UKENS SPØRSMÅL

Åå kan du fortelle mer om planen? Hva gjør du for å ikke bli for sliten i stressende perioder? Trenger tips<3

Denne “planen min” er da noe jeg har tenkt mye på, med tanke på 5 helger på rad med reising, pluss to uker med reising i februar. Jeg trener hver dag jeg er hjemme i byen, og prøver å spise nogen lunde sunt (altså vanlig norsk kost egentlig, brødskive, makrell i tomat, juice). Ellers drar jeg på forelesninger hver dag, og jobber litt mer skole etter hvert som det trengs. Blogger som vanlig, gjør regnskap som vanlig. Jeg har satt konkrete mål for leiligheten, og hva jeg må ha fått gjort i den før jeg reiser igjen. Så egentlig handler det mye om en stabil hverdag, hvor jeg får unnagjort ting. At jeg ikke føler livet mitt sklir helt ut, bare fordi jeg reiser. Rutiner og gjøremål gir meg faktisk energi, haha!

Ellers har jeg hatt mål om å gå en tur om dagen, men det har det ikke blitt tid til. Til nå høres dette kanskje ut som en plan som stresser meg og sliter meg ut mer, haha. Men viktigst av alt handler det om å få nok søvn, og sove ut om jeg føler jeg trenger det, uten å tenke på samvittigheten. Det samme gjelder serier – å ta et avbrekk i løpet av dagen med en serie for å “leve i en annen verden” er key for meg, når det gjelder å stresse ned. Og viktigst av alt – å kunne gjøre det uten dårlig samvittighet!

Det hørtes kanskje ut som en dårlig plan, men for min del handler alt om at jeg blir mer sliten og stressa om all reisingen går utover hverdagslivet. Om jeg lever i en koffert, ikke får vært fulltidsstudent eller ikke får gjort ting i leiligheten. Så kort fortalt – være en flink pike i hverdagene, og i ukedagene leve blogglaivet i sus og dus. Denne planen er ikke så ulik livet mitt til vanlig, men handler mer om å være så produktiv som over hode mulig, samt slappe helt av når jeg føler det trengs, uten å stresse over det. 

 

Har vurdert å studere markedsføring og lurer på hva du vil jobbe med etter det? Om du har noen tanker? Eller tenker du å ta noe videre etter denne bacheloren?

Jeg aner ikke hva jeg vil jobbe med! Null og niks peiling, hehe. Sjansene er der absolutt for å videreutdanne meg. Enkelte dager vil jeg ta en doktorgrad liksom, haha. Men det spørs, men kanskje en master? Det er aaalt for tidlig å si for meg nå, men jeg er veldig åpen for det. Absolutt ikke et must for meg å komme meg ut i arbeidslivet så fort som mulig. Å studere er gøy, og spesialisering er kjempeviktig. Utdanning er key

 

Hvordan har du lært deg å like rødvin? likte du det bare med engang eller måtte du vende deg til smaken? 🙂

Jeg hadde egentlig aldri lyst å like rødvin. Det skjedde veldig brått og veldig uventet for min del, haha. Hele jentegjengen endte opp på et nachpiel på en camp med en gjeng i 2013 (?), og vi måtte være der helt til bussen vår gikk. Vi var i partymood men jeg og Ingrid hadde glemt drikken vår, så vi fikk en dunk med rødvin fra noen på nachpielet. Små og idiot som vi var var mentaliteten “alko er alko” (SÅ glad jeg er ferdig med de dagene), og drakk rødvin. Jeg aner ikke hvorfor, men etter den gangen (selv om det smakte dritt den kvelden) har jeg likt rødvin. Har nok noe med at jeg har WVIN i navnet og at det ligger veldig i slekta å elske en god rødvin!

Men om du vil like rødvin (alle over 18 år seff) vil jeg absolutt ikke anbefale deg den metoden, for den funker nok ikke haha! Jeg vil anbefale deg å starte med å drikke rødvin til “tung mat” som kjøtt, men også til pizza. Det er helt fantastisk. Og ikke minst – prøv å la være å drikke deg drita på rødvin. Rødvin er ikke fylledrikke man skal drikke for å bli full, det er noe man skal drikke for å kose seg! ♥

Processed with VSCO with a5 preset

åååå namme nam til søta det der ja 

Kan du skrive litt om selve faget makroøkonomi? Vurderer selv å velge dette faget som valgfag på mitt studie til neste semester og lurer litt på hva det går i og hvor vanskelig/krevende det er (har ingen erfaring med økonomifag og er ikke alt for glad i tall). Har inntrykk av at dette er et fag flere sliter med, hva er dine erfaringer?

Jeg har hatt blandene følelser om makroøkonomi. Da vi startet med det hang jeg med, men så datt jeg etter hvert veldig av og skjønte ikke stort i forelesningene. Så kom eksamenstiden og jeg begynte å lese, da forstå jeg … alt? Så og si, i hvertfall. Så i dag syntes jeg makro faktisk er et interessant fag, og ikke minst relevant og viktig! Mine beste tips er å følge med fra starten, lese selv på egen hånd (det var nok min feil å ikke gjøre det), og gjøre oppgaver før eksamen. Jeg tok makro-faget på Enkeleksamen for å få en oversikt over hva jeg måtte kunne, og etter det gjorde jeg alle eksamensoppgavene siden 2010. Gamle eksamesoppgaver er key i makro!! Som mange av dere lesere sa. Nå får jeg ikke tilbake makroeksamen før på fredag, men håper og tror det gikk ganske så bra. 


 

Jeg bare lurte på hvor mye du betalte for å trekke visdomstannen din, og om du opplevde mye hevelse og smerte etterpå? Jeg skal trekke visdommstannen min snart, derfor jeg lurer 🙂 Har hørt man kan bli veldig hoven i kinnet, også lurte jeg på om du drakk mye smertestillende?

Nå husker jeg ikke dette heeeeeelt 100% siden jeg var ganske høy da jeg betalte og dro derfra, haha. Men tror det lå på 3-4 tusen, da jeg trakk to stk! Jeg ble ikke noe hoven i kinnet, det er vel kanskje om tannen vokser ut i kinnet? Vet ikke jeg!

 

Hei Anna! Vet ikke om du har fått med deg Dubai-debatten, men la iallefall i den sammenheng merke til at du har slettet innleget “sånn var Dubai egentlig”. Why? 

Vanskelig å ikke få den med seg, si! Enten man vil eller ikke, haha. Det innlegget slettet jeg et par dager etter jeg skrev det. Altså for snart et år siden, hehe. Det var fordi jeg skrev litt om hvordan jeg opplevde Dubai – som fint, men veldig merkelig og at jeg aldri hadde følt meg så verdiløs og som et objekt. Der fikk jeg huden full i kommentarfeltet om at jeg IKKE hadde forstått Dubai riktig og sånn var det IKKE, det var kjempevestlig og menneskerettighetene var tipp topp tommel opp der, haha. Jeg orket ikke å ha en så meningsløs diskusjon på bloggen, så jeg slettet innlegget etter en dag eller noe. 

 

Håper det gikk bra på eksamen<3 Har du noen tips mot eksamensangst? Jeg blir så sinnsykt nervøs!

Tusen takk, du er så søt! Det viktigste er nok å tenke på hva det værste som kan skje er. Til meg henger det veldig igjen fra videregående, det å ha et godt forhold til lærerne og føle at jeg skuffer de ved å gjøre det dårlig. Haha, bare jeg som hadde det sånn? Vel, sånn er det jo ikke ved høyere utdanning – man er bare et tall. Jeg har ingen forhold til foreleserne, ingen vet hvem som er bak 21928 (random tall, haha). Du skuffer ingen om du gjør det dårlig. Gjør du det dårlig, kan du ta opp faget. Det værste som kan skje er at du stryker, det har jeg gjort selv en gang, og det er faktisk ikke så ille det heller.

 

Hvor er skoene fra? Helt sykt fine

Syykt mange spør om disse hele tiden, og det er disse! De er ikke så høye så for min del kan jeg springe rundt på de uten noe problem. Kan få litt gnagsår av å bruke de første gang uten gnagsårplaster, men når de først er gått inn er de _DA_BEST. Husk at dere får 20% på de (og hele Nelly) ut i dag ved å bruke koden ANNA20 ♥

Processed with VSCO with a5 preset

 

Heii, skal til Åre nå snart og lurte på hvordan det er på de uteplassene der. Er det typ afterski, så man går i sånne klær, eller er det utesteder hvor folk er pynta i vanlig klær? Håper du vet, for har aldri vært i Åre før, haha

Det er begge deler – det er mye afterski på ettermiddagen, da er det så klart skiklær de fleste går i. Har også sett folk gå i skiklær på kvelden også, det er liksom ingen så bryr seg sååå veldig mye. Men har vært mest vanlig å ha på seg vanlige, litt pynta klær på kveldstid på uteplassene de gangen jeg har vært der. 

 

Spørsmål til neste gang?

Siste innlegg