UKENS SPØRSMÅL

Har du noen gang gått til psykolog? Hva synes du om folk som vurderer å gå til psykolog fordi de tror de kanskje har angst, dvs de bekymrer seg så mye over alt som er mulig å bekymre seg over slik de ikke får sove om natten + er syykt dårlig i magen før vær skoledag når man skal ut blant folk…. ok spør for en venn (hehe obvs not) jeg føler meg bare litt lost atm og at hjernen min spiser meg opp og lurte egentlig bare på om du har følt det samme og du evt har noen tips. love you <3

Nei jeg har aldri gått til psykolog, men har faktisk veldig lyst til det. Jeg tror alle, absolutt alle, hadde hatt godt av å gå til psykolog. Jeg syntes det er helt latterlig at psykisk helse og det å gå til psykolog skal være så tabu. Jeg mener at å gå til psykolog ikke er flaut i det hele tatt. Mye flauere å ha personlig trener? Hjernen, det å tenke og kontrollere følelser er en mye mer kompleks prosess enn det å bevege og trene kroppen rett. Syntes det er mye “flauere” å må ha hjelp til å trene, enn å ha hjelp til å forstå tanker og sjel. Nå syntes jeg da ikke personlig trener heller er flaut, men for å sette det litt på spissen, om dere skjønner? 

Når det kommer til meg selv vet dere at jeg ikke er så keen på å snakke om min egen angst, rett og slett fordi jeg ikke vil at hele verden skal ha mulighet til å vite en så personlig og stor del av meg. Jeg kan snakke om det, men bare det å skrive det ned, sort på hvitt.. Njaa, not for me. Men jeg skjønner godt hva du mener når du sier hjernen din spiser deg opp, og man lager en verden som er full av bekymringer man har skapt selv. Det er slitsomt! Tips ja… Hmm nei si det. Jeg har ikke slitt så veldig mye med sosial angst, egentlig. Men når jeg blir nervøs eller bekymret for situasjoner jeg skal i, hjelper det egentlig bare å tvinge seg i gjennom den situasjonen gang på gang, så blir det etter hvert bedre. For eksempel slik det var med meg og det å fly. Man ser at det går bra, rett og slett! Ellers høres det jo ut som du har lyst til å prøve psykolog, og det skader jo i hvert fall ikke å prøve! Det må jo være utrolig spennende og lærerikt i tillegg, å lære så mye om seg selv og sitt eget sinn. 

 

Hva studerer venninnene dine? 

Karen studerer sykepleien, Ingrid og Karoline studerer medisin og Rebekka studerer reiselivsledelse! Sofie og Emilie jobber ♥

Processed with VSCO with a5 preset

 

Hva skjedde med visdomstennene?

Så søt du er som husket på det, haha! Du de er enda ganske vonde, men det har de vært i 2 år nå så jeg er vandt med det. Får nesten aldri til å lukke munnen helt uten at det ligger noe løs hud eller hoven hud i mellom, haha. Også kommer det perioder hvor det klør veldig eller er veldig vondt, men det går fint! I can do this

Og er spm helt utenfor: kan du videoblogge litt mer, om dagen din typ?

JA! Jeg skal begynne med det. NÅR vet jeg ikke, men tenker kanskje å ha noen sånne flytte-vlogs? Hva tror dere om det?

 

Men hallo hvordan klarer du å beholde skolemotivasjonen? Jeg studerer samme som deg, bare i Bergen. Jeg synes det er veldig interessant, og jeg er helt klart fornøyd med studievalget mitt. Likevel dør motivasjonen sakte men sikkert når jeg feks leser makro og ikke skjønner en dritt, og da legger jeg meg istedetfor på sofaen å snapper og surmuler og synes synd i meg selv. Føler du deg klar for eksamen?

Jeg tror det hjelper veldig for min del at jeg har studert før, to studier som ikke var noe for meg. Derfor er jeg ekstra motivert nå som jeg endelig har kommet rett. Men makro kan jeg skjønne godt hva du mener med, haha. Der gjør jeg ting litt fordi jeg  ikke fordi jeg har så innmari lyst. Jeg gruer meg alltid til mandagskvelden fordi jeg vet jeg skal sitte å lese makro da, haha… Men min motivasjon er at det MÅ jeg gjøre, hvis jeg skal stå på eksamen. Ikke faen om jeg har makro enda et år ass!

Hvor er teletubbiekostymet kjøpt? Og ninjaturtleskostymet?

Begge er fra eBay

 

Hvor er den 50-talls inspirerte kafeen du la ut på snap?

Den er 30 min-ish utenfor Trondheim! I nordgående retning

 

Kan vi ikke få se bilder av leiligheten diiin? er så nysjerrig !! OG GRATTIS med kjøp btw

Så klart skal dere det! Men det blir litt vanskelig når jeg ikke har overtatt den enda, hihi ♥

 

Hadde du kunne skrevet litt spesifikt hvilket program du evt utfører på trening, både utholdenhet og styrke? (Øvelser, antall repitisjoner, lengde osv)

Følg meg på Snapchat (annaedwi), der tar jeg dere med på trening noen ganger. Jeg skal bli flinkere til det fremover, jeg må bare komme meg på trening med noen, så jeg kan få de til å filme meg, hahaha….

 

Kan du lage et innlegg om serier du har sett/ser på og som du anbefale?

Mine _all time_ favorittserier er Gossip Girl, Westworld og Game of Thrones. Holy fuck jeg elsker de seriene. 

Processed with VSCO with a5 preset

Noen spørsmål til neste gang? 

27 kommentarer
  1. Neeei Anna.. har aldri hatt noe i mot det du skriver men nå skjønte jeg ikke helt hva du mente… kleinere med personlig trener? Mange burde hatt personlig trener for å trene RIKTIG. Ser alt for mange som nærmest ødelegger kroppen siden de trener feil. I tillegg er det en god mulighet til å forbedre egne prestasjoner med pt. Handler ikke om at man ikke klarer å trene alene… skal jeg trene neste gang med pt å tenke «folk syntes jeg er tragisk som har pt fordi de tror jeg ikke klarer å løpe på mølla uten at noen forteller meg det?»

  2. Jeg er helt enig! Burde vært det samme som å gått til legen! Men det blir jo bare mindre og mindre tabu da heldigvis!:-)

  3. Anonym: tror ikke du så den siste setningen min der med at jeg ikke syntes det er kleint eller feil med personlig trener i det hele tatt, det var kun for å sette det på spissen for å få frem poenget!

  4. Tips for å stå i makro: gjør ALLE gamle eksamensoppgaver, og lær deg oppgavene. Oppgavene er så like fra år til år at man lett kan få A uten å føle at man har full kontroll. Det er jo avkrysning, så hvis du har gjort oppgavene før og prøvd å forstå svarene, så ser du ganske lett på eksamen hvilket alternativ som er riktig 😀

  5. Hei.
   Hei!
   Jeg digger bloggen din og alt, men reagerer litt på at du sier du har angst, men aldri har vært hos psykolog for å få diagnosen. Det er jo stor forskjell på angstanfall og diagnosen angst. Jeg tviler ikke på at du har angst altså, men syns det er viktig å ikke strø rundt seg med selvdiagnosering, samt jeg føler det setter et litt dårlig eksempel for leserne dine som gjerne da kan tenke seg at selvdiagnosering og selvhjelp, slik det blir gjort i ditt tilfelle, er det riktige. Og det vil man jo helst unngå.
   Men ikke misforstå, jeg syns det er supert at du er åpen om angsten din osv. jeg bare reagerer på at det blir omtalt som angst og en stor del av livet ditt uten at du har vært hos psykolog.

  6. Anonym: vi kan godt si at jeg ikke har angst for min del, er absolutt ingen konkurranse i å ha mest og størst angst for min del. og jeg kommer heller ikke til å skrive på bloggen hva jeg sliter med kun for å få “godkjent” angsten, haha… 🙂 altså hva fanken hvis man sliter eller plages med noe selv, hvorfor sitte å bry seg om alle andre og om deres plager (som de ikke vet noe om) er korrekte i forhold til en diagnose?? det har i hvert fall ikke jeg tid til (::

  7. studerer alle venninnene dine i trondheim?
   tror du kjæresten din kommer til å flytte inn i leiligheten med deg etterhvert?
   Hvilken del av Trondheim skal du flytte til? skjønner at du ikke vil skrive adressen akkurat haha, men lurer på hvor sentralt det er? 🙂

  8. Hei:D
   Digger bloggen din, og håper du vil fortsette i all evighet, haha
   Jeg lurte på om du har vurdert å få din egen platform(?), slik som Erica? Hva er fordelen/ulempen ved det ifht på blogg.no?

  9. Hanne: nei, det er bare karen som studerer i trondheim 🙂 om kjæresten min blir å flytte inn har jeg ikke tatt stilling til enda, hehe 🙂

  10. Jeg måtte fjerne visdomstennene fordi det var farlig å ha dem der, så jeg ville revurdert å trekke dem. Akutte betennelser er helt jævlig, og de vil komme garantert!

  11. VIsdomstenner er noe driitt! Tannlegen min rådet meg til å få fjernet de så fort som mulig.. Ideen om å videoblogge under flyttingen likte jeg veeldig godt!!

  12. Anonym: hva i alle dager hvordan spørsmål er det? muslimer er ikke en egen gruppe mennesker jeg har en fast mening om, jeg bryr meg egentlig 0 om hvilken religion noen har

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg