UKENS SPØRSMÅL

ANNONSE: INNEHOLDER TO ANNONSELENKER

Hvordan fikk du råd til å kjøpe egen leilighet? Hvor mye kostet leiligheten og hvor mye egenkapital hadde du? Hvor lenge hadde du spart? Fikk du hjelp av foreldre/besteforeldre? Selv prøver jeg å spare opp men går så sykt tregt hah. Er bare 18 enda men tviler på at jeg kommer til å få inntekt nok til å kjøpe eget når jeg er like gammel som deg, du er heldig som har den muligheten! 

Ja, jeg er kjempeheldig som har den muligheten og setter pris på den hver eneste dag. Det er viktig å huske på at det langt i fra er normalt å ha den muligheten, og ikke la deg stresse av det. Jeg har jo tjent mine egne penger siden jeg var 14-15 år, og det er jo ikke til å legge skjul på at jeg “alltid” har tjent over gjennomsnittet på min alder. Jeg har vært veldig flink å spare så lenge jeg kan huske, og begynte vel sparingen da jeg var rundt 15 år. Jeg lærte kjapt at det kan være lurt å ha penger på sparekonto når en blogger, siden det kommer uforutsette utgifter, men også fordi jeg alltid bare har visst at det er lurt å spare. Det fikk jeg mildt sagt bekreftet da jeg fikk muligheten til å kjøpe meg leilighet akkurat når jeg ville! Leilighet er jo i seg selv den beste sparingen – veldig mye lurere å legge pengene i eiendom enn i midlertidig lykke som dyre designerklær mener nå jeg. Noe man kan ha glede av lenge, og best av alt – forhåpentligvis tjene på ved en senere anledning! Jeg fikk ikke hjelp av noen til å kjøpe leilighet, verken som kausjonist eller medlånetaker. Og det er jeg så klart stolt over!

Når det kommer til prisen på leiligheten og egenkapital trenger jeg kanskje ikke gå så nøyaktig inn på det. Vi kan si det sånn – jeg hadde spart opp en tredjedel av det leiligheten kostet ♥ 

 

Hva fikk du på eksamen?

Dette er det mange som har spurt om, haha! Jeg fikk A i markedsføringsledelelse, B i makroøkonomi, B i bedriften og B i markedskommunikasjon

 

Kan du linke til den stripete hverdagskjolen fra Bubbleroom?

ENDELIG har jeg funnet linken!!! Får seriøst spørsmål på Instagram, mail og her på bloggen daglig om den kjolen, og linken til den, haha! Dere finner den her. For dere som har spurt så har jeg den i 36 tror jeg, og den passer fint!


Det jeg lurer på til neste ukens spørsmål er følgende: Har du tenkt å bygge videre på bachelorgraden din med en master? (Er det sånn det funker egentlig haha). Hva er det du ser for deg videre, og hva slags yrkestittel ser du for deg? Jeg vurderer sterkt å studere økonomi, og vurderer da å bli siviløkonom. Er dette et “gøy” studie, slik du opplever det? Jeg vil jo kose meg med fagene, liksom, så langt det går. Og har forstått at man kan bli økonom på BI, NHH eller ved å studere på universitet? Hvorfor valgte du BI fremfor de andre alternativene, og trives du med valget? Det ble litt flere spørsmål enn planlagt, men vil så gjerne ha dine svar på dette da du virker så chill samtidig arbeidsvillig og reflektert at jeg tror du kan svare bedre på dette enn alle kvinneguide postene jeg har googlet meg opp på, hehe.

Jeg kan ikke svare på hvilken yrkestittel jeg ser for meg eller ønsker, for det aner jeg ikke! Men ja, jeg har veldig lyst å ta en mastergrad. Faktisk har jeg mange dager lyst å ta en doktorgrad også, men det spørs, haha! Men jeg blir nok mest sansynlig å ta en master – når, og i hva vet jeg ikke enda. 

Nå går ikke jeg økonomi, jeg går markedsføring! Så jeg kan ikke svare på om økonomistudiet er gøy, men vi har jo for så vidt samme førsteår på BI som økonomi. Hvis du vil studere økonomi og har interesse for det, til og med sett for deg å bli siviløkonom – gjør det! 

Jeg valgte BI fordi det var eneste valg for meg. Jeg ville jo egentlig gå på universitetet og jeg trivdes veldig godt på mine andre studier ved NTNU, men de har ikke markedsføring, det har heller ingen andre skoler i Trondheim. Jeg ville heller ikke flytte, så da ble det BI! Det angrer jeg ikke på, og har jo funnet ut at det er det beste valget uansett (suger ballsack at man må betale så klart, men det er jo den beste investeringen man gjør her i livet (daaamn mye snakk om lure investeringer i dette innlegget her nå hahaha))
 

Kan ikke du skrive om den pinnen du la ut på SnapStory i går? Om du anbefaler den osv.

(Til dere som ikke vet hva det er snakk om her, så er det denne pinnen til å klemme ut hudormer o.l. fra huden!). Det er jo en veldig gimmik, men jeg elsker sånt. Jeg elsker å se på sånne filmer av folk som klemmer hudormer o.l, og da bruker de jo dette verktøyet haha. Nå har jeg ikke så veldig mye hudormer, egentlig ingen “store”, men jeg bruker den likevel til smått på nesen og haka. Det er jo vondt, men den fungerer absolutt! Jeg hadde kanskje ikke trengt den, men plages du med enkelte store hudormer tror jeg denne er heelt genial!

 

Hei! Hvor har du kjøpt den grønne puffen? 🙂

Day!

 

Hva heter du på snap?

Annaedwi

 

Jeg bare lurer på en ting, når du er borte fra skolen en uke sånn som nå i Sri Lanka. Hvordan klarer du ta igjen så mye skolearbeid? Går det samme som deg men merker det er så syyykt mye pensum i f.eks. Organisasjon og ledelse, at når en uke er gått henger jeg så langt bak. Virker på deg som det var lett som ingenting å ta igjen alt det tapte. Med så mye ellers i hverdagen, hvordan får du gått gjennom alt pensum. Bare leser du eller skriver du notater underveis, opplever det tar så syykt lang tid med SÅ mye pensum, haha.

Det går helt greit. Dette semesteret har jeg lest sinnsykt lite pensum. Jeg har gjort oppgaver og arbeidskrav, og så vidt åpnet bøkene. Rett og slett fordi dette semesteret er kjempeseigt, og jeg interesserer meg mye mindre for fagene enn hva jeg gjorde i fjor. Det frister ikke å lese pensum, pluss at jeg føler jeg får en del ut av forelesningene. Jeg er en kløpper på notater da, og noterer slavis under forelesninger – men ja, å lese pensum rett av har det blitt liiiite av i år altså. Jeg har begynt litt nå i påska tho!

Har du flyttet helt inn i leiligheten din nå? 🙂

Nei, haha!! *svampebobstemme sier: six months later*

 

Kan du lage step by step på hvordan du lager sengegavlen? Om det blir bra da😁

Jeg skal se hva jeg får til! Jeg tror kanskje ikke det, siden jeg glemte ta bilder da jeg holdt på. Men jeg brukte bare Kristin sin guide! Det var kjempelett!

 

Hei! Kan du fortelle litt om hvordan du trener med hoppetau? Antall min, eller hvordan du gjør det? Skal slutte på treningssenteret til sommeren, så hadde vært kjekt med tips til noen effektive øvelser man kan gjøre hjemme 🙂

Hallo søta! Det er flere som har lurt på dette, og tenkte å svare så godt jeg kan på det. Jeg har egentlig ingen fast rutine på det, hhøøøhø.. Men når jeg trener overkropp, lurer jeg inn litt hoppetau som en egen øvelse. Da har jeg “sirkeltrening” hvor jeg rulerer på forskjellige øvelser, og tar som oftest tre sett av hver øvelse – inkludert hoppetau. Da tar jeg 100 hopp ca, tre sett. Ofte blir det både fire og fem sett også! Ellers når jeg skal bokse så hopper jeg gjerne med musikk, helt til jeg får så vondt i leggene at jeg må ha en pause. Man blir ikke så veldig sliten i pusten av hoppetau, det er mer leggene man kan få litt krampe i. 

Når jeg trener hoppetau hjemme gjør jeg det også mest til musikk, for eksempel å hoppe hvert refreng / hvert vers i en sang, hoppe hele rappen til Rihanna i Lemon, før jeg starter igjen på ny sang. Haha man finner forskjellig – jeg gjør det alt etter som hvor motivert jeg er, eller hvor fort jeg får krampe! ELSKER hoppetau haha

Processed with VSCO with acg preset

12 kommentarer
  1. Så fiin du er Anna! Fine svar, og like nydelige bilder som alltid 🙂
   Ta gjerne en tur innom bloggen min, om du får tid og lyst!
   Ha en finfin påske videre 🙂
   Stor klem

  2. Herrigud, nå er du forbildet mitt, altså!!! Dette høres jo litt rart ut, men det er så bra at du skriver jevnlig om utdanning og studie og sparing. Nå er det jo en del av hverdagen, men er koslig å lese om 🙂

  3. Trener man legger av hoppetau? Jeg har så tynne ankler og legger, men vet ikke om noen øvelser som går på legger? Er ny i treningsgamet også så noen tips hadde vært fint!

  4. Jeg lurer på et par ting angående uken din i Sri Lanka…
   Måtte du betale for flybillettene selv og hvor mye kostet det for billettene? Hvor flydde du fra?

  5. Anonym: du det regner jeg egentlig med siden man får så krampe der, samt man blir veldig støl der dagen etterpå! men når det kommer til å trene muskler i leggene anbefaler jeg heller sånn “legghev” øvelse! det gjør jeg <3 ellers, hvis du trener på treningssenter har de også forskjellige aparater for legger, det bruker jeg også inn i mellom!

  6. Anonym: nesh følte egentlig bare det var unødvendig info, og kan fort bli sett på som litt skrytete? kan godt hende jeg nevner det en gang når det passer seg, men å svare på det sånn rett frem følte jeg bare ble så sykt lol haha <3

  7. Iris: så utrolig hyggelig at du syntes det <3 jeg er jo en helt vanlig student egentlig så sånne ting er jo en stor del av hverdagen min, jeg syntes det er gøy å skrive om, men føler kanskje folk syntes det var litt kjedelig... men nå vet jeg jo at det er noen som syntes det er gøy å lese om! <3 takk fine

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg