BILDER FRA BODY WORLDS

NB: Bildene viser bilder av ekte lik som har donert kroppen sin til vitenskapen og har bedt om å bli stilt ut offentlig etter sin død. Det er altså autentiske menneskekropper og organer. 

Da tenkte jeg å vise dere bildene fra utstillingen jeg var på i går, nemlig Body Worlds Vital! Kanskje ikke så rart, men utstillingen har jo vært utrolig mye omtalt så jeg har hatt lyst til å dra på den lenge. Den har jo vært jorda rundt og akkurat nå er den i Trondheim (På vitenskaps-museet)!! Jeg hadde egentlig ikke tenkt så mye over det før jeg skulle dra, og gledet meg egentlig bare utrolig. Men jeg må si kroppen reagerte ganske annerledes enn hva jeg hadde trodd. Etter hvert i utstillingen ble jeg utrolig kvalm, og flere ganger måtte jeg sette meg ned. Jeg var med Karoline og Karen, og jeg tror det er to (eller flere) måter å oppfatte og reagere på utstillingen på. I og med at Karoline studerer medisin og Karen sykepleie greier de nok å se det litt i faglig perspektiv, sette det litt på avstand, og flere sa de ikke tenkte over at det var ekte lik. Men jeg klarte virkelig ikke tenke på annet, og ble kun gående rundt å se på hver kropp, tenke hva, hvorfor, hvordan. Jeg er også litt åndelig og spirituell av meg (haha det visste dere kanskje ikke), så jeg ble også gående å tenke at sjela til kroppene var i rommet med oss. Så det ble faktisk litt mye for meg. Jeg er utrolig glad for at jeg dro, men må si jeg ble overrasket over hvordan jeg selv reagerte. Det var faktisk en som besvimte da vi var der, og det luktet spy i flere av rommene. Så er helt klart vanlig å reagere forskjellig! 

Uansett, det tar ett år (!!!) å preparere hvert lik, og man får virkelig se nesten alt av menneskekroppen. Det var ett “preparat” jeg ikke klarte å se på, og det var et “preparat” (det er det de kaller kroppene) som var delt opp i sikkert … 50 biter? Det ble rett og slett litt for mye for meg. Det var også et eget rom med foster helt fra første til siste uke av svangerskapet. Det var utrolig sterkt og helt klart ikke noe for alle. Det er så utrolig mye jeg kunne fortalt dere her, men tenker heller bare å vise dere noen av bildene, og så må de som tror de er up for it ta turen om de har mulighet! Jeg deler ikke alle bildene siden … ja, noe ble litt for mye.
 

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

– Haha, silikonpupper vs. ikke silikonpupper –

Processed with VSCO with hb2 preset

– Blodårene i hjertet, herregud så utrolig komplekst (og nydelig?? nesten så jeg vil ha en sånn i stua vett) –

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

– Ikke-røyker sine lunger vs. en røyker sine lunger…. –

Processed with VSCO with hb2 preset

Jeg skulle gjerne delt flere bilder av f.eks organene, for man fikk virkelig se alt av indre organer både kroppen og utenfor. 

Hva tror dere? Noe for deg?

  1. Så utrolig interessant! Skjønner godt at man gjerne reagerer sterkere enn forventet, men da får du jo også lært litt om deg selv i samme slengen! Hvis de kommer til min by tror jeg absolutt dette kan være aktuelt, litt sært, men veldig kult!

  2. Den kroppen som var delt opp i mange biter (den som hang i løse lufta) var ikke et av de få preparatene som ikke var ekte! Husker det sto på infoen 🙂

  3. Så sykt kult! Er så rart å tenke på at kroppen vår bare er en ting, og at når vi dør er det liksom bare avfall.

  4. Haha, å lese dette var som å lese min egen reaksjon. Jeg møtte også opp med innstillingen “dette er sykt interessant, litt weird, men sykt kult” – kom inn og ble møtt av en eim av spy før jeg selv så kropp nr.1 og ble helt varm og uggen. Jæjææ, gøy å ha sett da!

  5. Jeg var på den fulle utstillingen i New York for mange år siden, og den er virkelig helt spesiell! Anbefales, men ja – ikke noe for alle 😉

  6. Venninnen din som studerer medisin har vært med på disseksjon, så alt dette har hun sett før (jeg studerer selv medisin, skal snart dra og se på denne utstillingen) og taklet derfor fint. Sykepleiere får ikke hatt disseksjon, så sikkert flott for denne venninnen din å nå få sett litt likevel. Jeg har jo sett alt dette her før, men fint å gå på utstillingen og se noen som er “fint” dissekert (var mye vi aldri fant på vårt eget preparat eller skar vekk med et uhell).
   Utstillingen varer til oktober.

  7. Har vært på utstillinga selv, synes seta e dritkult! Synes ikke det var ekkelt eller noen ting, for meg var det rett og slett bare utrolig fascinerende å se på. Spennende å få se hvordan ting “virkelig” ser ut også, synes ikke det var ekkelt i det hele tatt.
   For meg var heller ikke fosterutstillingen “sterkt” men synes det også var interessant, lærerikt og utrolig. Kan selvsagt forså at (spesielt) døde foster absolutt ikke er for alle.

  8. Synes det er flott at du poster innlegg om dette. Som gjør at mange unge blir nysgjerrige på er slikt tema i tillegg til mer overfladiske ting. Veldig bra. Har fulgt din blogg i alle år enda jeg er en del eldre. Jeg forstod tidlig at du både var hor OG smart.. go go! Du er er flott forbilde!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg