uke syns jeg du skal kjøpe deg en Ham and Olives pizza med JÆVLA god samvittighet for det har du faen meg fortjent <3

  13. Tiril: haha tusen takk! klarte faktisk alle 7 dagene da (spiste ikke kjøtt i dag heller), bortsett fra de skinkebitene..

   det kan jeg gjøre vettu <3

  14. Hanna: haha TUSEN takk for kommentaren skjønne deg. trengtes oppi alt hysteriet her! vet du det skal du ikke se bort i fra at jeg kjøper meg, for det hørtes veldig godt ut akkurat nå!!! <3

  15. Huff folk er jo suuper hårsåre… Altså du ga det et forsøk – kan de ikke heller være fornøyd med at du hvertfall har prøvd?? Jeg synes hvertfall at det er suupert at du prøvde, og at du delte erfaringene med oss!! Enig med hun over – kjøp deg en ham&olives pizza og nyyt den <3 Stå på, digger bloggen din

  16. Jeg syntes du har vært veldig flink som faktisk har prøvd det og “belyst” tema! Skulle bare ønske du hadde lært litt mer om det før du kanskje begynte med det? Skal ikke klage på at du egentlig har vært pesceterianer, men kalt deg vegetarianer haha, same shit folk skjønner greia. Men bare det du sier i innlegget om at du tror kroppen din trenger kjøtt proteinene og at du hadde blitt veldig tynn etterhvert, for disse tingene stemmer jo ikke i det hele tatt, syntes det bare er synd at du på en måte “belærer” folk dette når det ikke stemmer (: mange vegetarianere kan kanskje virke sure og ingenting er godt nok, men det er nok kanskje fordi de brenner så for det og at det er så utallige mange som uttaler seg om det som egentlig ikke har peiling, å da lar kanskje folk den frusterasjonen gå utover den personen som sa noe feil om det en gang (: man må liksom få den aha opplevelsen for å skjønne greia tror jeg. Håper ikke du syntes denne kommentaren var slitsom også haha, for det er det værste jeg vet ved å være vegetarianer, at folk dømmer meg og at folk tar så nært til seg akkurat dette tema, fra begge sider, helt merkelig. Syntes du er kul selv om du spiser kjøtt hehe, respect one another <333

  17. Bevare meg vel, for et kommentarfelt! Og hva da, Kristina? At Anna belærer? Gidd å se to sek på din egen kommentar a. Gud bedre. Mulig jeg har misforstått, men jeg tror hele poenget med Anna’s temauker er at det skal være gøy, litt utfordrende og samtidig gjøre noe nytt. Kan aldri huske å ha lest at hun skulle bli en die hard veggis som gjør alt etter punkt og prikke. Skal vi alle bare si oss fornøyd med at hun prøvde, gjorde sitt beste og fullførte? Jeeez

  18. Må bare slenge inn et liten kommentar til alle dere som kommenterer at Anna “belærer” folk feil, gir feil informasjon osv.. Altså – om se og hør skriver at justin bieber har giftet seg med annais, så trenger jeg ikke være naiv og ta alt for god fisk. Det er faktisk opp til lesere selv, på ALLE type plattformer, at man selv sjekker opp om informasjon faktisk er sant hvis man i det hele tatt skulle synes det er relevant å vite :))

  19. Herreguuuud for et kommentarfelt! Når noen prøver å kutte ned på kjøttet og blogger om det, så er det faen meg ikke godt nok for veggisene det heller. Og nydelig comeback av deg, Anna! Jeg syns du har gjort en bra jobb 😀

  20. Imponerende kritikk må jeg si…. Tydelig at vegetarianerne vil forsvare sin livsstil. Du har gjort ditt beste, og bedre kan du ikke gjøre det! Selv kunne jeg aldri vært vegetarianer
   Jeg er altfor kresen (liker hverken grønnsaker, bønner eller linser) , har glutenintoleranse og laktoseintoleranse. Det er mulig folk fint kan leve et slikt kosthold, men de som ikke greier leve på sånn mat vil rase ned i vekt. Jeg skulle gjerne tenkt miljø jeg, men å få i seg dagsbehovet betyr nok mest 🙂
   Uansett. Jeg berømmer alle som kan ha en slik livsstil. Dere gjør en bra jobb for miljøet!

  21. Sweet baby jesus, for et jævla kommentarfelt-rot? Vegetarianere/veganere oppnår jo det motsatte ved å oppføre seg sånn – men presser jo andre vekk fra livsstilen? “Ble glad når du skulle ha denne uka, for jeg trodde du skulle gi veggiser god pr” are u for real? Hvordan er det bedre enn å skrive at et produkt er bra når man ikke synes det, man må jo få lov til å dele erfaringer?
   Det kan godt hende Anna løste dette på en annen måte en hva dere som har vært veggiser siden tidenes morgen gjør, men hva ellers kan man egentlig forvente?

  22. Wow, eeeer det mulig?
   Synes det er kjempefint at folk klarer å være vegetarianere og skulle gjerne testet det ut selv! MEN, det er akkurat dette jeg ikke liker! Flere blir overengasjerte og sjukt dømmende! Slitsomt!! Okei, Anna, så har du prøvd denne temauken! Spent på om det klikker like mye om du må ty til en annen cardigan eller hva pokkern, den uken du skal style et plagg på forskjellige måter.

  23. Madelen: ja det gjør de absolutt, de som får det til 100% er kjempeflinke! og de som får det til litt. så lenge man bare prøver 🙂

  24. Anonym: hahaha, meg og justin bieber <3 <3 tusen takk for kommentaren, det er helt sant at alle har et ansvar å sjekke opp slike ting selv også.

  25. Hei Anna!
   Jeg ser at du har veldig mange engasjerte vegetarianere/veganere som leser bloggen din, så gøy! Jeg tror ingen her mener å være “belærende” eller sinte, og de kommentarene jeg har lest synes jeg har vært veldig saklige og informative, med mindre noen kommentarer har blitt slettet?
   Uansett, jeg vil bare (på en veldig saklig og høflig måte) forklare/oppklare noen ting om en vegetarisk/vegansk livsstil. Det er ikke sånn at noen MÅ ha kjøtt, det finnes ingen mennesker som ikke kan leve uten kjøtt (nå utelukker jeg selvsagt folk som ikke har andre valg, for eksempel inuitter og så videre. Disse kan leve uten kjøtt i teorien, men i praksis blir det vanskelig). Det finnes proteiner i alt man spiser, det er til og med proteiner i vannmelon, haha. Jeg ser at du sier at du tror kroppen din trenger proteinene i kjøtt – der må jeg stille meg litt tvilende. Jeg skjønner godt at det kanskje kan virke sånn, i og med at du følte deg bedre etter de skinkebitene, men jeg vil nok heller tro at det var mer psykisk. Du spiste jo en del pasta, brød og en pizza med ost, det er masse proteiner i dette 🙂 Dyrene får jo sine proteiner gjennom planter, så mennesker klarer seg helt fint på planteproteiner de og!
   Angående mageproblemene, I feel you! Haha, hadde det akkurat likt de første månedene som vegetarianer. Det tar en liten stund før kroppen vender seg til en slik forandring, men disse mageproblemene trenger absolutt ikke bare være negativ! Det kan rett og slett bare være magen din som jobber for å stabilisere seg. Ja, det er litt ukomfortabelt, men det går over 🙂 og så må man ikke glemme at kvalme samt mageproblemer ofte kommer av psykiske årsaker, ikke fysiske. Hvis man på en måte går å “venter på” å få vondt i magen, ja da kan du banne på at man til slutt får vondt i magen! Kroppen er rar, haha.
   Du sier at du tror du hadde blitt veldig tynn om du hadde vært vegetarianer, men dersom man bare kutter ut kjøtt, og fortsatt spiser ost, melk, smør og så videre, så vil nok ikke vektnedgangen bli så veldig stor. Du sier folk “reklamerer” med at vegetarkost gir vektnedgang – og ja, til en viss grad kan man gå ned i vekt på vegetarkost, men da skal man spise enorme mengder kjøtt i utgangspunktet. VEGANKOST derimot – ja, dette vil nok gi en vektreduksjon i starten, før kroppen får stabilisert seg og ikke minst før man selv lærer seg hvor mye man må spise. For det er sånn at det ikke nytter å bytte ut 100 gram kjøtt med 100 gram grønnsaker, fordi det er mye mindre kalorier i grønnsaker. Derfor må man kanskje spise 500 gram grønnsaker for å få samme kalorimengde som i 100 gram kjøtt (forvirrende, ja jeg vet, haha). Men dette må man bare være flink å sette seg inn i 🙂 Jeg har vært vegetarianer i 2 år, og veganer i omtrent 6 mnd, og jeg har ikke merket noe særlig vektnedgang. Kanskje 1-2 kg, men det går litt opp og ned ettersom hvor flink jeg er å spise.
   Til slutt må jeg bare applaudere deg for at du faktisk tok opp dette temaet og virkelig gjorde en innsats! Det er utrolig viktig at dette temaet blir belyst, det er såå viktig for dyrene, helsa vår og ikke minst for miljøet! Synes du har vært super flink altså, alle kan ikke være perfekte, og litt kjøttreduksjon er bedre enn ingen kjøttreduksjon! Jeg skulle gjerne utfordret deg til å prøve en veganer-uke, men ser at du har mistet lysten til å prøve dette nå.. det er veldig trist å høre :/ håper du kanskje ombestemmer deg en dag!
   Hvis du har lyst så kan du se dokumentarene Cowspiracy og Forks over Knives på Netflix, utrolig gode dokumentarer uavhengig av om du er interessert i å fortsette denne livsstilen eller ikke. Og så kan du jo kanskje titte innom Veganmisjonen sin blogg eller Styleconnection? Så kanskje du kan få litt deilig mat-inspo :):)
   Stor klem!

  26. Anna, er det noen som er hårsåre her er det vel deg… De vegetarianerne som har kommentert her er jo ikke annet enn hyggelige i det de prøver å opplyse deg littegranne på et tema det ikke virker som du kan så mye om – noe som er helt greit, alle kan ikke vite alt om alt. Men er det bare du som skal lære oss? Takler du ikke å ta i mot råd eller tips fra lesere?
   Det du skriver om kjøtt og proteiner og vekt stemmer rett og slett ikke, og da er det vel greit om noen ber deg gjøre litt mer reasearch?
   Virker heller som det er kjøttspisere som er hårsåre, og som vil ha gullstjerne i panna fordi de greier å droppe sine vanlig matvaner i et par dager.. skuffende!

  27. Syns kritikken du har fått her både var saklig og høflig, jeg. Du har jo fått konstruktive tips og råd, og folk har oppklart i ting du ikke visste. Er ikke det bra, da? Jeg syns du har vært kjempeflink denne uka og absolutt gjort ditt beste – og det er mer enn bra nok. Men jeg oppfatta virkelig ikke vegetarianerne her i kommentarfeltet som hårsåre, de ga jo alle hyggelige svar og ville bare opplyse deg 🙂

  28. det gikk fint med meg, veldig gøy å ha temauke, kjempe god ide! henger meg sikkert på neste temauke også! men hadde vært litt kjekkere og mer motiverende om du blogget og oppdaterte litt mer om det. men forstår jo om det kanskje var en grunn til at det ble som det ble akkurat denne uken da;)

  29. Silje: så gøy at du var med! ja gjerne bli med på neste temauke også, så skal jeg prøve å være flinkere å oppdatere underveis <3

  30. Synes det er kjekt å se hvordan du taklet veggisuken din, og mest sannsynlig så inspirerte du andre til å prøve det samme 🙂 Er ikke det bra da? At folk prøver å unngå kjøtt? Selv om livsstilen ikke er for alle så kan det være noen som innså at “hey, dette kan jeg greie”!
   Synes du er flink og inspirerende, keept it going!!!

  31. Å herregud, jeg blir helt matt av å lese alskens greier folk kommer med. Å ha temauke kjøttfri for å gi vegetarisme god PR!? Her snakker vi om et helt vanlig menneske, bestående av kjøtt (oh the irony) og blod og følelser, som resten av oss, som eksperimenterer med å ikke spise kjøtt i ei uke. På sin måte. For å tilfeldigvis dele det på internett fordi det tilfeldigvis er vedkommendes jobbplattform. Jeg hadde ikke gjort det det grann bedre selv. Hadde blitt brød med pesto og gulost eller smøreost med fisk/paprika osv til lønsj. Pasta, fisk, egg og pizza til middag… Greia var å kutte ut kjøtt, og det har hun gjort. I ei hel UKE! Det må da virkelig være godt nok og vel verdt forsøket! I tillegg førte det til at mammaen hennes vil spise kjøttfri taco heller enn vanlig på fredagene! Oog at noen av oss lesere slang oss med og tok utfordringen. Er ikke det bra!? Jo, for f.
   Håper du vil fortsette med temauker til tross for litt… interessant start, Anna! 🙂

  32. Bare et lite OBS til dere som blir skremt fra å prøve å spise mindre kjøtt pga. Anna sine mageproblemer, hehe; man er nødt til å erstatte næringsstoffene man vanligvis får fra kjøtt, ikke bare kutte ut kjøttet å spise andre ting man spiser til vanlig. Hvis man virkelig skal gi det en innsats, så må man sitte på mye kunnskap, hvis ikke vil det gå galt, hver gang.

  33. Jeg likte veldig godt at du var dønn ærlig om hvordan du synes det var å spise kjøttfritt en uke. Likte temauka godt. Du er så ekte at det er kjempeartig å lese bloggen din <3
   Til hun som skrev at ingen trenger kjøtt fordi proteinet i kjøttet kommer fra gress... kua har en ren proteinkilde og det er mikroorganismene som lever i vomma. Gress inneholder sukker og cellulose (også kjent som fiber)

  34. Tonje: Det stemmer ikke. Ja, kjøttet i kua har fullverdig protein, men all næringen som finnes i kjøttet fra kua får den gjennom maten den spiser, akkurat sånn som oss 🙂 og som du sikkert vet så spiser kyr for det meste kraftfór (som regel tilsatt både det ene og det andre) og gress. Mennesker kan ikke overleve på gress nei, det er helt riktig, men andre planter går helt fint, og så lenge man setter seg inn i det får man i seg fullverdig protein gjennom planter også 🙂
   Håper jeg oppklarte noen eventuelle misforståelser, ha en fin kveld <3

  35. Åh, likte du ikke färs i taco? va det fra Hälsans Kök eiller? 🙂
   Æ syns du va flenk, sæll om det “bærre” blei 6 daga. Såklart kan førdøyelsen din/magen din åsså ha å jør me at du skriv at du har spist mykje pasta og brø.. vess det e kvitt/fint brø og pasta så e jo det ikke så lætt førdøyeli.
   Du sku få kommen tell mæ ei uka og spist vegetarisk 😀 me veggis nuggets, “chicken” tandoori, blomkålsuppa, tomatsuppa og heimlaga paprika og purreløk pizza. 😉

  36. Har selv vært vegetarianer (eller pescetarianer, som det tydeligvis heter) i over 11 år. Synes det er helt fantastisk at du i det hele tatt orker å ha en kjøttfri uke. Blir litt paff av alle kommentarene her, om hvor mye du har gjort “feil”. Kjenner jeg blir litt lei av at noen skal ødelegge for alle oss andre, som bare synes det er kult at du prøver. Om det er en trøst, så angriper disse “ekstremistene” oss “vanlige” vegetarianer når vi skriver i vegetar/vegan- grupper på face, så du er dessverre langt fra alene.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg