BILDER FRA ITALIA: TAORMINA!

Yoyoyoooo mye blogging på annaisen om dagen!! Dårlig samvittighet etter en tyst sommer haha. Neida, men nå som jeg har hatt litt bedre tid så har jeg fått samlet sammen litt diverse her inne. I dag tenkte jeg å vise litt bilder fra Taormina, samt litt tips. Syyykt mange som spurte om tips til Taormina, og jeg skal dele de jeg husker, men helt ærlig husker jeg ikke sååå masse av navnene da vi brukte en god del Tripadvisor mange av kveldene, så det anbefaler jeg også å gjøre!

First off, den fiiiine villaen vår! Den leide vi på Airbnb og hadde egentlig perfekt plassering. Den lå ganske høyt så vi hadde nyyyydelig utsikt, og det var gåavstand til typ alt. Også var den rett ved gondolbanen som går opp og ned fra stranden, så det var veldig nice de dagene man ikke orket gå over 1000 trappetrinn opp igjen, haha.

Fiiine rommet vårt! Men jeez så varmt det ble her inne hahaha

Første tips ut er Grand Hotel Timeo Taormina! Her hadde vi booket på forhånd da vi hadde bestemt oss for å ha en litt dyrere og “finere” middag. Og guuuri meg så flott det er på det hotellet! Vi var der tidligere i ferien på dagtid for å ta en drink, og locationen er bare heeelt amazing. Veldig White Lotus, men superdyrt. Tror vi betalte 500,- for ett glass vin og en øl den dagen vi var der for drinks, haha.

Men middagen vi var på var 10/10 og absolutt verdt pengene! Så om man har muligheten ville jeg absolutt anbefalt å dra innom, om så bare for å titte!

To av dagene tok vi bussen til Giardini Naxos som er rett ved Taormina, og har litt flere strender, mer byliv og litt mer typisk “syden”. Men her var det litt mer casual beach clubs (som også var billigere enn i Taormina), og vi lå på en som het Isola Romantica, som var tilsynelatende bare en vanlig cute strand, men så spiste lunsj vi på tilhørende restaurant og WOW. Hahaha!! Vet ikke om jeg bare ble syyyykt overrasket, men her spiste flere av oss den beste sjømatpastaen på hele turen. De hadde en nyyydelig hummerpasta som jeg sikler av enda når jeg ser på den

Hahaha ikke meg som anbefaler plasser og kun har bilde av ♥ meg selv ♥ tilhørende! Her var vi på en av mange “trapperestauranter”, som er sååå hyggelig. Da sitter man enten i toppen av en trapp, eller nedover i en trapp (som på bildet nedenfor). Men her hadde de veldig god pizza, god vin, og ikke minst en restauranthund, Sofia, som gikk rundt! Alt jeg kan be om!! Plassen heter Ristorante Pizzeria Casa Ciampoli

Ellers er jo et must have å oppleve de ulike strandene i Taormina, som Isola Bella osv, men disse får man nok med seg ganske fort når man er der!

En kveld var vi på en plass heeeelt helt oppe i høyden, tror det må være en av restaurantene plassert høyest opp på hele Taormina. Den het Ristorante Pizzeria al Saraceno

Den ene dagen var vi jo på litt mer lyx og “party”-beach club for å feire bursdag! Der var det jo en god del dyrere både for mat og for senger, men det var også suuuuperfin strand og location, samt suuuperbra service. Her het det Tao Beach!

  

Hahaha det er åpenbart at å dra på vingård er mine beste anbefalinger for Italia! Da resten kom og joinet oss dro vi på enda en vingård, denne gangen som lå på Etna! Det het Gambino Winery og var mye mer moderne enn det vi var på i Noto, men SÅ stort og ikke minst et superbra opplegg med vinsmaking, en liten tour og masse deilig snacks og mat. Til en såå billig penge, tror vi betalte 40 euro for alt per person!    

Såå det var mine Taormina tips! Håper alle som skal dit nyter som fankern!!

SKJØNNHETEN SJØL

ANNONSELENKE ROYAL DESIGN

NEiii jeg snakker ikke om meg selv … HEheheh !!! Jeg fortsetter på interiørkjøret, og tenkte vise noen flere bilder av by far den flotteste vasen jeg ever har hatt – denne her!:

VASE LOUISE ROE, HER

Har dere sett noe så nydelig?! Den er også enorm (finnes i flere størrelser tho, men jeg tok den største), som gjør at den er helt perfekt enten på pidestallen bak sofaen her hjemme, eller alene i en vinduskarm. Enn så lenge har jeg den i vinduskarmen, da jeg ikke har funnet heelt de riktige blomstene/kvistene å ha oppi for å ha den bak sofaen enda. Så det skal jeg se på etter sommeren! Blomsten jeg har oppi nå er falsk (som dere sikkert ser haha) og er fra Skeidar.

Den er jo ganske stiv i pris men den er så tung, tykk og eksklusiv i glasset at man kjenner det er sinnsyk kvalitet på den. Akkurat nå er den på 20% denne også (eller, når jeg skriver dette blogginnlegget er den i hvert fall det, jeg sitter enda på toget og blogger hahaha), så det hjelper jo på en god del.

HA EN FIIIN DAG VIDERE 

NU JÄVLAR

ANNONSELENKE ROYALDESIGN

Dere som følger meg på Instagram så kanskje at jeg fikk en pakke på døra i går som jeg akkurat hadde bestilt, og jeg FLØY seriøst i taket da jeg fikk den allerede i går. Jeg hadde nemlig trodd jeg måtte styre med å holde pakkene lengre på postkontoret og ikke fikk de før jeg var hjemme igjen fra ferie, så det var supernice!! Og det som var enda nicere var det som var inni!

For NUUUU jævlar, nu!! Nå blir det kaffe på annaisen. Jeg er jo en sucker etter iskaffe så det går jo stort sett i det her i heimen. Vi har også hatt en kaffetrakter men kjæresten var litt uheldig og knuste kolben, så deeeen er jo ganske ubrukelig haha. Siden jeg flyttet hjemmefra har jeg ønsket meg en espressomaskin, og ikke hvilken som helst. Jeg eeeelsker jo både kvaliteten og estetikken til Smeg, og kjøpte meg jo blant annet en vannkoker der for noen år siden i hvitt, og etter det har espressomaskin vært neste på ønskelisten. Og i går kom den på døren og bare SE HER!!!

KAFFETRAKTER SMEG, HER

VANNKOKER SMEG, HER

Se så fin den er på kjøkkenbenken sammen med broren sin !!! Hehee. Akkurat nå er den på 21% så der kan man altså spare nesten en tusenlapp, og ser vannkokeren også er på 25% atm så det er jo supernice. Så nå kan jeg endelig servere noe annet enn Tine iskaffe til gjester når de er på besøk (selv om det er vb kaffe hehe). Det er også en liten melkeskummer på siden, så den har alt i en noe som jeg syntes er superkjekt!

Akkurat nå sitter jeg faktisk på toget med broren min, vi skal nordover til Brønnøysund på en liten helgetur! Så det blir veldig koselig. Ha en fiiin torsdag videre

BILDER FRA ITALIA: ORTEGIA

Hei og hååå..  Hehhee…. Over en måned siden sist, gitt! Men men. Dere vet jo meg + ferie + blogging, det er ingen stor match. Men veldig koselig å se at flere har vært inne her og sjekket og kommentert, det er såååå koselig!! Så jeg tenkte å stikke innom å blogge litt om Italiaturen! Dere vet jo jeg ikke er sååå glad i lange omfattende recaps, så det blir bare litt bilder og skravvel, som alltid.

Jeg og Emilie reiste jo ned til Italia 4 dager før resten, og da valgte vi å dra til en annen plass på Sicilia, nemlig Syracuse – nærmere bestemt Ortegia! Det er vel “gamlebyen” på Syracuse om jeg forsto det rett, og det er virkelig en gammel og fantastisk liten by. Eeeeelsket viben der så mye, det var noe helt annet enn andre plasser i *syden* jeg har vært, vi følte oss faktisk litt som lokale etter hvert, haha. Men 4 dager var nok, for det var en liten plass (hadde vi vært der lengre hadde vi nok dratt mer på utflukter etc) så følte vi hadde sett det meste by then.

 

En av de første dagene dro vi på en vingård! Da tok vi bussen til Noto, før vi stuket som FAEN for å komme oss til vingården, som het Zisola. Det var typ ikke en eneste taxi i Noto og det var ei vending der jeg var i tvil om vi kom til å komme oss til vingården i det hele tatt, haha. Men det gjorde vi, og for en opplevelse!

De hadde to nydelige hunder som sprang rundt om kring på vingården

Og selve huset på vingården var kjempegammelt og fantastisk nydelig! Jeg elsker jo å dra på vingårder, og tror dette er en av de fineste jeg har vært på.

Etter vinsmaking og tour over vingården på noen timer, dro vi tilbake til Noto hvor vi tittet litt og spiste litt. Vi hadde lyst å se Noto (etter White Lotus hehe), og det var fint å ha sett men ikke noe wow. Veldig liten “sentrum”/gamleby, typ bare èn gate, og ikke så veldig mange som kunne engelsk, men superkoselig vibe og glad for å ha sett det. Men tror èn dag her holdt!     

Resten av tiden i Ortegia brukte vi på å sole, bade, spise, drikke vin og gå. Perfekt på ferie, det!   

Kommer ikke på noen spesifikke tips til resturanter i Ortegia, det er jo ganske lite så man bør bare gå rundt å se, så får man fort oversikten. Men hvis man vil på en superflott location med rooftop man kan se solnedgangen i, anbefaler jeg å stikke innom Grand Hotel! Her var vi flere kvelder for å se solnedgangen og ta et glass vin, sååå fint! Servicen var også amazing – vi spiste her også den ene dagen (bildet ovenfor), men det var ikke noe WOW, da var gateresturantene like bra og mye billigere.

Så, det var litt av første del av Italiaturen min. ♥ Akkurat nå driver jeg og vasker klær og pakker til jeg reiser på ny ferie i morgen! Da har jeg vært en uke hjemme og det har vært superdeilig faktisk. Jeg er jo nesten ikke hjemme på sommeren, men når jeg er det så nyyyter jeg og lader batteriene skikkelig. Men gleder meg til å dra nordover i morgen!!