UKENS SPØRSMÅL

Heii! Kunne du sagt noe om hvordan du øvde til statistikk eksamen og hvordan du øver til bedøken?? Hilsen frustrert student

Hei du! Til statistikkeksamen gjorde jeg bare gamle eksamensoppgaver, i og med at jeg kunne statistikk ganske godt fra før. I bedøk nå har jeg gjort Enkeleksamen, og gjør nå tidligere eksamensoppgaver! Det er ikke så mange tidligere eksamensoppgaver ute på bedøk, men Finans og Økonomistyring 1 (BØK3411) sin del 2 og 3 har typ samme eksamensoppgaver, så jeg gjør også de. Har også hørt at Bedriftsøkonomisk analyse har typ samme eksamen, så de tenker jeg å gjøre når jeg blir ferdig med BØK3411 sine!

 

Hva var egentlig formålet med turen? “Ga” nelly dere bare en gratis tur for kosens skyld eller lå det noe mer bak det, feks at dere skulle shoote noen outfit fra deres nettside eller noe lignende? 

Når man reiser på slike turer er det ingenting man er forpliktet til å gjøre. Ingen kontrakter eller avtaler, bare for hyggens skyld! Men så klart er det mange av oss som bruker turen på å ta bilder og lage content til bloggen, når man først er i så bra locations i fine klær, hehe :))

 


Er midt i oppussingsfasen hjemme etter overtagelse av ny leilighet, så lurer på om du vil dele litt flere bilder av leiligheten og hva du mener gjør størst forandring?Sikkert dyrt å bytte gulv men var det verdt pengene?

Ja det er dyrt, men det er absolutt verdt det. Syntes jeg da. Jeg tror det at jeg byttet gulv gjør at jeg kommer til å bo der i hvert fall ett år lengre. Uansett hva man gjør i leiligheten, vil man nok uansett aldri bli “helt” fornøyd, hvis man hater gulvet sitt. Men nå skal det sies at jeg er veldig enten eller, jeg MÅ være helt fornøyd med leiligheten, haha. Det er jo ikke helt normalt, så det er absolutt ikke et “must” for alle! 

Jeg har parkett på gulvet, men det finnes jo også laminat, som et billigere alternativ. Dog syntes jeg det er 100% verdt det å legge penger i ting som kjøkken, garderobe og gulv (altså ting som “hører til” leiligheten), for det øker verdien av leiligheten igjen når du skal selge. Så ja, å endre gulv, male veggene (eventuelt rive, om det trengs) og skifte kjøkken var helt klart det som gjorde størst forskjell i min leilighet!

 

Superfint kjøkken! Men et sprørsmål; blir det ikke veldig mye støveri når man har åpen løsning?

Tusen takk <3 Du, faktisk ikke . I forhold til åpen løsning i garderobe er det null problem, haha… Men så klart, man må jo tørke litt støv her og der. Men jeg syntes åpen løsning er så fint, og det er vel ingen tid som passer bedre å ha det enn nå, når jeg har et lite kjøkken, få kjøkkenredskaper og ingen barn. Jeg griper sjansen med åpen løsning mens jeg kan, haha!

 


Hvor er garderobeinnredninga di fra? 🙂 Og synes jeg kan komme på at du hadde en fin sengekappe, hvor har du kjøpt den? 

Garderoben min er IKEA sin PAX, of course! Både i dybde 35 og 52. Sengekappen er fra Princess!

 

Et tilfeldig spørsmål. Du har jo nylig kjøpt deg leilighet samtidig som du er student. Kunne du skrevet litt om prosessen til kjøp av første bolig? Er selv student og føler da jeg kanskje er i samme situasjon som deg 😀 Lurer på tips ang hvor lenge/mye du sparte, evt lån osvosv. Hvor stor leilighet trenger man egt som student? Takk, Anna, på forhånd <3

Det kan jeg så klart! Men føler det er viktig her å ha med at min prosess når det kom til kjøp av første bolig, er nok ganske uvanlig. Det er ikke vanlig å ha den muligheten så tidlig, og det er viktig å vite, så man ikke føler man er helt lost i boligmarkedet, kun fordi man ikke har muligheten til å kjøpe sin egen bolig i 20-årene. For det er ikke normalt! Boligmarkedet er på ville veier, men det er uansett ikke normalt å skal eie en egen leilighet så tidlig. Bare for å ha nevnt litt om det, for jeg føler det er et enormt press blant unge nå, på akkurat dette punktet.

Men ja! Jeg har spart helt siden jeg startet å tjene mine egne penger da jeg var ca. 15 år. Ca halvparten av inntekten min gikk til sparing, og jeg hadde mer en nok egenkapital. Det hjalp dog ikke særlig da det kom til lån, for da jeg spurte om lån (første gang var jeg vel 20 år), hadde jeg jo kun to selvangivelser (i og med at man får det etter fylt 18 år), som ikke kunne si nok om min inntekt, til å se på blogging som et stabilt yrke. Det er jo forståelig det, så jeg fikk ganske lavt lån første gang. Men så tok det jo tre år før jeg faktisk kjøpte, altså tre selvangivelser ekstra, og tre år med såppas stabil inntekt – som gjorde at jeg fikk økt lånet etter hvert!

Man trenger virkelig ingen stor leilighet som student! De aller fleste lever jo på et rom i kollektiv, og man trenger jo strengt talt ikke større. Man overlever jo på noen kvadrat! Selv om det så klart er luksus med litt større. Personlig er leiligheten min mer enn stor nok, og kunne fint bodd på 10kvm mindre, og fortsatt hatt mer enn nok plass. 
 

Men jeg lurer på hvor du redigerer bildene dine? Både her og på Instagram.

Hei du! Jeg redigerer bildene mine i Lightroom først og fremst, men på Instagram legger jeg ofte på et filter i Afterlight <3

 

Åh, den kjolen var supersøt! Men jeg er så lang (1.78), du er jo ganske lang selv – opplever du at mange kjoler blir for korte? Eller er det bare meg 🙁

Feel u! Løse kjoler blir ofte for korte til meg, særlig “skjortekjoler”. Trange kjoler derimot klarer jeg som oftest å få dratt ned! Men nå er det først og fremst bena mine som er det “lange” ved meg, så jeg er faktisk ikke så plaget med for korte kjoler. Bukser, derimot…

 

Du la ut et bilde på insta på fredagen. Der du har på shorts, en hvit topp og bh – kunne du ha linket til alt dette? Spesielt toppet og Bhèn ?

Den hvite jakken finner dere her, den hvite bh’en her (utsolgt i hvit) og shortsen kjøpte jeg vintage i København. Dere finner dog en ny versjon av den her

 


Er det en bunad eller en festdrakt du har? Var veldig fin! Hvilken bunad er det hvis det er en bunad?

Det er en festdrakt! Det er en selestakk fra finedrakter.no (og den fikk jeg sponset) ♥

 

12 kommentarer
  1. Et ganske lol-spørsmål til neste uke:
   Du sa en gang at du hang deg opp i initialer og da også feks reg.nr. på biler. Noen gang tenkt på å bestille ditt eget reg.nr nå som det finnes? 😂😂

  2. Til info så er Beltestakk en bunad, så blir kanskje feil å kalle den en beltestakk når det er en festdrakt. Beltestakk også kalt Bø stakk er en bunad fra Bø i Telemark 🙂 Uansett, festdrakten din er nydelig!

  3. siden dere sa på podden at dere var skuffet over responsen på «skal jeg ta restylane i underlivet»-introen må jeg bare si at jeg lo og godtet meg høyt nedover gata da jeg hørte det første gangen. HAHAH dere er så koselige å høre på. bra podd! dere er flinke til å legge fram ting i tillegg til at dere er dritlættis og uhøytidelige. gleder meg til mer!!
   og lykke til med eksamensinnspurten!

  4. Åååh!! Ja den introen deres er seriøst the best. Men det er liksom så sjukt mye annet gøy som skjer videre i podden så man glemmer jo helt av den til slutten.. Haha. Pleier å ta notater underveis for å huske på alt jeg skal rose dere for, men denne gangen noterte jeg bare introen slik at jeg skulle huske på å rose dere for den<3
   (Digg når du svarer så utfyllende som jeg syns du har gjort nå)

  5. Johanne: hahah det var nå et VELDIG fint komplement, tusen tusen takk <3 så hyggelig å høre at du noterer ned ting, GUD du er søt

  6. Et tips til deg og resten av leserne dine som jobber mot eksamen:
   1. Bruk quizlet.com og appen quizlet, for begrepspugging og øving til eksamen! Fungerer dritbra, du kan lage egne sett eller finne andres.
   2. Sjekk ut studytee på youtube! Blir skikkelig motivert av de fine videoene hennes. Det kule er at hun er norsk✌🏼
   PS: ja jingelen er kul og gøy 🤪

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg