SINNA PÅ EN TIRSDAG

A N N O N S E L E N K E   W E E K D A Y

G E N S E R  W E E K D A Y ,   H E R

T I G H T S   N I K E ,    H E R

 

Dagens karakter: 2/10. Jeg har faktisk ikke vært ute av huset enda – helt siden i morges har jeg sittet med studiejentene og skrevet en eksamensoppgave. Nå sitter jeg og jobber, og blir så frustrert over enkelte ting at jeg bare får lyst å gråte. Det er ikke alltid like lett å skal gjøre alt selv. Noen dager er dritt, og motivasjonen er at jeg blir flinkere på business/deals og å stå på mitt når alt sånt er over, selv om det suger in the moment. Men men, nå skal jeg lage meg litt fløtepasta (vi vet alle hva det betyr), før det blir henging med venna i kveld. Det er lenge siden det, og jeg gleeder meg til å se de igjen!! <3

Ellers tenkte jeg å begynne med noe litt hyggeligere – å planlegge bursdagen min! Tidligere om årene har jo feiringen av bursdagen min vært et show uten like, men etter jeg flyttet for meg selv er det ikke like stor plass til alt mulig av aktiviteter. I tillegg får jeg jo stressutslett av det, så tenker en litt mer low key feiring i år. Men tenkte å høre med noen av dere om dere har noen lattise leker/spill?

6 kommentarer
  1. En gøy lek vi alltid spiller i bursdager/forsj er spillet “Gul bolle”! Det er faktisk ikke en drikkelek, men får opp stemningen såå 😀 Leken høres ikke sååå gøy ut når den forklares, men tro meg, med mange forskjellige oppfinnsomme ord er dette supermorsomt! Kopierte bare forklaringen fra google:

   Gul bolle
   Gul bolle minner om både Fantasi og Alias – og skaper alltid engasjement hos deltakerne. Her er det om å gjøre å bruke fantasien, men også å være observant. Deltakerne deles inn i to til fire lag – alt ettersom størrelse på gruppa. Det kan godt være litt størrelse på lagene. Alle deltakerne får hver sin lapp hvor de skriver ned et ord – det kan være en ting, en kjent person, eller en aktivitet. Her er det bare fantasien som setter grenser, men det er viktig at man skriver ned noe man vet at alle vet hva er – eller at alle vet hvem personen er dersom man skriver navnet på en kjent person. Når alle har skrevet på lappen, legges lappene i en (gul) bolle. Spillet har tre runder.

   Første runde:
   I første runde skal én fra hvert lag forklare hva eller hvem resten av laget skal fram til ved å bruke synonymer, anti-nymer eller på andre kreative måter. (F.eks: … «Ble hengt på et kors men sto opp fra de døde» = Jesus). Det er om å gjøre å klare så mange lapper som mulig innen en gitt tidsramme – f.eks ett minutt. Når tiden er ute, går turen over til neste lag. Fortsett til bollen er tom. Det er viktig at de som har forklart lapper tar vare på alle lappene som gruppa klarer, for når bollen er tom er det opptelling. Hvert lager noterer hvor mange lapper de har greid å gjette. Det er også lurt å følge med på de andre lagene når de gjetter, for når runden er over, går lappene oppi bollen igjen.

   Andre runde:
   I andre runde skal deltakerne på samme måte komme frem til hva det står på lappene, men denne gangen skal det mimes. Det er ikke lov å lage lyder. Husk å ta vare på lapper og skriv ned hvor mange lapper laget klarte.

   Tredje runde:
   Det er når man kommer til den tredje runden det virkelig begynner å lønne seg å ha fulgt med tidligere i leken, for nå skal lappene forklares kun ved hjelp av ett ord. Her lønner det seg å velge sine ord med omhu – slik at resten av laget får rett assosiasjon. Når bollen er tom tas en siste opptelling, og laget som har løst flest lapper til sammen har vunnet. NB! Heder og ære er som regel god premie i seg selv, men det kan være lurt å ha en liten premie i form av en godtepose eller liknende som kan deles – på lager

  2. Hvis du ikke har lekt det vi liker å kalle «spørsmålsleken», må du prøve. Det er så lættis, og kan brukes som drikkelek! Skal prøve å forklare, men haha, det kan bli litt vanskelig.
   Poenget er at det er «alle mot alle». Det starter med at alle skriver på typ to-tre lapper hver (spørs hvor mange det er). Man skal skrive en påstand/et spørsmål om noen andre i rommet. Det er best å starte med: hva skjer om/dersom/hadde skjed… for eksempel: hva hadde skjedd dersom Anna tok med seg Melis på byen i kveld? (Haha lool)
   Deretter legger man alle lappene i en bolle og trekker x-antall nye lapper. Nå skal man svare på spørsmålet på baksiden av lappen. Her er det bare fantasien som setter grenser. Deretter legges alle lappene i bollen igjen, og man trekker ut x-antall nye.
   Det er nå det blir gøy! En person starter med å lese opp spørsmålet fra en av sine lapper (ikke svaret). Deretter skal personen ved siden av lese av et av svarene fra sine lapper. Det vil si at man svarer ikke med det svaret som hører til, men et helt tilfeldig svar fra en annen lapp. Den personen som svarte på spørsmålet leser så spørsmålet fra den lappen han leste svaret på, og neste mann fortsetter osvosv. POENGET med at dette er en drikkelek er at man må drikke hver gang navnet sitt blir nevnt.

   Vet ikke hvor gøy det høres ut men det er faktisk helt sjukt latterlig morsomt haha.

  3. Åååhhh, du aaaner ikke hvor nice det er å se et menneske av typen blogg med tarmer🤷🏽‍♀️

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg